رییس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی:
تاثیر رکود بخش ساختمان بر صنایع
رییس هیاترییسه انجمن مدیران صنایع استان خراسان رضوی با اعلام این مطلب یکی از دلایل رکود صنایع را به دلیل رکود در ساخت و ساز دانست که ۱۸۳ حرفه و شغل را در برمیگیرد.
مشهد - خبرنگار دنیای اقتصاد: رکود حاکم بر صنعت ساختمان بر بخش صنایع نیز تاثیر گذاشته است.
رییس هیاترییسه انجمن مدیران صنایع استان خراسان رضوی با اعلام این مطلب یکی از دلایل رکود صنایع را به دلیل رکود در ساخت و ساز دانست که ۱۸۳ حرفه و شغل را در برمیگیرد.
محمد رفیقیان افزود: بخشی از تولیدات صنایع استان مربوط به وسایل و تجهیزات مورد نیاز ساختمانسازی است که رونق نداشتن ساختوساز تاثیر قابلتوجهی بر این صنایع گذاشته است. وی کمبود نقدینگی را از دیگر مشکلات بخش صنعت عنوان کرد و گفت: از آبان ماه سال ۸۶ با اجرای سیاست انقباضی بانک مرکزی رکود در واحدهای تولیدی آغاز و این روند همچنان ادامه دارد.
وی گفت: واحدهایی به دلیل ناتوانی در پرداخت به موقع بدهی خود به بانکها شامل پرداخت ۶درصد کارمزد تاخیر شدهاند و روز به روز حجم بدهی آنها افزایش مییابد.
وی افزود: با وضعیت موجود واحدهای تولیدی قادر به پرداخت بدهیهای خود نیستند و باید چارهای اندیشیده شود.
وی پیشنهاد داد برای حفظ اشتغال موجود باید بدهی معوق واحدهای تولیدی پس از یک دوره تنفسی تقسیط شود و سرمایه در گردش در اختیار آنها قرار گیرد.
وی در ادامه از نیشابور به عنوان یکی از قطبهای صنعت استان نام برد و گفت: در حال حاضر ۳۴۶واحد فعال با سرمایهگذاری بالغبر ۵/۳هزار میلیون ریال زمینه اشتغال ۱۱هزار و ۵۰۰نفر را فراهم کرده است.
وی افزود: در ۳ سال اخیر ۲۳۰ جواز تاسیس واحد صنعتی برای استقرار در دو شهرک صنعتی شهرستان صادر شده است که تاکنون ۳۹ واحد توانستهاند با دریافت تسهیلات در این شهرستان فعال شوند. وی تصریح کرد: با بهرهبرداری از این واحدها زمینه اشتغال یک هزار و ۸۸۹ نفر فراهم شده است. وی گفت: اکثر واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی نیشابور در بخشهای غذایی، شیمیایی، پلیمر معدن، نساجی سلولزی و چاپ، خودرو و قطعات یدکی فعال هستند.
وی با بیان این که صنعت ایران در راه رشد و توسعه قرار گرفته است، اظهار کرد: با اصلاح استراتژی و اجرای سیاستهایی که موجب افزایش بهرهوری شود، میتوان به توسعه واقعی دست یافت. وی گفت: با افزایش سهم صنعت در تولید داخلی، تهیه بستههای حمایتی، رفع عوامل ضعف صنعت و رو آوردن به تولید انبوه و صنعتی میتوان گامهای توسعه صنعتی را زودتر و مستحکمتر برداشت.
ارسال نظر