تنها 20درصد از گوشت تولیدی استان فارس فرآوری می‌شود

شیراز‌ - خبرنگار دنیای‌اقتصاد: کارشناس امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از تولید مقدار ۶۳هزار تن گوشت قرمز در این استان خبر داد. شاهرخ شاکری، با بیان اینکه استان فارس، در تولید گوشت قرمز در کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است، گوشت را مانند گندم جزو موادغذایی استراتژیک دانست که دستیابی به آن مایه حفظ و نگهداری استقلال کشور می‌شود و افزود: با این حال، هنوز در زمینه تولید گوشت دگرگونی چشمگیری صورت نگرفته و در مواردی همچون کشتار دام، فرآوری و تهیه مواد پروتئینی، انبار کردن و توزیع آن با مشکل مواجهیم و بخش اعظمی از زنجیره فرآوری مانند نگهداری و پروار دام به روش سنتی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کشتارگاه‌های صنعتی با حمایت و برنامه‌ریزی می‌توان ۳۴ محصول جنبی از دام استحصال کرد که از آنها صدها محصول نهایی مانند ژلاتین و انواع هورمون‌ها استخراج می‌شود، اما به دلیل نبود کشتارگاه‌های با تجهیزات کافی و صنایع جانبی، در حال حاضر تنها ۵ تا ۱۰ محصول جنبی تولید می‌شود.

شاکری گفت: سالانه حدود هزار تن ژلاتین به ارزش ۱۰میلیون دلار از خارج از کشور وارد می‌شود و همین امر، سالانه حداقل ۲۰۰میلیون دلار خسارت ارزی به کشور وارد می‌کند.

به گفته وی، نسبت ارزش گوشت به ارزش محصولات جانبی قابل عمل‌آوری، در کشورهای اروپایی یک به یک است، در حالی که این نسبت در کشور ما ۹ به یک است. به عبارت دیگر، در کشورهای صنعتی ارزش محصولات جانبی گوشت معادل با خود گوشت است. اما در کشور ما، ارزش محصولات جانبی، ۱۱درصد خود گوشت است.

کارشناس امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: در استان فارس، کمتر از ۱۵درصد فرآورده‌های جانبی گوشت استحصال می‌شود و مابقی از بین می‌رود و این مساله در تولید و عرضه گوشت قرمز نیز وجود دارد، چرا که در این استان سالانه بیش از ۶۳هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود که تنها ۲۰درصد آن به صورت بسته‌بندی و فرآوری شده توزیع می‌شود. وی تصریح کرد: به دلایل کیفیت پایین تولیدات بسته‌بندی و فرآوری گوشت، عدم بسته‌بندی مناسب و بازارپسند و نبود فرهنگ مصرف تولیدات بسته‌بندی شده، استقبال مردم از تولید گوشت فرآوری و بسته‌بندی شده پایین است.