دنیای‌اقتصاد- مشهد - فاطمه رمارم: مشهد به‌عنوان بزرگ‌ترین کلان‌شهر مذهبی دنیا و دومین کلان‌شهر کشور کانون توجه بسیاری در اقصی نقاط جهان قرار گرفته است، شهری که سالانه بیش از ۲۵ میلیون زائر و گردشگر را پذیرا است و در این بین نیز حدود دو میلیون زائر خارجی سالانه وارد این شهر می‌شوند که این امر باعث شکل‌گیری نگاهی فراملی به آن شده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، وجود این تعداد زائر و مسافر که بخشی از آن خارج از کشور هستند، ضرورت فعال شدن دیپلماسی شهری را ایجاب می‌کند.

شهرداری مشهد در سال‌های گذشته و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نگاهی جدی به برقراری ارتباط و تعامل با شهرهای مختلف جهان به ویژه کلان‌شهرها داشته است و به این منظور با عضویت در نهادهای بین‌المللی موثر چون انجمن کلان‌شهرهای جهان (متروپلیس) و صندوق جهانی توسعه شهرها و همچنین عقد خواهرخواندگی با تعدادی از شهرهای بزرگ در کشورهای مختلف نقش مهمی را در دیپلماسی فعال شهری ایفا کرده است.

انجمن کلان‌شهرهای جهان (متروپلیس) دارای ۲۲ عضو هیات‌مدیره است که هریک از آنان شهردار یکی از کلان‌شهرهای جهان هستند. این انجمن سالی یکبار تشکیل جلسه می‌دهد، امسال نیز نشست اعضای هیات مدیره انجمن کلان‌شهرهای جهان(متروپلیس) همزمان با برگزاری جشنواره نوآوری‌ شهری در گوانگجو برگزار شد.

براساس آخرین انتخابات متروپلیس که در دهمین کنگره جهانی متروپلیس در شهر پورتو آلگره برزیل برگزار شد از ۱۲۹ شهر عضو، شهردار مشهد به اتفاق آراء به عنوان یکی از ۲۲ عضو هیات مدیره انجمن کلان‌شهرهای جهان انتخاب شد.

انتخاب مشهد به عنوان عضو هیات مدیره انجمن کلان‌شهرهای جهان (متروپلیس) و اتخاذ دیپلماسی عمومی در فضای کنونی بین‌المللی اقدامی درخور توجه از سوی شهرداری مشهد به‌عنوان پایتخت معنوی کشور است.

سخنرانی در جمع ۳۰۰۰ نفری

سید‌محمد پژمان به عنوان تنها شهردار ایرانی عضو هیات‌مدیره انجمن کلان‌شهرهای جهان(متروپلیس) در غیاب رییس این انجمن جهانی با سخنرانی خود به مدت ۵۰ دقیقه و با زبان انگلیسی جشنواره نوآوری شهری و نشست سالانه هیات‌مدیره را به طور رسمی افتتاح کرد.

این مراسم در هتل دانگ فنگ گوانگجو با حضور حدود ۳۰۰۰ نفر برگزار شد.

سیدمحمد پژمان در سخنرانی خود جشنواره نوآوری گوانگجو را نتیجه هم‌افزایی و همکاری میان شهرها و دولت‌های محلی دانست و اظهار کرد: حقیقتا مسائل امروز با محدود و ایزوله کردن خودمان قابل حل نیست.

به گفته پژمان هریک از شهروندان از این ظرفیت برخوردارند که به محلات و اجتماع خود که ممکن است خشک و مرده باشد روح بخشیده و آن را زنده کنند البته اگر به آنها فرصت و امکان ارائه خلاقیت‌هایشان داده شود.

وی به استفاده از پتانسیل جوانان و زنان در امور شهر تاکید کرد و گفت: از آنان می‌توان به عنوان طراحان فعال حوزه شهری بهره گرفت.

وی به تشکیل گروه مشاوران جوان در هر منطقه، سازمان و معاونت شهرداری اشاره کرد و ایجاد آن را برای کسب تجربه و هم‌افزایی دانست.

وی در پایان همکاری میان شهرداری‌ها و سازمان‌های بین‌المللی شهری را مفید دانست و ابراز کرد: این همکاری و تعامل می‌تواند آینده بهتری را برای شهر و شهروندان رقم بزند.

تحسین تحولات مثبت رخ داده

در مشهد

شهردار مشهد در سفر خود نشستی با تجار و بازرگانان گوانگجو داشت که سالاریان سرپرست کنسولگری جمهوری اسلامی ایران نیز در آن حضور یافت.

در این دیدار سید محمد پژمان از ظرفیت‌های بالای مدیریت شهری در بحث ارتباطات بازرگانی یاد کرد و پیرامون مشارکت بازرگانان چین در خصوص سرمایه‌گذاری در مشهد نیز مذاکرات خوبی داشت.

همچنین بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری در شهر مشهد در این جلسه ارائه شد و شهردار مشهد نیز اعلام آمادگی کرد که در بحث حمل‌ونقل بازرگانان می‌توانند در مشهد فعالیت داشته باشند.

در مقابل بازرگانان این شهر از ایجاد تحول در شهر مشهد ابراز خرسندی کردند.

بررسی همکاری‌های حوزه آی‌تی

نشست ابوالفضل انتظاری معاون اداری و مالی شهرداری مشهد با شریم لی رییس سازمان فناوری اطلاعات استان گواندونگ که رییس گروه همکاری‌های بین‌المللی شهر گوانگجو نیز است، پیرامون همکاری‌های دوجانبه از بخش‌های دیگر این سفر بود که در این جلسه انتظاری به معرفی شهر مشهد، دستاوردها و ظرفیت‌های آن پرداخت و مذاکراتی نیز در خصوص تعاملات بیشتر انجام شد. در پایان این جلسه کتاب شهر مشهد به رسم یادبود به شریم لی اهدا شد و مقرر شد در خصوص همکاری‌های حوزه آی‌تی بین دو شهر برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.