ساری - خبرنگاردنیای اقتصاد: تعداد جایگاه‌های سی ان جی مورد بهره‌برداری در استان مازندران کمتر از استان‌های همجوار است. عرب مقصودی، مدیر عامل شرکت گاز استان مازندران در نشست مشترک با مدیران عامل شرکت گاز خودرو کشور افزود: استان مازندران با در نظر گرفتن جمعیت از نظر جغرافیایی و سوق‌الجیشی، گستردگی بیشتر و قرار گرفتن در مسیر زائران ثامن الائمه، حضور تعداد کثیری مسافر و توریست در مقاطع مختلف سال، متاسفانه از نظر تعداد جایگاه‌های مورد بهره‌برداری گاز سی ان جی نسبت به استان‌های همجوار از کاهش چشمگیری برخوردار است که انجام برنامه‌ریزی و تمهیدات لازم را در راستای حل مشکل،طلب می‌کند.علوی، مدیرعامل شرکت گازخودرو نیز در این نشست از راه‌اندازی ۷۰۴ جایگاه گاز سی ان جی در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر سهم هر جایگاه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ خودرو است.

وی سرانه طبیعی هر جایگاه را روزانه ۱۰۰۰ خودرو اعلام و تصریح کرد: گازسوز کردن خودروها، امسال ۳۰میلیارد ریال برای کشور صرفه‌جویی اقتصادی در قبال مصرف بنزین به همراه داشته است.

مدیر عامل شرکت گاز خودرو رتبه ایران را در گازسوز کردن خودروها در جهان رتبه ششم اعلام کرد و متذکر شد سعی داریم با برنامه‌ریزی به جایگاه چهارم ارتقا یابیم .وی در رابطه با زمان سوختگیری اتومبیل‌ها در کشور گفت: ۹۲‌درصد خودروها زیر ۳۰ دقیقه برای سوختگیری وقت صرف می کنند که از این تعداد ۴۲درصد زیر ۱۰ دقیقه و فقط ۴درصد بیش از ۳۰ دقیقه وقت صرف می‌کنند که با توجه به آمار ارائه شده باید شرایط بهتری را برای دریافت سوخت متقاضیان با زمان کمتر مهیا کنیم.وی یادآور شد: به دلیل مقرون به صرفه بودن گاز مقابل بنزین، مقرر شده است برای بهبود شرایط استانداردسازی تبدیل خودروهای بنزین سوز این امر تا پایان امسال متوقف شود.علوی متذکر شد: برای تبدیل هر ماشین ۶۰ تا ۸۰هزار تومان هزینه خواهد شد.

وی در ادامه از فعالیت ۴ کارگاه تبدیل خودروهای بنزین سوز به دوگانه سوز در کشور خبر داد و افزود: این پیمانکاران در قالب ۲۰۰ کارگاه فعال بوده‌اند که تا پایان امسال کار آنها متوقف خواهد شد.علوی دلایل توقف تبدیل را خسارت‌آور بودن تبدیل خودروهای بنزین سوز به گازسوز، مقرون به صرفه نبودن، هدر رفتن زود هنگام گاز و ... اعلام کرد که دلایل توقف سیستم را تشکیل می‌دهد.

وی همچنین از گازسوز کردن خودروهای عمومی و دولتی خبر داد و افزود: امسال برای تبدیل و دوگانه سوز کردن این خودروها،مبلغ ۲۵۰میلیارد تومان باید از سوی دولت هزینه شود.علوی در ادامه گفت: یکی از مصوبات دولت واگذاری ۹۰درصد جایگاه‌های سی ان جی کشور به بخش خصوصی در سال آینده است.