دنیای اقتصاد - مشهد - اعظم اعظمی: یکی از مهم‌ترین مسائل پیش رو در زمینه فضاسازی شهری ایجاد محیطی نشاط بخش و چشم نواز است که می‌تواند تا حدود زیادی به جامعه خشک و پرهرج و مرج کنونی روح و زندگی ببخشد و این مهم تنها با ورود هنر به فضاهای شهری میسر می‌شود. فضای شهر، محیط زندگی شهروند را تشکیل می‌دهد. بنابراین مدیران، طراحان و افراد متخصص باید محیط را به گونه‌ای تجهیز کنند که شرایط زندگی و زیست محیطی آن از سطحی عالی برخوردار باشد و باید چهره شهر همچون موزه و نگارخانه‌ای باشد که در آن آثار متنوع مردم و تاریخ و فرهنگ تمدن بشری به نمایش درآید.

برای رسیدن به این هدف می‌توان هنرهای زیادی همچون نقاشی دیواری، مجسمه سازی، هنرهای تجسمی و غیره را به خدمت گرفت و هر کدام از آنها می‌توانند در فضاهای شهری کارآمد و موفق ظاهر شوند.

کامبیز صبری، مجسمه‌ساز برجسته کشور، درباره جایگاه هنر در فضاسازی شهری و اهمیت آن گفت: امروزه تمام ملت‌ها و کشور‌ها به دنبال این هستند که هویتشان شاخص بشود و به جای اینکه این هدف را از طریق تکنولوژی به دست بیاورند، آن را در هنر جست‌وجو می‌کنند.

صبری اضافه کرد: اگر آلودگی هوا بر جسم و جان ما اثر می‌گذارد، آلودگی بصری و نبود آثار هنری باعث از دست دادن کیفیت زندگی شهری، از دست‌دادن هویت، نماد‌ها و نشانه‌های ملی شده است.

ورود هنر به فضای شهری بی گمان به تلطیف و زیباسازی محیط خواهد انجامید و شهر بیمار و خسته را تسکین خواهد داد. شهروند خسته از تمامی آشفتگی‌های بصری که در تمام مدت شبانه روز، بی آنکه خود بخواهد بر او دیکته می‌شوند، ناخودآگاه در شهر و فضاهای اطراف خود، به دنبال عناصر و پدیده هایی برای رفع خستگی بصری و روحی خویش است؛ این جا است که هنر می‌تواند چاره ساز باشد.

مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور که هرساله میزبان هزاران هزار زائر از سرتاسر دنیا می‌باشد در سال‌های اخیر با موفقیت‌های چشمگیری در زمینه فضاسازی شهری مواجه بوده است. ساخت مجسمه‌های زیبا که هرکدام سمبل و نمادی از فرهنگ و اعتقادات دینی کشور است، رنگ‌آمیزی و نقاشی روی دیوارها به مناسبت‌های مختلف تنها بخشی از کارهای صورت گرفته در این زمینه است.

مدیر گروه طراحی صنعتی دانشکده معماری و هنر دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت:‌ برای فضاسازی‌های شهری رسالت هنرمندان باید افزایش سطح سواد بصری مردم باشد و تکیه بر چند نماد و سمبل مشخص ارزش کیفیت آثار را تنزل می دهد.

وی گفت: بازخوردی که فعالیت‌های سال‌های اخیر داشت، هم در بین هنرمندان و هم بین مردم قابل مشاهده بود و حتی نقد و اظهارنظرهای مختلفی که سال جاری روی آثار ارائه شده انجام شد نشانه به وجود آمدن فضای جدیدی بود.

طبسی گفت :حمایت شهرداری از مقوله هنر و اتفاقی که در مشهد افتاده است ،‌پدیده‌ای منحصر به فرد است که تاکنون در هیچ نقطه‌ای از کشور چنین اقبالی از سوی نهاد شهرداری دیده نشده است؛ از این رو از به وجود آمدن چنین رویکردی که نتیجه تصمیم‌گیری و برنامه ریزی مدیران جوان بخش هنری شهرداری است قدردانی می‌کنم.