تعیین حریم بستر رودخانه‌های خوزستان  در سه ماه آینده

اهواز - خبرنگار دنیای اقتصاد: معاون عمرانی استاندار خوزستان تاکید کرد: حریم جدید بستر رودخانه‌های استان ظرف سه ماه آینده باید تعیین شود.

سید عباس طباطبایی در جلسه کار گروه ساماندهی رودخانه کارون با بیان اینکه تعیین حریم جدید بستر رودخانه‌های استان با اولویت شهر اهواز است، اظهار کرد: در سفر دوم هیات دولت به خوزستان مصوب شد بستر رودخانه‌های استان تعیین حریم شوند و با توجه به تعدد ساخت سد‌ها و مهار آب لزومی ندارد که حریم بستر تا این اندازه زیاد باشد و زمین‌ها نیز همین طور بلا استفاده بمانند.

وی افزود: در جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های دخیل در این طرح مقرر شد تا کل رودخانه‌های استان چه در مقاطع شهری و چه در مقاطع روستایی ظرف مدت سه ماه تعیین تکلیف شده و خط حریم و بستر جمع شود.

معاون استاندار در امور عمرانی با بیان اینکه باید برای حصول هر چه سریع‌تر نتیجه کار مسوولیت‌های دستگاه‌های مختلف به وضوح تعریف شود، تاکید کرد: به این منظور سازمان آب و برق به عنوان دبیر خانه کار گروه مکلف است با مشخص کردن فلو چارت وظایف هر یک از دستگاه‌ها و زمان‌بندی کار‌ها، تمامی مراحل کار را تعریف کند.

طباطبایی در ادامه شهرداری را مسوول پیگیری امور در این طرح دانست و گفت: آنچه که ماحصل این طرح سنگین و اثرگذار در استان است از آن شهرداری است، چرا که زمین‌های بسیاری توسط شهرداری استحصال خواهد شد و با توجه به اینکه شهرداری نیز بارها عنوان کرده است که شرایط کنونی کارون چهره شهر را نا زیبا کرده است این طرح را فرصتی برای شهرداری دانست که با مغتنم شمردن آن و پیگیری هر چه سریع‌تر امور، به اتمام برسد.

وی همچنین سازمان آب و برق را به عنوان دبیر خانه مکلف کرد، هر دو روز یک بار اطلاعات و گزارش عملکرد به کار گروه اعلام کنند و امور شهری نیز مکلف است هر هفته از شهرداری گزارش بخواهد و مسوول امور شهرداری نیز امور شهری خواهد بود و شهرداری نیز باید نیرو‌های منظور شده در پروژه را مشخص کند.

این مقام مسوول همچنین خواستار تعیین مالکیت هر چه سریع‌تر پلاک‌های ثبتی و مالکیت اراضی بستر رودخانه توسط اداره کل ثبت اسناد شد وگفت: با مشخص شدن مالکیت‌ها، مالکیت‌های دولتی در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد و در مورد مالکیت‌های خصوصی نیز با افراد وارد مذاکره می‌شویم و با مشخص نمودن کاربری‌ها نیز افراد می‌توانند بنا به آن کاربری و تحت نظارت کار گروه اقدام کنند.

طباطبایی همچنین در خصوص تعریف حریم جدید رودخانه‌ها خاطر نشان کرد: بین حریم جدید و قدیم زمین‌هایی استحصال می‌شود که در اختیار شهرداری با کاربری جدید قرار می‌گیرد و شهرداری نیز بسته به کاربری تعریف شده در این بخش‌ها اقدام به ساخت فضای سبز، رستوران‌های باغی، پارک‌ها و... می‌کند و حریم جدید را بر اساس سیلاب‌ها تعریف می‌کنیم.

وی افزود: عمدتا سیلاب‌ها ۲۵ ساله هستند، اما ما سیلاب ۵ ساله را طرح می‌کنیم و فضای ایجاد شده بین فاصله ۵ تا ۲۵ سال را تحویل شهرداری‌ها می‌دهیم.

معاون عمرانی استاندار خوزستان همچنین در خصوص تعیین حریم بستر روستایی گفت: با توجه به تعداد زیاد روستا‌ها و زمان بر بودن تعیین طرح‌هادی روستایی، تعیین حریم و محدوده روستا‌ها را بدون در نظر گرفتن طرح‌هادی مشخص کنید و هر چه سریع‌تر روستا‌هایی را که در نزدیکی حریم بستر‌ها قرار دارند تعیین حریم و محدوده کنند.

طباطبایی در پایان خواستار برگزاری نشست‌هایی که به مشخص شدن شفاف‌تر مراحل کار و مسوولیت‌ها می‌انجامد شد و گفت: در اولویت بودن تعیین حریم بستر اهواز به معنای این نیست که رسیدگی به امور دیگر شهر‌ها با تاخیر مواجه شود و باید به نحوی عمل کرد که دیگر شهر‌ها نیز همزمان وارد کار شوند و بتوانیم هر چه سریع‌تر این طرح مهم، سنگین و اثرگذار را در استان ببندیم.