بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: شهرستان بیرجند در اجرا و توسعه شهر الکترونیکی در کشور پیشتاز بوده است.

شهردار بیرجند در دومین کنفرانس شهر الکترونیکی که با هدف توسعه علمی و فرهنگی جامعه و شناخت مزایا و چالش‌ها در توسعه کاربردهای پدیده شهر الکترونیکی بین دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی در تهران برگزار شد با اعلام این مطلب افزود: شهر بیرجند به عنوان شهر پیشتاز، در شهریور ۸۷ نسبت به راه‌اندازی کارت الکترونیک شهروندی اقدام کرد که در گام اول این طرح در ناوگان اتوبوسرانی مورد استفاده قرار گرفت و و عملا بلیت کاغذی را به صورت ۱۰۰‌درصد از بین برد.

محمود محسن‌زاده افزود: مرحله دوم استفاده از این کارت نیز در سیستم ناوگان تاکسیرانی بیرجند در حال انجام است.

وی با اشاره به راه‌اندازی شبکه Wireless به منظور مدیریت واحد شهری اظهار کرد: ایجاد فضای اینترنتی پارک‌ها و ارائه خدمات اینترنتی رایگان، راه‌اندازی اتاق بحران شهرداری بیرجند و مجهز کردن شهر به دوربین‌های شهری برای کاهش ترافیک و شناسایی گره‌های ترافیکی و معضلات شهری از جمله اقدامات در جهت توسعه شهر الکترونیک است.

شهردار بیرجند تصریح کرد: دستگاه‌های مختلفی در بیرجند به منظور پذیرش هویت الکترونیکی وارد شدند، اما متاسفانه هنوز در شهر بیرجند به عنوان مرکز استان، نتوانسته‌ایم سازمان‌های دولتی (ثبت احوال، بانک‌ها، بیمه،... ) را با خود همراه کنیم تا کارت‌ها کنار گذاشته شود و تنها یک کارت واحد تعریف شود.

وی در ادامه با بیان اینکه شهر ایده‌آل، شهری است که رفاه و آسایش شهروندان در آن مهیا باشد، اظهار کرد: شهر الکترونیک به عنوان شهری که این معیارها در آن دیده می‌شود به این سمت حرکت می‌کند و آرمان شهر شهروندان هستند.

محسن‌زاده افزود: با توجه به این موضوع که در ایجاد شهر باید اعتماد عمومی جلب شود، ادامه داد: شهر الکترونیک زیرساخت و بنای اصلی مورد نیاز یک شهروند برای تبدیل شدن به شهروند الکترونیک است.