شیراز - خبرنگار دنیای اقتصاد: شانزدهمین نشست معاونین فرهنگی اجتماعی کلانشهرهای کشور در شیراز برگزار شد. در این اجلاس که با حضور معاونان فرهنگی اجتماعی ۸ استان تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، قم، اهواز، کرج و تبریز برگزار شد، مهران اعتمادی، شهردار شیراز گفت: شهرداری‌ها طی مدت اخیر به ناچار کم‌کاری برخی از دستگاه‌های فرهنگی متولی حوزه فرهنگسازی شهری را جبران می‌کنند.

وی افزود: حدود ۴۰ سال پیش در سطح کشور ۳۰‌درصد از جمعیت در شهرها و ۷۰‌درصد در روستاها زندگی می‌کردند اما امروز این نمودار به طور کامل برعکس شده و ۷۰‌درصد از جمعیت کشور در شهرها زندگی می‌کنند.

اعتمادی با بیان اینکه رشد این چنینی شهر‌نشینی در سطح کشور ضرورت فرهنگ‌سازی شهرنشینی را نیز طلب می‌کند افزود: اما برخی از ارگان‌های متولی امر فرهنگ‌سازی نسبت به این مساله کوتاهی و کم‌کاری می‌کنند و شهرداری‌ها در این بخش به ناچار وارد عمل شده‌اند.

شهردار شیراز متذکر شد: مردم از حوزه‌های شهری توقع روان‌سازی ترافیک، ساخت‌وسازهای عمرانی، تفرجگاه‌ها و... را دارند اما اگر در کنار این مسائل به بحث فرهنگی و فرهنگ شهری نیز دقت نشود هیچگاه به توفیقات مناسبی دست نخواهیم یافت.

واعظ مهدوی، معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: تجربه توسعه کلانشهرها در سراسر جهان نشان می‌دهد که مسائل بی‌شماری از قبیل انزوای اجتماعی، فقر، اختلافات طبقاتی، مشکلات زیست محیطی، آلودگی هوا، جرم و ناامنی در شهرهای بزرگ رخ داده است.

وی گفت: به این منظور بسیار مهم است که سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در شهرها به نحوی سامان پیدا کند که هم از رشد و گسترش معضلات یاد شده جلوگیری کند و هم این مشکلا ت را حل کند.

وی در ادامه به طرح ابزار سنجش عدالت که در حال حاضر در تهران به اجرا در آمده است و زندگی اجتماعی مردم در ۱۶ حیطه و در قالب ۶۵ شاخص را بررسی می‌کند اشاره کرد و گفت: این طرح به مدیران و برنامه‌ریزان کمک می‌کند تا نسبت به ابعاد اجتماعی زندگی مردم حساسیت داشته باشند.

مجری طرح ابزار سنجش عدالت در شهرهای کشور تصریح کرد: به همین منظور در این اجلاس این طرح بررسی شد و مقرر شد با توجه به نقشی که این سنجش در تحقق عدالت اجتماعی در شهرها دارد ابزارهای یاد شده را برای برنامه‌ریزی‌های خود مدنظر قرار دهند و ۴ سند راهبردی سلامت شهری، مشارکت‌های مردمی، ورزش و گردشگری به تدریج در تمام شهرهای ایران اجرا شود.