هفت میلیارد تومان داروی قاچاق در استان فارس کشف شد

شیراز - خبرنگار دنیای اقتصاد: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کشف و ضبط ۷میلیارد و ۲۵۰میلیون تومان داروی قاچاق و غیرقابل‌ مصرف طی سال گذشته در استان فارس خبر داد.

محمدحسین فلاح‌زاده، در نشستی همزمان با سومین روز از هفته سلامت عمده این داروها را شامل داروهای قاچاق، مکمل‌ها، مواد نیروزا و موادی نظیر نورجیزک و داروهای مخدر داشت.

وی در ادامه،‌ در توضیح چگونگی اجرای نظام معاملاتی برای سلامت مردم از در دست اجرا بودن ۲۵۰طرح عمرانی خبر داد و گفت: این طرح‌ها که شامل مراکز بهداشت تا بیمارستان‌های بزرگ است، به تدریج تکمیل و افتتاح می‌شوند.

وی از بیمارستان‌های ۲۵۰ و ۳۱۳ تختخوابی شیراز به عنوان دو طرح از ۲۵۰طرح یادشده یاد کرد و گفت: طراحی این دو بیمارستان انجام شده و عملیات اجرایی آنها نیز توسط سازمان مسکن و شهرسازی به زودی آغاز می‌شود.

فلاح‌زاده همچنین از راه‌اندازی پارک سلامت در شیراز خبر داد و گفت: با تعامل واحدهای خدماتی به منظور سلامت مردم، برای نخستین بار پارک سلامت با اعتبار تعیین‌شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شیراز تشکیل می‌شود.

وی افزود: در قالب این پارک که به زودی افتتاح خواهد شد، برخی امور بهداشتی و درمانی به ویژه خدمات دندانپزشکی کودکان نیز ارائه می‌شود.

مدیر دارو و مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه از اجرای طرح داروی تک‌نسخه‌ای در استان فارس خبر داد و گفت: شهروندان از هر داروخانه‌ای، هر نوع دارو، حتی داروی تک‌نسخه‌ای نیز می‌توانند دریافت کنند و اگر در داروخانه موجود نباشد، داروخانه موظف است ظرف مدت ۴۸ساعت داروهای موردنیاز مراجعان را از محل‌های مشخص‌شده تامین و به متقاضی تحویل دهد.

حسام دوستی همچنین از راه‌اندازی مدیریت دارو و غذا در شهرستان‌ها خبر داد و همچنین تدوین آیین‌نامه دارویی برای نخستین‌بار در ایران در استان فارس را از دیگر اقدامات این دانشگاه برشمرد.

قائم‌مقام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه استان فارس رتبه‌اول نظارت بر غذا و مواد آرایشی‌و بهداشتی کشور را کسب کرده است، گفت: امور مرتبط با ایجاد کارخانه‌های مواد غذایی و مجوز ترخیص مواد غذایی نیز از استان پیگیری می‌شود. محمد مهدی رزمجویی گفت: یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های کنترل مواد غذایی در شیراز به عنوان آزمایشگاه منطقه‌ای جنوب کشور دایر شده است و به شیوه‌های روز جهان، کنترل‌های لازم به شکل مدرن در بخش‌های سموم، فلزات سنگین، هورمون‌ها و... انجام می‌شود.

به‌گفته‌وی، برای نخستین بار، مرکز اطلاع‌رسانی غذا در فارس به شماره تلفن ۲۳۳۱۰۱۷ راه‌اندازی شد و از سال گذشته نیز کنترل مواد غذایی به غیر از محل تولید، در محل عرضه و مغازه نیز انجام می‌شود.

وی اخذ گواهینامه‌های بین‌المللی برای کارخانه‌های تولیدمواد غذایی در فارس را با افزایش ۵۰۰درصدی در دو سال گذشته همراه دانست.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه تخت‌های ویژه بیمارستانی در استان فارس توسعه یافته است، گفت:تخت‌های سی‌سی یو، آی‌سی‌یو و ان، آی‌سی‌یو به ترتیب طی دو سال گذشته ۲/۲۵، ۴۶ و ۵۲درصد افزایش یافته است.

مهرداد شریفی افزود: تا سال ۹۳ براساس نیازسنجی صورت گرفته ‌و مجوز وزارت ‌بهداشت تعداد تخت‌های بیمارستانی در فارس به هشت هزار و ۳۵۵ تخت می‌رسد.

به ‌گفته ‌وی، در سال ۸۵ تعداد تخت‌های بیمارستانی دولتی چهار هزار و ۴۰۰ تخت بوده است.

وی با بیان اینکه چهار دستگاه سی‌تی‌اسکن در شهرستان‌های لامرد، داراب، فیروزآباد و نی‌ریز در هفته سلامت راه‌اندازی می‌شود، گفت: دو دستگاه انژیوگرافی و دو دستگاه ام‌آرآی برای مراکز درمانی استان فارس خریداری شده است که در آینده نصب خواهد شد.

اختصاص ۶۵۰میلیون دلار برای خرید تجهیزات بیمارستانی کشور

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز و قائم‌مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اختصاص ۶۵۰میلیون دلار اعتبار برای خرید تجهیزات بیمارستانی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما محمد هادی ایمانیه با اعلام خبر فوق افزود: ۱۲۰میلیون دلار نیز صرف تحقیقات و پژوهش در دانشکده‌های علوم‌پزشکی می‌شود. وی با بیان اینکه سرانه سلامت مردم از ۴هزار و ۵۰۰تومان به ۵هزار و ۵۰۰تومان افزایش یافته است، گفت: هنوز هم این رقم ناچیز است و سرانه سلامت باید به ۱۰هزار تومان افزایش یابد تا مشکلات بهداشتی درمانی تاحدودی رفع شود. وی با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری در حوزه دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز گفت: یکی از این مصوبات تاسیس و راه‌اندازی شهر سلامت بوده که در این خصوص زمینی با مساحت حدود ۵۰۰ هکتار توسط منابع طبیعی استان در غرب شیراز تعیین شده است. رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص افزود: برای سال‌جاری اعتباراتی برای طراحی این شهر اختصاص یافته ضمن اینکه تمهیداتی نظیر راه‌اندازی ایستگاه مترو و هتل در نزدیکی شهر سلامت پیش‌بینی شده است. ایمانیه با اشاره به تاسیس شهر دانشگاهی در شیراز به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر هیات‌دولت گفت: در این شهر سعی می‌شود که تمام دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور شعبه‌ای تاسیس کنند که طراحی آن نیز به وزارت‌های علوم و بهداشت واگذار شده است. رییس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز در ادامه خواستار تشکیل کنسرسیومی از رسانه‌های محلی و این دانشگاه به منظور تاثیر‌گذاری بیشتر فرهنگ‌سازی در بخش سلامت در این کلان‌شهر شد. ایمانیه افزود: با عقد این تفاهم‌نامه هر رسانه به صورت تخصصی اطلاعات بخش‌های مختلف پزشکی مانند بیماری‌های مختلف، داروهای جدید و... را اطلاع‌رسانی کرده و بدین ترتیب شهروندان برای دستیابی به هر موضوع راحت‌تر خواهند بود.