مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه:
توسعه دامپزشکی مبنای اشتغال پایدار در روستاها
دنیای اقتصاد-کرمانشاه- الهام اکبری: مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه شغل بسیاری از مردم کشور و استان کشاورزی و دامپروری است، اظهار کرد: با شیوع یک بیماری مانند تب مالت یا تب برفکی صنعت دامپروری کشور فلج میشود و با توجه به اینکه اکثر مردم کشور و استان در این صنعت مشغول به فعالیت هستند بسیاری از مردم شغل خود را از دست خواهند داد؛ بنابراین اگر بخواهیم اشتغال پایدار در روستاها ایجاد کنیم باید در توسعه هر چه بیشتر دامپزشکی تلاش کنیم.
دکتر نادر پرور در خصوص نقش دامپزشکی در اقتصاد جامعه اظهار کرد: اگر خدمات دامپزشکی را حذف کنیم، با شیوع یک بیماری ساده در جمعیت دامی کشور به راحتی ضربات جبرانناپذیری به اقتصاد کشور وارد خواهد شد.
پرور در ادامه با اشاره به اینکه از ۱۷۹۹ بیماری شایع، ۸۳۲ بیماری از دام و فرآوردههای دامی به انسان منتقل میشود، اولین نقش مهم و حیاتی دامپزشکی را در سلامت جامعه بحث پیشگیری از بیماریهای مشترک بین دام و انسان عنوان کرد.
پرور نقش دیگر سازمان دامپزشکی را در سلامت جامعه، نظارت بر کشتارگاههای دام و طیور، دامداریها و مرغداریها، مزارع پرورش ماهی و نظارت برعرضه فرآوردههای دامی در مکانهایی مانند مرغفروشیها و قصابیها عنوان کرد.
پرور در خصوص خدمات دامپزشکی در سطح استان اظهار کرد: واکسیناسیون سالانه جمعیت دامی استان علیه بیماریهایی مانند تب مالت (بروسلوز) و سیاه زخم (شاربن) و واکسیناسیون سگهای صاحب دار در روستاها و کارخانجات علیه بیماریهاری از جمله اقدامات این سازمان در سطح استان است.
پرور درادامه با اشاره به مشکلات این سازمان، کمبود پرسنل را اصلیترین مشکل این سازمان عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر ۲۷۰ پست مصوب در این سازمان وجود دارد که۹۰ پست آن خالی است. وی ادامه داد: تعداد این پستهای مصوب با توجه به وظایف این سازمان در ۱۰ سال پیش تعیین شده است و با وجود این همه پیشرفت در بحث دامپروری و افتتاح تعداد زیادی کشتارگاه و کارخانههای تولید خوراک دام و طیور از نظر نیرو بسیار تحت فشار هستیم. وی کمبود اعتبار را از دیگر مشکلات این سازمان عنوان و اظهار کرد: ۵۰ درصد از وظایف این سازمان مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام است، اما متاسفانه هیچ اعتباری از طرف حوزه سلامت به این سازمان اختصاص نمییابد.
ارسال نظر