دنیای اقتصاد - اردبیل - مهدی حسین‌نژاد: شهردار اردبیل از رونمایی چشم‌انداز ۲۰ ساله و برنامه پنج ساله راهبردی ـ استراتژیک شهرداری اردبیل برای عمران و آبادانی این دیار خبر داد. صدیف بدری در حاشیه جلسه شورای شهر اردبیل با اعلام این خبر اظهار کرد: در این برنامه پنج ساله سعی کردیم به حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، توسعه فضای سبز، حمل‌و‌نقل و همچنین سایر خدمات عمومی برای شهروندان در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۶ دقت نظر داشته و حرکت‌های خود را انسجام بخشیم.

وی به انعطاف‌پذیر بودن این برنامه و ضرورت بازنگری در آن اشاره کرد و افزود: در برنامه پنج‌ساله بر اساس چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام سعی کردیم اهداف واقعی تعریف شود تا بتوانیم شهر مقدس اردبیل را که خاستگاه تشیع با هویت تاریخی و فرهنگی و پایتخت گردشگری ایران اسلامی است بهتر از گذشته معرفی کرده و در مسیر رونق و توسعه قرار دهیم.

شهردار اردبیل مدیریت استراتژیک را شامل سه بخش اصلی تدوین، اجرا و ارزیابی استراتژیک برشمرد و ابراز کرد: ضرورت برنامه‌ریزی استراتژیک رشد جمعیت شهری، توسعه شهرها، افزایش انتظارات، تنوع وظایف شهرداری‌ها، محدودیت منابع و نیازهای نامحدود، در نظر گرفتن ارزش‌ها در برنامه‌ریزی، در نظر گرفتن اثرات محیطی بر فعالیت‌های شهرداری جزو ضروریات برنامه‌ریزی استراتژیک است.

بدری بیان کرد: گام‌های اصلی برنامه‌ریزی استراتژیک در شهرداری اردبیل با توجه به نیاز شهر و شهرداری به صورت مجموعه‌ای کارآ و اثر‌بخش طراحی و اجرا می‌شود.

وی گفت: این برنامه در افق ۱۴۰۴ با نام «برنامه توسعه شهری اردبیل گام اول ۹۲ تا ۹۶» اولین برنامه با ماهیت راهبردی در سطح شهرداری اردبیل است که برای تدوین و اجرا نیازمند پنج فاز کلی هستیم.

شهردار اردبیل فاز اول را جمع‌آوری اسناد، نشست با مدیران و کارشناسان، تشکیل دبیرخانه و تعیین نام برنامه عنوان کرد و افزود: سعی کردیم در تمامی این برنامه‌ریزی‌ها اهداف‌مان را مشخص کنیم.

وی فاز شناخت را یکی دیگر از پنج فاز اجرایی عنوان کرد و گفت: مطالعه اسناد بالا‌دستی به ویژه طرح‌های جامع و تفصیلی، مطالعه وضعیت کلی اجتماعی و اقتصادی و استفاده از مصاحبه و پرسش‌نامه برای دریافت دیدگاه‌های متخصصان از هدف‌گذاری‌های اصلی بوده است.

این مسوول‌ ادامه داد: در فاز شناخت، ما بررسی وضعیت مدیریت شهری، تعیین ماموریت، بررسی اسناد و مدارک، بررسی و تحلیل اسناد درآمدی و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را مد نظر قرار دادیم.

شهردار اردبیل بیان کرد: در فاز تحلیل وضع موجود شهر و شهرداری اردبیل با استفاده از روش SWOT، بررسی مسائل کلیدی شهرداری و چشم‌انداز نهایی مد‌نظر بوده است. بدری گفت: در فاز تدوین نیز سعی کردیم اهداف کلان به همراه تعیین راهبردهای اصلی، اهداف کمی طرح‌ها و پروژه‌ها به خوبی تدوین شود.

شهردار اردبیل به فاز آماده‌سازی محیط نیز اشاره کرد و افزود: ارائه راهکار برای جلب مشارکت مردم و ظرفیت‌سازی شهرداری به همراه فرهنگ‌سازی و تبلیغات برنامه جزو سیاست‌گذاری‌ها بوده است.