وضعیت آب در خوزستان نگرانکننده است
اهواز - خبرنگار دنیای اقتصاد: کمیتهای با حضور معاونان عمرانی استانهای مجاور استان خوزستان به منظور بررسی انتقال آب از سرشاخههای رودخانههای این استان تشکیل میشود.
معاون عمرانی استانداری خوزستان در نشست کمیته آب ستاد خشکسالی این استان در خصوص انتقال آب از سرشاخههای رودخانههای خوزستان با اعلام خبر فوق به پدیده خشکسالی اشاره کرد و گفت: پدیده خشکسالی هر چند سال یک بار اتفاق میافتد و در چنین مواقع حساسی جایز نیست که آب از سرشاخهها انتقال یابد.طباطبایی درباره برداشت آب از رودخانهها توسط صنایع مستقر در خوزستان همچون پتروشیمی نیز گفت: متاسفانه اکثر صنایع در خوزستان در حالی که در مجاورت دریا قرار دارند، آب از رودخانهها برداشت میکنند، از این رو ضمن اینکه باید مواظب باشیم صنایع لطمه نخورند باید کاری کنیم که دیگر آب از رودخانهها برداشت نکنند؛ چرا که برداشت آب توسط صنایع حتی در شرایط عادی نیز جایز نیست.
وی همچنین با اشاره به انتقال آب خوزستان به خارج از کشور گفت: برخی اسکلهها نیز آب به خارج از کشور صادر میکنند که باید این مساله را با جدیت پیگیری و کنترل کنیم.
معاون عمرانی استاندار خوزستان در ادامه به دومین سال خشکسالی اشاره کرد و با بیان اینکه در فصل خشکسالی باید آموزش همگانی را جدی بگیریم، گفت: مردم استان باید خود را برای گذر از دومین سال خشکسالی آماده کنند ضمن اینکه میدانیم که این مردم همکاری خوبی را در گذر از این پدیده با مسوولان انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه برای عبور از پدیده خشکسالی باید روی بحث بندها تلاش بیشتری شود، افزود: ادارهکل منابع طبیعی نیز باید در خصوص تامین و حفظ ذخایر آب زیرزمینی هماهنگیهای لازم را انجام دهد. طباطبایی درخصوص مصرف بیرویه آب در مصارف ساختمانی نیز به شهرداری و انجمن انبوهسازان هشدار داد و گفت: متاسفانه در اکثر شهرهای استان از آب شرب در مصارف ساختمانی استفاده میشود که شهرداری و انجمن انبوهسازان باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشند.
سلحشور، معاون آبرسانی سازمان آبوبرق خوزستان نیز در این جلسه به برگزاری نشست با آبفای استان در سازمان آبوبرق اشاره کرد و گفت: در این نشست به نقطه نظرات مشترکی رسیدیم که طی آن قرار شد وضعیت تمام شهرهای استان از لحاظ آب شرب بررسی و راهکارهای مناسبی از جمله اجرای طرحهای آبرسانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در این زمینه اتخاذ شود.
وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد با هماهنگی آبفا و آبفار، مشکلات آب شرب تمام شهرهای جنوب شرق خوزستان شامل هندیجان، رامشیر، بهبهان، شادگان، امیدیه و آغاجاری مشخص شده و طی برنامههای زمانبندی شده این طرحها عملیاتی شوند.
ارسال نظر