با ظرفیت ۳ هزار مگاوات تولید برق به زودی آغاز میشود
بهرهبرداری از نیروگاه شهدای پاکدشت
دنیای اقتصاد - استان تهران- محمد فرخی: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت دماوند به عنوان بزرگترین نیروگاه خاورمیانه در آینده نزدیک و با حضور رییس جمهور خبر داد. محمد بهزاد با اعلام این خبر درخصوص مشخصات این نیروگاه گفت: این نیروگاه دارای ۱۸ واحد نیروگاهی و با ظرفیت ۳ هزار مگاوات تولید برق است.
وی افزود: نیروگاه دماوند دارای ۱۲ واحد گازی و شش واحد بخاری است که در منطقه خاورمیانه نظیر ندارد و جزو معدود نیروگاههای بزرگ دنیا محسوب میشود.
به گفته وی ظرفیت هر واحد گازی این نیروگاه ۱۶۲ مگاوات و هر واحد بخار آن ۱۶۰ مگاوات است. معاون وزیر نیرو با بیان اینکه نیروگاه دماوند دارای شش بلوک است، توضیح داد: هر دو واحد گازی و یک واحد بخار، یک بلوک نیروگاهی را تشکیل میدهد که ظرفیت آن ۵۰۰ مگاوات است.
راندمان ۵۱ درصدی
بهزاد راندمان و بازدهی نیروگاه شهدای پاکدشت را در مجموع راندمان ۵۱ درصد اعلام کرد که رقم بالایی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میانگین راندمان نیروگاههای کشور حدود ۴۰ درصد است، افزود: نیروگاه دماوند از نظر بازدهی در سطح بالایی قرار دارد.
تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی
معاون وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه برای افزایش راندمان نیروگاهها طرح تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی در دست اجرا است، گفت: از آنجا که بازدهی نیروگاههای گازی بالا نیست با احداث واحدهای بخار در کنار واحدهای گازی و تبدیل واحد به سیکل ترکیبی راندمان کل نیروگاهها را افزایش میدهیم.
وی اعلام کرد: در این زمینه تا پایان برنامه پنجم توسعه حدود ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه پیشبینی شده که با نصب ۶ هزار مگاوات واحدهای بخار در کنار آن در مجموع به ۱۸ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی دست پیدا میکنیم.
تامین یک سوم برق سه استان
بهزاد در تشریح ظرفیتهای بالای بزرگترین نیروگاه خاورمیانه اظهار کرد: این نیروگاه با قرارگرفتن در نزدیکی پایتخت نقش مهمی را در پایداری تامین برق یکی از پرمصرفترین نقاط کشور برعهده دارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور حدود ۶۷ هزار مگاوات است که نیروگاه دماوند در مجموع ۵ درصد از کل برق کشور را تامین میکند.
وی ادامه داد: همچنین در منطقه تهران بزرگ سهم تامین برق نیروگاه دماوند به ۳۰ درصد میرسد.
معاون وزیر نیرو یادآور شد: منطقه تهران بزرگ شامل استانهای البرز، تهران و قم میشود که منطقه بزرگی است.
بهزاد همچنین تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نیروگاه کوچک و بزرگ در کشور وجود دارد که نیروگاه دماوند از نظر ظرفیت و قابلیتهای دیگر از تمام آنها بزرگتر است.
هزینه دو میلیارد یورویی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در مجموع برای ساخت بزرگترین نیروگاه خاورمیانه حدود دو میلیارد یورو هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه دماوند در سالهای قبل تنها دارای واحدهای گازی بود، افزود: از سال ۸۴ کار ساخت واحدهای بخار در کنار واحدهای گازی آغاز شد که هم اکنون آماده بهرهبرداری است.
نیروگاه تمام ایرانی
بهزاد همچنین درخصوص نحوه احداث بزرگترین نیروگاه کشور اعلام کرد: این نیروگاه به صورت کامل توسط متخصصان داخلی و همچنین تجهیزات ایرانی ساخته شده است.
وی افزود: در گذشته ساخت نیروگاههای برق در کشور با استفاده از تجهیزات و متخصصان خارجی انجام میشد، ولی هم اکنون در این زمینه به خودکفایی دست یافتهایم.
به گفته معاون وزیر نیرو، در حال حاضر طرحهای دیگری برای توسعه نیروگاههای موجود و تبدیل آن به سیکل ترکیبی در دست اجرا داریم که از جمله آنها میتوان به نیروگاههای آبادان، سنندج، شیروان و جهرم اشاره کرد.
بهزاد در پایان خاطرنشان کرد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی نیروگاه دماوند به صددرصد رسیده و تنها منتظر تعیین وقت رییسجمهور برای افتتاح رسمی آن هستیم.
ارسال نظر