افزایش 13درصدی صادرات کالا از مازندران طی نیمه نخست سال جاری

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: مراسم تجلیل از ۳۰صادرکننده نمونه استان مازندران در محل باشگاه برق‌ ساری با حضور مسوولان استانی برگزار شد. قنبر رهی، رییس سازمان بازرگانی استان مازندران در این مراسم گفت: در ۶ماه اول سال جاری بیش از ۳۴میلیون دلار صادرات کالا داشته‌ایم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد ۱۳درصدی برخوردار بوده است.

وی صادرکنندگان برتر استان را براساس شاخص‌ها و آیتم‌های صادراتی تعیین‌شده، ۸۶ نفر اعلام کرد و افزود: با احتساب شاخصه‌های هفت‌گانه ارزش میزان صادرات، میزان رشد صادرات، حفظ و توسعه بازار، فعالیت‌های بازاریابی و صادرات، دارا بودن زیرساخت‌های صادراتی، دارا بودن برنامه صادراتی، کیفیت بسته‌بندی و ... ۳۰نفر از این گروه که دارای برتری‌های ذکرشده بوده‌اند، انتخاب شدند.

دبیر کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به رشد ۴۷درصدی صادرات غیرنفتی استان در سال گذشته گفت: میزان این صادرات از رقم ۱۰۹میلیون دلار در سال ۸۴ به رقم ۱۶۲میلیون دلار در سال ۸۵ رسیده است.

وی تصریح کرد: این میزان صادرات با توجه به نبود صنایع شیمیایی و پتروشیمی در استان رخ داده است.

رهی ضمن تقدیر و تشکر از ۳۰صادرکننده نمونه استان گفت: صادرکنندگان استانی در سطح کشور دارای بیشترین معیارهای صادراتی تعیین شده بوده‌اند که در بخش‌های صنعت، کشاورزی، تعاونی و خشکبار فعال هستند.موسی دخانیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان نیز که به عنوان یکی از صادرکنندگان برتر در این مراسم لوح تقدیر گرفت، با بیان اینکه یکی از سیاست‌های کلی نظام در سند چشم‌انداز برنامه چهارم توسعه، توسعه صادرات غیرنفتی است، افزود: در چنین شرایطی رویکرد به صادرات غیرنفتی باعث ارتقای امنیت سرمایه‌گذاری، افزایش درآمد، فقرزدایی، توسعه و رفاه اجتماعی خواهد شد و اعمال سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران، امکان رشد صادرات را بیشتر خواهد کرد.

وی افزود: اتاق بازرگانی استان توانسته است همراه با سیاست‌ها و راهکارهای انجام‌ داده، گام‌های موثری را در سال جاری بردارد، به‌طوری که با ۳۳میلیون دلار صادرات به ۳۲کشور جهان نسبت به مدت مشابه از رشد ۱۹درصدی برخوردار بوده است.

تادی، صادرکننده نمونه بخش خدمات نیز در این مراسم گفت: امروزه تجارت در سطح بین‌المللی در تعامل با تجارت جهانی و متفاوت با حضور سنتی سال‌های گذشته است، فن‌آوری و تکنولوژی و سرعت تغییر اطلاعات در سطح بین‌المللی به صورت شگفت‌آوری صعود می‌کند و در صورتی که تولیدکنندگان از این پیشرفت علمی روزانه استفاده نکنند و تجار با این فن‌آوری و تجارت بین‌المللی هم‌راستا و هم‌گام نباشند، تولیدات ما از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و از قیمتی غیرقابل رقابت رنج می‌برد و در نهایت صادرات و تجارت خارجی را امری غیرممکن خواهد کرد.

ابوطالب شفقت، استاندار مازندران نیز در این مراسم گفت: تجار، سفرای کشورها هستند و می‌توانند در سطح بین‌الملل کشور خود را بهتر معرفی کنند.

وی با بیان این مطلب که استان مازندران ۳ تا ۴ سال پیش سهم ناچیزی از صادرات داشت، گفت:‌ درآمد استان در سال ۸۴ از صادرات ۴درصد، در سال ۸۵ به ۵درصد رسید و امیدواریم این میزان در سال ۸۶ به ۶درصد برسد.

شفقت افزود: با توجه به سهم آماری استان که در چشم‌انداز نظام دیده شده است، صادرات استان سه برابر خواهد شد و از ۱۰میلیون دلار به بیش از ۳۷هزار و ۵۷میلیون دلار خواهد رسید و صادرات در بخش صنعتی نیز از ۵میلیون دلار به ۲۲میلیون دلار می‌رسد.

استاندار مازندران تصریح کرد: زیرساخت‌های توسعه صادرات کالا با استاندارد بالا باید در استان آماده شود.