166 خانوار جنگل‌نشین از عرصه‌های منابع طبیعی گیلان خارج می‌شوند

رشت - خبرنگار دنیای اقتصاد: در صورت تخصیص اعتبارات لازم، ۱۶۶ خانوار جنگل‌نشین استان گیلان از عرصه‌های جنگلی خارج می‌شوند. رسول محمدی، مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان، با اعلام مطلب فوق افزود: اداره منابع طبیعی استان گیلان در‌حال‌حاضر ۲۵ طرح در دست اجرا دارد که شاخص‌ترین آنها ساماندهی و خروج جنگل‌نشینان از عرصه‌های منابع طبیعی است.

وی با بیان این که اعتبارات منابع طبیعی گیلان در سال‌جاری از محل اعتبارات ملی و استانی ۱۶میلیارد تومان است، گفت: به منظور ساماندهی و خروج جنگل‌نشینان حدود ۴میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است که در صورت تخصیص به موقع، این سازمان در سال‌جاری ۱۶۶ خانوار جنگل‌نشین را با جمعیت دام ۲۵هزار و ۶۴۸ واحد از عرصه‌های جنگلی خارج می‌کند.

محمدی افزود: در صورت اجرای این طرح، ۳۳ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی که به طور عمده دام‌سرا و خانه‌های جنگل‌نشینان است آزاد شده و به منظور جنگل‌کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی بهبود و اصلاح مراتع، نظارت بر بهره‌برداری از جنگل‌ها، جنگلکاری و توسعه درختکاری، طرح پرورشی جنگلکاری، توسعه و تجهیز پارک‌های جنگلی، حفاظت و حمایت استان، ساخت راه‌های جنگلی و ساماندهی حوزه‌های بحرانی آبخیزداری را از دیگر برنامه‌ها و فعالیت‌های این اداره دانست و گفت: به این منظور در سال‌جاری توسعه حدود ۶۰۰ هکتار و احیا و غنی‌سازی ۹۵۰ هکتار از جنگل‌های گیلان از اولویت‌های کاری این اداره کل است.

مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان در ادامه تصریح کرد: در حوزه مراقبت و نگهداری جنگل‌ها نیز در ۳هزار و ۶۷۶ هکتار از جنگل‌های آستارا و تالش و ۴هزار و ۹۱۵ هکتار از جنگل‌های رودسر، رودبار و املش طرح‌های در دست اجرا است.

محمدی در ادامه با اشاره به کاربرد چوب در صنایع مختلف بر اهمیت واقتصادی بودن زراعت این محصول تاکید کرد و افزود: خوشبختانه استان گیلان در حوزه زراعت چوب جایگاه قابل قبولی دارد، به‌گونه‌ای که شهرستان صومعه‌سرا مقام اول کشوری را در زراعت چوب صنوبر به خود اختصاص داده است.

وی حفاظت و صیانت از جنگل‌ها را یکی از قوی‌ترین اقدامات سازمان جنگل‌ها در سال‌های اخیر دانست و گفت: هم‌اکنون در بحث رفع تصرفات، حفاظت، کشفیات، قاچاق چوب و ناامن کردن محیط برای سوءاستفاده‌کنندگان فرآورده‌های جنگلی و عرصه‌های منابع طبیعی، به وضعیت مطلوبی رسیده‌ایم؛ به طوری‌که برخورد با متخلفان ۲/۶۱درصد کاهش، رفع تصرف از عرصه‌های جنگلی ۴۳/۱۱درصد افزایش و کشفیات حمل چوب و قاچاق و کنترل گلوگاه‌ها نیز نسبت به سال‌های گذشته ۲۵۷درصد افزایش یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به سفر هیات‌دولت به این استان و مصوبات این سفر درخصوص واگذاری زمین به صنایع گفت: به این منظور بیش از ۱۰۰۰هکتار زمین مناسب شناسایی و به مسوولان استان معرفی شد. همچنین درسال جاری هفت‌هزار هکتار زمین به صورت ۱۲شهرک صنعتی و ۵ ناحیه صنعتی به این منظور واگذار شده است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: برای ترویج فرهنگ صحیح استفاده از جنگل و رعایت نکات ایمنی در جنگل‌ها، ارگان‌های مختلف به ویژه آموزش و پرورش، شوراهای اسلامی و وزارت کشور همکاری‌های لازم را با این اداره انجام دهند.