دنیای‌اقتصاد- زنجان: رییس دانشگاه جامع علمی - کاربردی استان زنجان توسعه را منوط به توانمندسازی نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: بی‌شک نگاه ویژه به توسعه مراکز آموزش عالی به ویژه مراکز علمی کاربردی که با هدف مهارت آموزی گام برمی‌دارند، حائز اهمیت است. محمد فتحی با بیان این مطلب افزود: باید نیازهای اولویت‌دار جامعه را تشخیص دهیم و همسو با آن گام برداریم.

وی بر این باور است که اشتغال باید مرتبط با حوزه آموزش باشد؛ چراکه آموزش و تربیت نیروی انسانی باید متناسب با آموزش دوره‌ها و بازار کار صورت پذیرد.

فتحی در ادامه با پرداختن به توسعه و ترویج مشاغل و صنایع بومی و سنتی استان زنجان اظهار کرد: با توجه به جایگاه زنجان در صنایع دستی اعم از مس، چاقوسازی، چارق دوزی، فرش و گلیم بافی دانشگاه مبنای حرکت به سمت حرفه آموزی علاقه‌مندان به این هنرهای بومی را با ایجاد رشته‌های جدید در برنامه دارد.

وی یکی از مشکلات این دانشگاه را کمبود نیروی ستادی عنوان کرد.

رییس این دانشگاه با اعلام اینکه هم‌اکنون ۱۶ مرکز دانشگاهی علمی-کاربردی در استان فعال هستند، افزود: ۱۰ مرکز در زنجان و ۶ مرکز در شهرستان‌های طارم، خدابنده، ابهر، صائین قلعه، خرمدره و دندی در امر مهارت آموزی فعال هستند؛ البته با توافق صورت گرفته با شرکت‌های پگاه زنجان، ایران ترانسفو، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و مرکز تربیت‌بدنی، مراکز جدید دانشگاهی راه‌اندازی خواهد شد. وی از تحصیل بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ دانشجو در ۱۰۰ رشته مراکز این دانشگاه در استان خبر داد و متذکر شد: از این تعداد ۲۶ درصد غیربومی هستند.

فتحی اضافه کرد: ۴۸ درصد رشته‌های این دانشگاه در حوزه صنعت، ۳۰ درصد مدیریت و خدمات، ۱۰ درصد کشاورزی است که از این تعداد، ۴۵ درصد دانشجویان در بخش صنعت مشغول تحصیل هستند.