صادرات 138 نوع کالا از گمرک مشهد به 68 کشور

مشهد- خبرنگار دنیای اقتصاد: ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: گمرک سرخس برای اولین بار در ایران مجهز به سیستم «آسیکودای» جهانی و تحت وب خواهد شد.

مسعود عاطفی با بیان اینکه ۷۸ درصد از زیرساخت‌های اجرای این طرح به اتمام رسیده است‌، گفت‌: این طرح به طور حتم ترانزیت کالای استان را متحول خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان کنفرانس تجارت سازمان ملل در حال انجام این طرح بسیار مهم است، افزود: بعد از سرخس، لطف‌آباد و دوغارون نیز به این سیستم مجهز می‌شوند.

عاطفی مجهز شدن سرخس به عنوان اولین گمرک به این سیستم را نشان از اهمیت و کارکرد گمرکات خراسان رضوی دانست و گفت: در سطح کشور۱۰ گمرک به این سیستم مجهز خواهند شد.

وی تبدیل گمرک سرخس و دوغارون، به اداره کل را یکی از دستاوردهای بزرگ گمرکات خراسان رضوی دانست و افزود: از ۵ دستگاه x-rayدر سطح ایران، ۳ دستگاه در خراسان رضوی نصب شده‌اند.

مدیر کل گمرک مشهد عنوان کرد: در x-rayگمرک دوغارون، چینی‌ها در حال انجام کارند و مرا‌حل نهایی خود را می‌گذراند و دو دستگاه دیگر نیز در سرخس و باجگیران مستقرند.

رشد ۲۸‌درصدی صادرات

وی در ادامه در خصوص صادرات استان خراسان رضوی گفت‌: طی ۱۰ ماه اول سال جاری، ۶۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۷۸۶‌میلیون دلار از گمرکات خراسان رضوی صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲/۲۸درصد در وزن و ۳/۳۴‌درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.

عاطفی واردات ۱۰‌ ماه اول سال جاری از گمرکات استان را نیز، ۳‌هزار و ۱۷۸‌میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶‌‌دهم درصد از نظر وزنی و ۳/۷درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: در این مدت همچنین یک میلیون و ۳۴هزار نفر از گمرکات مرزی و فرودگاهی در قالب مسافر به خراسان رضوی آمده‌اند که این مقدار نسبت به مدت مشابه رشدی ۴/۱۰‌درصدی را نشان می‌دهد.

عاطفی برخورد با دانه‌درشت‌ها در مقوله قاچاق را، اولویت گمرکات خراسان رضوی دانست و تصریح کرد: در سال ۸۶ و ۸۷، خراسان رضوی بیشترین محکومیت قضایی را در سطح کشور داشته و سال جاری نیز آمار محکومیت این افراد از ۲۴۴‌درصدی برخوردار است.

مدیر کل گمرک مشهد ادامه داد: طی سال‌های ۸۶ و ۸۷، ۶‌هزار و ۹۶۰‌فقره پرونده قاچاق کالا به ارزش ۱۱ هزار و ۶۱۴‌میلیارد تومان کشف شده است.

وی در خصوص بیشترین محموله‌های کشف شده قاچاق، اظهار کرد: آهن‌آلات یکی از بیشترین محموله‌هایی است که از گمرک سرخس قاچاق می‌شد که به دلیل رکود ساختمان‌سازی، کاهش قاچاق میلگرد و نبشی را در این گمرک داشته‌ایم.

وی یکی دیگر از موارد کاهش کالاهای قاچاق را حمایت دولت از تولیدات داخلی نظیر برنج و کود شیمیایی دانست.

وی ظرفیت و توانایی کشور مقابل ترکمنستان را یکی از مشکلات ترافیک گمرکات خراسان رضوی دانست و تصریح کرد: با این وجود ترکمنستان در حال افزایش ظرفیت خود است‌.

عاطفی خاطر نشان کرد: در بحث صادرات، گمرک سرخس، باجگیران، لطف‌آباد،‌ دوغارون و مشهد به ترتیب ۱۳۱‌درصد، ۲۹۱‌درصد، ۱۰‌درصد، ۷۸درصد و ۱۷.۸‌درصد افزایش داشته‌اند.

وی بزرگترین مشکل گمرکات استان را حمل‌و‌نقل هوایی دانست و تاکید کرد: به دلیل ساخته نشدن انبارهای لازم در این مقوله دچار مشکل هستیم.

ناظر گمرکات خراسان رضوی افزود: ایران‌ایر هواپیمایی برای حمل بار تهیه کرده است که به شهرهای هامبورگ و کوالالامپور پرواز دارد و با اجرای چنین پروازهایی، سیستم حمل‌و‌نقل استان و به خصوص واردات تلفن همراه، یارانه و سنگ‌های گرانبها متحول خواهد شد.

وی افزود: اکنون منتظر فراهم سازی زیرساخت‌ها هستیم و به زودی انبارها در فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد برای صادرات هوایی ساخته و تکمیل خواهد شد.

عاطفی با بیان اینکه هم‌اکنون صادرات به طور کل از گمرک مشهد خارج شده و به راه‌آهن، پایانه‌ها و شهرک صنعتی توس (برای صادرات واحدهای کامیونی) انتقال داده شده است‌، اظهار کرد: در حال حاضر از مشهد به عنوان گمرک تخصصی زعفران و فرش استفاده می‌کنیم که این حمل‌ونقل محصولات، ترافیک مشهد را مختل نمی‌کند. وی با بیان اینکه در بحث صادرات کالاهای غیر نفتی، مشهد دومین گمرک است، تصریح کرد: در بین گمرکات بیشترین تنوع صادراتی کشور را گمرک مشهد دارد به این صورت که این گمرک بیش از ۱۳۸ نوع کالا را به ۶۸ کشور مختلف صادر می‌کند.

وی بیشترین سهم کالاهای وارداتی کشور را دارو، لوازم آرایش، موبایل، خودرو، پوشاک و پارچه اعلام و اظهار کرد‌: بیشترین واردات کشور از طریق امارات متحده عربی است.

وی حقوق گمرکی که میزان آن ۴درصد است و سود بازرگانی که هیات دولت مصوب می‌کند را از ابزارهای کنترلی دولت دانست و ادامه داد: در بحث دامپینگ بحث مهم این است که دولت دیر متوجه دامپینگ نشود و اگر چنین اتفاقی افتد، دچار مشکل می‌شویم.

ناظر گمرکات خراسان رضوی اظهار کرد: بیشترین حجم صادرات ایران ریلی است که شامل همه کالاها می‌شود، ولی زمانی مشکل ایجاد می‌شود که فصل برداشت مرکبات است و صادرکنندگان برای خروج میوه‌های خود با هم آمده و دچار ترافیک زیادی می‌شویم.

عاطفی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران عضو ۱۸ کنوانسیون جهانی است، تاکید کرد: در کنوانسیون «تیر» که یکی از کنوانسیون‌های مهم در بحث صادرات مطرح است، جزو ۱۰ کشور اول عضو شده در این کنوانسیون هستیم.