افتتاح کارخانه تولید کنسانتره سنگ‌آهن زرند

دنیای اقتصاد ـ کرمان ـ مجید نعمت الهی: در حالی که به نظر می‌آید برنامه دولت در مورد سفرهای استانی تغییر یافته و دولت در زمان باقی‌مانده مجال سفر به همه استان‌ها را هم نخواهد یافت، سفر معاون اول رییس جمهور و جمعی از وزرا به کرمان که برای افتتاح چند پروژه صنعتی و عمرانی و برگزاری نشست راهبردی توسعه کرمان صورت گرفت، تازه‌ترین سفر جمعی دولتمردان به پهناورترین استان کشور است. در این سفر، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه و شهرسازی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر نیرو و معاون وزیر امور خارجه و محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور را همراهی می‌کردند.

راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن زرند

به گزارش دنیای‌اقتصاد، بزرگ‌ترین طرحی که در این سفر به بهره‌برداری رسید، کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن جلال آباد در شهرستان زرند است که با ظرفیت دو میلیون تن در سال و با سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریال توسط شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) ساخته شده است.

ساخت این کارخانه از ۱۵ دی ماه ۱۳۸۸ آغاز شده بود.

معاون اول رییس‌جمهوری در این مراسم، استان کرمان را «سرزمین منابع» نامید و گفت: این استان با دارابودن منابع غنی زغال‌سنگ، مس و آهن از دیگر استان‌های کشور متمایز شده است و اکتشاف و استخراج معادن و توسعه صنعت در استان باید مورد توجه جدی قرار گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفت: ۲۴ طرح صنعتی در بخش فولاد و در چارچوب طرح‌های مهر ماندگار شامل شش طرح دولتی و ۱۸ طرح بخش خصوصی در دست اجرا است.

مهدی غضنفری ابراز امیدواری کرد با بهره‌برداری از طرح‌های فولادی، ایران به صادر‌کننده فولاد تبدیل شود.

وی، بیان کرد: ظرفیت شمش فولاد هم‌اکنون در کشور ۲۰ میلیون تن است که در عمل تولید ۱۴ میلیون تن آن آغاز شده است و ایران را در رتبه هفدهم جهان در زمینه تولید شمش فولاد قرار داده است.

وی اضافه کرد: استان کرمان با ظرفیت دومیلیارد تن مواد معدنی مس و همچنین ظرفیت بالای سنگ‌آهن نقش مهمی در تبدیل مواد خام معدنی به تولید مواد نهایی دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: استان کرمان دارای دومین معدن مس جهان و اولین معدن آهن کشور است و همچنین وجود ۲۰۰ میلیون تن زغال‌سنگ و ۱۵۰ میلیون تن تیتانیوم فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری بیشتر در این استان را فراهم کرده است.

استاندار کرمان نیز با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان کرمان گفت: باید در این زمینه از توانمندی و ظرفیت بخش خصوصی بهره بیشتری ببریم.

وی بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هم تاکید کرد و افزود: این دومین کارخانه کنسانتره در استان است که در دو ماه اخیر به بهره‌برداری رسیده است.

اسماعیل نجار با تاکید بر لزوم تکمیل چرخه تولید فولاد در استان کرمان بیان کرد: باید صنایع پایین دستی در این استان ایجاد شود تا به خام‌فروشی منابع معدنی پایان داده شود.

وی با اشاره به اینکه ذخیره معدنی قطعی و شناسایی شده استان کرمان چهار میلیون تن است و کرمان از لحاظ ذخیره، استخراج و تنوع مواد معدنی رتبه نخست کشور را دارد، میزان اعتبار صرف شده برای راه‌اندازی کارخانه سنگ‌آهن زرند را۲۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، پنج هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در زمینه فولاد در استان کرمان در حال انجام است.

نجار با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۰میلیارددلاری در بخش معدن کرمان گفت: نخستین واحد کک‌سازی خصوصی در زرند با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن تا پایان سال جاری و کک‌سازی راور نیز با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن تا سال ۹۴ به بهره‌برداری خواهد رسید.

۱۶ طرح در دست اجرای میدکو

در این مراسم مدیرعامل شرکت

مادر تخصصی هلدینگ خاورمیانه (میدکو) از اجرای ۱۶ طرح با بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در سطح کشور توسط این شرکت خبر داد. مهندس علی‌اصغر پورمند، بهره‌برداری از این طرح‌ها را موجب افزایش تولید، فراهم شدن زمینه رقابت با بنگاه‌های خارجی، ایجاد اشتغال برای ۱۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح‌ها به میزان تولید در بخش فولاد ۴/۲ میلیون تن، گندله سنگ‌آهن ۵/۷ میلیون تن، کنسانتره ۸ میلیون تن، کک متالورژی ۸۰۰ هزار تن، فروسیلیس ۱۲ هزار تن، مس کاتدی ۵۰ هزار تن و مس لوله‌ای ۱۲ هزار تن افزوده خواهد شد.

مدیرعامل میدکو، با اشاره به افتتاح کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن جلال آباد زرند افزود: ساخت این کارخانه با ظرفیت دو میلیون تن کنسانتره و دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه به صورت ارزی و ریالی در ۲۸ ماه رکورد جدیدی محسوب می‌شود و تولید کنسانتره در این کارخانه در مدت ۱۸ ماه به چهار میلیون تن افزایش می‌یابد. بر‌اساس این گزارش و به گفته مدیر طرح کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن جلال آباد زرند با بهره‌برداری از این طرح، سالانه ۱۹۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی صورت می‌گیرد.

اکبر شیروئیه تصریح کرد: این طرح با دانش و فناوری صددرصد بومی اجرا شده است.

برگزاری جلسه ستاد راهبردی توسعه استان کرمان

جلسه ستاد راهبردی توسعه استان کرمان نیز در این سفر به ریاست معاون اول رییس جمهوری و با حضور جمعی از وزرای دولت،استاندار کرمان و نمایندگان کرمان در مجلس شورای اسلامی در استانداری کرمان برگزار شد.

در این نشست برنامه‌ها و اقدامات انجام شده برای رفع محرومیت و شتاب بخشی به روند توسعه استان مورد بررسی قرار گرفت.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه بسته کامل مربوط به تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت و معدن در استان کرمان آماده شده است، افزود: ۲۰۰ میلیارد تومان در نشست ستاد راهبردی توسعه استان کرمان برای آبیاری تحت فشار اختصاص یافت که اگر کشاورزان کرمانی به تجهیز زمین‌های خود به سامانه‌های نوین آبیاری اقدام کنند، به میزان قابل توجهی در مصرف آب استان صرفه‌جویی می‌شود.

رحیمی همچنین از آماده شدن بسته‌ای برای بخش معدن استان کرمان خبر داد و گفت: این بسته فرآیند اکتشاف، استخراج و فرآوری را از ابتدا تا انتها دربرمی‌گیرد و تا یک ماه آینده به طور نهایی تصویب و ابلاغ می‌شود.

وی تهیه و تدوین بسته دیگری برای تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت از نقاط مختلف کشور از طرف وزارت نیرو و تسریع در گازرسانی به شهرها و روستاهای کرمان را هم از دستاوردهای نشست راهبردی توسعه کرمان برشمرد.

در این سفر همچنین چندین طرح در حوزه وزارت بهداشت و درمان با حضور وزیر بهداشت در شهرستان سیرجان به بهره‌برداری رسید یا کلنگ زده شد.