قابلیت افزایش ظرفیت کارخانه تولید قند مایع خرمای کشور
صادرات قند مایع خرما از تبریز
دنیای اقتصاد - تبریز - سیما نیکرفتار: معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی گفت: تولید قند مایع خرما در آذربایجان شرقی به دلیل سردسیربودن منطقه، توجیه اقتصادی دارد. مهندس سیدرحیم سجادی، در حاشیه دیدار از شرکت شهد باب پارس تبریز که بزرگترین کارخانه تولید قند مایع خرما در تبریز است، با بیان اینکه در ابتدای راهاندازی این واحد در آذربایجان شرقی عدهای معتقد بودند که این طرح به دلیل دوری از مرکز تولید خرما در جنوب کشور توجیه اقتصادی ندارد، افزود: بعد از راهاندازی این مجموعه، ثابت شد که در آذربایجان شرقی در موقع فرآوری محصول که عمدتا به فصل سردسال ختم میشود به دلیل سردسیری منطقه نیازی به پرداخت هزینه سردخانه نیست و نزدیکی به بازارهای اروپا، آسیای میانه، ترکیه و عراق نیز در بالا بردن توجیه اقتصادی آن نقش فراوان داشته است.
مهندس سجادی با بیان اینکه هماینک یک میلیون تن خرما در کشور استحصال میشود، افزود: با افزایش ظرفیت این کارخانه میتوان سالانه ۳۵ هزار تن خرمای درجه ۳ و ۴ را به قند مایع خرما، کنسانتره خرما، بلوک مکمل خوراک دام مخصوص گاوهای شیری، پرواری، گوسفند وبز وهمچنین بلوک مکمل خوراک اسب تبدیل کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت ۱۲ هزار تنی این کارخانه افزود: ظرفیت بزرگترین کارخانه تولید قند مایع خرمای کشور تا ۳۵ هزار تن قابل افزایش است.
دکتر مسعود محمدیان افزود: خرما اگرچه محصول تولیدی این استان نیست، ولی توانستیم با طرح مطالعاتی کارشناسان و همت سرمایهگذاران استانی، با ایجاد بزرگترین واحد فرآوری خرمای دنیا از دور ریخته شدن خرمای درجه سه و چهار در استانهای جنوبی کشور ممانعت کنیم.
وی افزود: شهد خرما میتواند بهجای قند در نوشابهها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر بازرگانی شرکت شهدباب پارس تبریز نیز در این دیدار از صدور قند مایع خرما از آذربایجان شرقی به بازارهای اروپا و آسیای میانه خبر داد. مهندس محمدحسن نبوی با بیان اینکه محصولات تولیدی این شرکت به بازارهای روسیه، چین، مالزی، ترکیه و نیز کشورهای اروپایی آلمان و ایتالیا صادر میشود، گفت: با نگاهی نو به صنعت خرما و تولید ۷میلیون تن، میتوان سالانه ۳۰ میلیارد دلار ارز از ناحیه خرما به دست آورد. وی با اشاره به اینکه صدور ۱۳ میلیون دلار از محصولات این شرکت برای سال تولیدملی هدفگذاری شده است، افزود: در هشت ماه گذشته توانستهایم ۷۰ درصد آن را محقق کنیم.
مهندس نبوی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ میلیارد ریال گردش مالی فرآوری خرما در این شرکت در حال انجام است، افزود: هم اینک مواد اولیه خود را از استانهای خوزستان، بوشهر و فارس تامین میکنیم.
ارسال نظر