بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: استاندار خراسان جنوبی بر برنامه‌ریزی مناسب برای افزایش بهره‌وری از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: توسعه جنگل‌ها، کاهش کانون‌های بحرانی، ترویج فرهنگ شخم و اجرای طرح‌های آبخوانداری از جمله عوامل موثر در کاهش اثرات بیابان‌زایی است.

وی افزود: متاسفانه بحث منابع طبیعی هنوز در فرهنگ عمومی مردم جای خود را پیدا نکرده است.

سید‌صولت مرتضوی در همایش روز جهانی بیابان زدایی از برخی روش‌های برخورد با مناطع طبیعی انتقاد و اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی به کاشت محصولات استراتژیک منطقه که سازگاری با اقلیم دارد توجه جدی نشده است.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی یکی از نعمات الهی است که به صورت امانت در اختیار انسان‌ها قرار گرفته، گفت: بهره‌گیری از توان و ظرفیت‌های مردمی گامی موثر در کاهش اثرات بیابان‌زایی است.

استاندار خراسان جنوبی بر تبدیل منابع طبیعی به معارف عمومی جامعه تاکید کرد و افزود: حفظ منابع طبیعی به معنای برخورد و گرفتن قوت کسی نیست، بلکه باید در این زمینه از ظرفیت‌های آنان در راستای حفظ این منابع و کاهش اثرات بیابان‌زایی بهره بگیریم.

وی ادامه داد: با کاشت و توسعه بوته‌ها و درختچه‌های مقاوم با شرایط آب و هوایی منطقه که صرفه‌های اقتصادی دارد می‌توان با مشارکت مردم به اهداف مقابله با بیابان‌زایی و حفظ منابع طبیعی دست یافت.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی نیز نهالکاری ۱۲۵‌هزار هکتار، بذرکاری ۱۲‌هزار هکتار، مدیریت رواناب‌های سطحی ۸‌هزار هکتار، تهیه طرح‌های بیابان‌زدایی یک‌میلیون و ۱۰۰هزار هکتار، تهیه طرح مدیریت جنگل دست کاشت ۲۶‌هزار هکتار و احداث بادشکن زنده و غیرزنده به طول ۵۷۱ کیلومتر را از جمله اقدامات اداره‌کل منابع طبیعی استان در سال گذشته در راستای اجرای طرح‌‌های

بیابان‌زدایی برشمرد.

حبیب‌الله شریفی با بیان اینکه بیابان‌زایی نگرانی جهانی است هر چند که وقوع آن محدود به یک سرزمین باشد، تصریح کرد: در این ارتباط جامعه جهانی باید به آگاهی سیاسی جهانی و درک اهمیت اجتماعی و اقتصادی کشاورزی و منابع طبیعی دست یابد و از این رو لازم است مقابله با بیابان‌زایی را به عنوان نقطه ورود پرداختن به کاهش فقر و حفاظت اکوسیستم در نظر بگیریم.