ساخت کارخانه تبدیل زباله به گازوئیل در کاشان

کاشان - خبرنگار دنیای اقتصاد: شهردار کاشان از انجام مذاکرات اولیه با یک شرکت سوئیسی برای ساخت کارخانه تبدیل زباله‌های شهری به گازوئیل خبر داد.

مهندس سعید زین‌ساز توضیح داد: در صورت موافقت شورای اسلامی شهر و نهایی شدن قرارداد شهرداری کاشان با یک شرکت سوئیسی، نتیجه ۳۰ سال تحقیقات دکتر کخ آلمانی در زمینه فرآیند تبدیل زباله (طلای کثیف) به گازوئیل به این شهرستان منتقل می‌شود.

وی گفت: در فرآیند فناوری پیچیده تبدیل زباله به گازوئیل پس از تفکیک زباله‌های شهری و جداسازی فلز و شیشه از آن، با استفاده از پوشش‌های گیاهی و حیوانی، برگ درختان، براده‌های نجاری و ... توسط یک رآکتور، تبدیل به گازوئیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه‌بر گازوئیل، موادی همچون آب مقطر، انرژی گرمایی و الکتریسته نیز در این فرآیند از زباله به دست می‌آید و باقیمانده این فرآیند خاکستری بدون بو و مواد سمی، سازگار با طبیعت و محیط زیست و تقویت‌کننده خاک برای زمین‌های کشاورزی است.

وی کاهش هزینه‌های دفن زباله، پیشگیری از آلودگی محیط زیست و سفره‌های آب زیرزمینی ناشی از نفوذ شیرابه زباله‌‌های دفن شده ‌ و تامین محیط زیست سالم را از جمله مزایای راه‌اندازی این کارخانه برشمرد و با تاکید بر دفع سالم و فاقد عوارض بیماری‌زای زباله‌های بیمارستانی در این نوع فرآیند، خاطرنشان کرد: بهبود سطح استانداردهای زندگی و کاهش بیماری‌های ناشی از زباله‌های عفونی بیمارستانی از دیگر مزایای این طرح به شمار می‌رود.

به گفته وی، با تاسیس این کارخانه، علاوه‌بر کاشان، زباله‌ شهرهای آران و بیدگل، قمصر، نیاسر، برزک، مشکات، نوش‌آباد و ابوزیدآباد نیز به جای دفن شدن در محیط زیست، در این کارخانه بازیافت خواهد شد.

شهردار کاشان با اشاره به نتایج سفری که به دعوت شرکت سوئیسی انجام شده، تصریح کرد: براساس توافقات اولیه، شهرداری کاشان برای انتقال این تکنولوژی، تامین زمین، ساختمان، آب و برق و زباله‌های شهرستان را به مدت ۱۰ سال به عهده گرفته و در اختیار این شرکت سوئیسی قرار خواهد داد و پس از مدت مذکور، این کارخانه بدون پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای، به شهرداری واگذار

خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که تاکنون شورای اسلامی شهر کاشان، آمادگی خود را برای شنیدن گزارش سفر اعلام نکرده است، ابراز امیدواری کرد پس از ارائه گزارش سفر، با انجام سفر دوم، مذاکرات بین شهرداری و شرکت سوئیسی برای انتقال این تکنولوژی به کاشان پیگیری شود.

به گفته وی، آمریکا برای دریافت این تکنولوژی پیشنهاد ۴‌میلیارد یوروئی به شرکت سوئیسی داده است.

بر اساس این گزارش سالانه افزون بر ۱۲۰هزار تن زباله در منطقه کاشان تولید می‌شود.