ضرورت توسعه خوشه‌های صنعتی در خوزستان

اهواز - خبرنگار دنیای اقتصاد‌: استاندار خوزستان بر توجه به استعدادها و زیرساخت‌های موجود در استان خوزستان به منظور حرکت فعالانه و رو به سمت توسعه در زمینه خوشه‌های صنعتی تاکید کرد‌.

سید جعفر حجازی با بیان اینکه خوزستان، مهد صنایع مادر است و تمامی بسترهای مناسب صنعتی را دارد، اظهار کرد‌: متاسفانه با وجود این سرمایه‌های عظیم در استان اما پیشرفت در زمینه خوشه‌های صنعتی خوب نبوده است و این در حالی است که بسیاری از استان‌ها تنها با داشتن یک سوم این امکانات عملکرد بهتری داشتند‌.

وی با اشاره به اینکه براساس مصوبات هیات وزیران باید در آینده واحد‌های صنعتی و فرآیند‌های مختلف تولیدی در قالب خوشه‌های صنعتی ساماندهی شوند تا بتوانند زنجیره‌ای از فرآورده‌های تولیدی صنایع بالا دست‌، میان دست و پایین دست را در چرخه تولید قرار دهند و براساس استعداد‌های هر منطقه در استان‌، زنجیره وخوشه‌های صنعتی را شکل دهند، گفت‌: تاکنون ۳ خوشه در استان شناسایی شده و خوشه صنعتی نفت و گاز و پتروشیمی نیز در حال حاضر فعال هستند و خوشه صنعت خرما نیز در ابتدای شکل‌گیری است‌.

مقام عالی دولت در استان همچنین بر تشکیل خوشه‌های صنایع کشاورزی شامل ساخت ادوات کشاورزی با توجه به وجود کارخانه‌های تولید مواد اولیه در استان و همچنین صنایع غذایی و کشاورزی با توجه به وفور کاشت گل و گیاه در استان تاکید کرد و افزود‌: خوشه‌های صنعت نیشکر اعم از کارخانجات نئوپان‌، کاغذ، الکل و همچنین الکل صنعتی و فرآورده‌های شیمیایی، خوشه‌های خدمات فنی و مهندسی به منظور فعالیت بهتر سایر خوشه و مفید بودن در پشتیبانی بالادست، میان دست و پایین دست و خوشه‌های آبزیان نیز به دلیل مجاورت استان با رودخانه‌ها‌، صید ماهی، وجود حوضچه‌های پرورش ماهی و فعالیت‌های دریایی نیز که استعداد دارند باید شناسایی و بررسی شوند و مشکلات و موانع موجود آنها رفع شود؛ چراکه تولید این خوشه‌ها می‌تواند علاوه بر افزایش تولید و بهره‌وری‌، موجب کاهش هزینه‌های تولید و توجیه اقتصادی بهتر طرح‌ها نیز شود‌.

حجازی همچنین با بیان اینکه باید بهروری را در بخش خوشه‌های صنعتی بالا ببریم، گفت‌: بهره‌وری بالا در بخش خوشه‌های صنعتی موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود‌. استاندار خوزستان در ادامه با بیان اینکه باید در سال‌های آینده خوشه‌های جدید دیگری را نیز ایجاد کنیم و صنعت را به این سمت سوق دهیم، تصریح کرد‌: لازم است در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی نیز اقدامات انجام شده را جمع بندی و عزم جدی را برای کمک به بخش خصوصی چه در استان وچه در دیگر مناطق لحاظ کنیم.

حجازی در پایان برارتباط هر چه سریع‌تر زنجیره سه محوری دانشگاه، صنعت و بهره‌بردار تاکید کرد و شکل‌گیری این پیوند را در گرو پایداری آن دانست.