اتحادیه تجار وصادرکنندگان گیلانی در رشت افتتاح شد

رشت- خبرنگار دنیای اقتصاد: دفتر مرکزی اتحادیه تجار و صادرکنندگان گیلان در اتاق صنایع و معادن رشت راه‌اندازی شد. رضا پاک سرشت، رییس سازمان بازرگانی استان گیلان، در مراسم آغاز به کار این اتحادیه با تاکید بر گسترش و توسعه صادرات

غیر نفتی افزود: یکی از مهمترین اهداف ملی در عرصه اقتصادی، توسعه صادرات غیر نفتی است.

وی افزود: در استان گیلان علاوه بر توانمندی‌های مختلف در زمینه تولید انواع محصولات، موقعیت جغرافیایی مناسب، هم مرزی با چهار کشور در مسیر کریدور شمال جنوب (نوستراک)، برخورداری از زیرساخت‌های مناسب و امکان حمل‌ونقل دریایی، جاده‌ای و هوایی و وجود نیروی کار در استان گیلان، موقعیت ویژه‌ای را برای این استان در زمینه صادرات کالا به وجود آورده است.

وی ادامه داد: اگر از این موقعیت استفاده نکنیم، سایر کشورها از آن استفاده می‌کنند و ما جایگاه خود را به رقبا تقدیم خواهیم کرد.

پاک سرشت با اشاره به اینکه گیلان جزو ۱۰ استان اول در زمینه صادرات و سومین استان در زمینه واردات کالا است، تصریح کرد: گیلان در زمینه تولید محصولات خاص کشاورزی و معدنی از توانمندی‌های بالقوه‌ای برخوردار است.

از این‌رو باید از تمامی ظرفیت‌های این استان استفاده کنیم، وی همچنین خواستار ارتباط و همکاری بیشتر تجار و بازرگانان گیلانی با تولیدکنندگان محصولات کشاورزی شد و گفت: بدون شک با همکاری بیشتر تجار با تولیدکنندگان و اجرای طرح‌های مکانیزاسیون، تولید محصولات کشاورزی و به تبع صادرات غیر نفتی افزایش می‌ِیابد.

رییس سازمان بازرگانی گیلان همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ابزارهای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی، فعال‌تر شدن بخش‌خصوصی در همه زمینه‌ها و تشکیل اتحادیه‌های تجار و بازرگانان و تولیدکنندگان است.

همچنین رییس هیات‌مدیره اتحادیه تجار و بازرگانان گیلان نیز در این مراسم اظهار کرد: محور اصلی توسعه آینده کشور به رشد صادرات غیر نفتی به ویژه افزایش سهم صادرات تولیدی و خدماتی وابسته است.

علی یوسفی‌مقدم افزود: توسعه صادرات با توجه به روند جهانی شدن نیازمند داشتن اقتصادی باز و برونگرا است، وی اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف بلندمدت در توسعه صادرات غیر نفتی با بررسی و کنکاش دقیق فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی اقتصاد ایران در حوزه جهانی شدن باید به رفع محدودیت‌ها و ضعف‌های موجود و زیرساخت‌های اقتصادی کشور و استان مرتبط با صادرات بپردازیم و حوزه‌های مختلفی چون حمل‌ونقل، پایانه‌ها، بسته‌بندی، راه‌های ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی را مورد کالبدشکافی قرار دهیم تا با ضعف‌ها و محدودیت‌ها آشنا شویم و نسبت به رفع آن بکوشیم.

وی افزود: تشکیل اتحادیه تجار و صادرکنندگان گام مهمی برای تحقق برنامه‌های صادراتی و ساماندهی صادرات استان برای افزایش توان رقابتی تولیدکنندگان و صادرکنندگان در عرصه‌های بین‌المللی است.

یوسفی‌مقدم افزود: رسیدگی به مشکلات تجار و بازرگانان و ساماندهی آنان، برگزاری تورهای تجاری و نمایشگاه‌های استانی، ملی و بین‌المللی از دیگر اهداف تشکیل این اتحادیه است.