مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان قم گفت: میزان اعتبارات امسال طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود ۲۳۰‌میلیون یورو و ۵۰‌میلیارد تومان است.

حسن رضوی در گفت و گو با ایرنا، افزود: اعتبار سال گذشته برای کل طرح ۱۰۰میلیارد تومان بود که از لحاظ ریالی امسال۵۰‌درصد کاهش یافته است. وی هدف از اجرای این طرح را انتقال ۱۲۰‌میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به سد «کوچری» و تصفیه خانه «دودهک» برای تامین آب شرب دراز مدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، تیمور و سلفچگان دانست. وی افزود:از این مقدار حدود ۸۰‌میلیون متر مکعب آب برای شرب شهر قم،۲۰‌میلیون متر مکعب برای آبرسانی به سایر شهرها و ۲۰‌میلیون مترمکعب برای مصرف صنعتی اختصاص داده شده است. وی اظهار کرد: برای افق ۱۴۲۰ مقدار آب انتقالی قرار است به ۲۴۵میلیون مترمکعب افزایش یابد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان قم در مورد تونل بلند «انوج» به قمرود نیز گفت: مجموع آب انتقال یافته از سرشاخه‌های دز توسط این تونل به طول حدود ۳۶ کیلومتر و با قطر داخلی ۳/۸متر حدود ۲۳ مترمکعب در ثانیه خواهد بود.

وی در مورد وضعیت کنونی این طرح گفت: در بحث حفاری تونل از ۵۶ کیلومتر، شش کیلومتر آن باقی مانده و خط انتقال و بستر سازی ۹۰‌درصد و بندهای انحرافی ۸۰درصد و کانال انتقال آب بیش از ۶۰‌درصد کار به اتمام رسیده است.

وی افزود: ۴۵کیلومتر کانال کنی، ۲۵کیلومتر لوله‌گذاری و ۱۲۰کیلومتر لوله تهیه شده است.

رضوی ادامه داد: اگر اعتبارات به موقع تامین شود طرح یک سال دیگر به اتمام خواهد رسید و عملیات آبرسانی انجام می‌شود. وی گفت: برخی سازه‌ها مانند سد و تصفیه‌خانه زمان بیشتری نیاز دارد، اما در بهره‌برداری تاثیری ندارد.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه ای استان قم اظهار کرد: نگاه مثبت دولت و مسوولان استانی و ملی به این طرح بسیار پررنگ بوده و این مساله یکی از عوامل سرعت بخشیدن به این طرح است.