مشهد- خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیر‌کل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ابلاغ قانون توسعه حمل و نقل عمومی‌کشور، گفت: در یکی از ردیف‌های این قانون ۲۲۰‌میلیارد تومان اعتبار برای توسعه حمل و نقل عمومی‌کشور تعیین شد که متاسفانه از این رقم مبلغی به مشهد اختصاص نیافت.

واحدی در شورای ترافیک خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۳۰‌میلیارد تومان دیگر در این خصوص در کشور در نظر گرفته شده است، افزود: باید تلاش شود از این میزان سهم مناسبی برای استان و مشهد گرفته شود.

وی اضافه کرد: تنها از ردیف یاد شده ۱۳‌میلیارد تومان به مشهد اختصاص یافته است که در مرحله عقد تفاهم نامه قرار دارد.

وی در بخش دیگر با بیان اینکه هیاتی از سوی رییس جمهور اجرایی شدن قانون توسعه حمل و نقل عمومی‌ را دنبال می‌کند، گفت: باید با برقراری ارتباط مستمر با این هیات، سهم قابل توجهی را برای رفع مشکلات ترافیک و توسعه حمل و نقل عمومی‌به ویژه برای مشهد درخواست کرد تا مشهد از این اعتبارات قانون توسعه حمل و نقل عمومی‌عقب نماند.

وی همچنین با اشاره به اینکه مشکل ترافیکی در مشهد جای هیچ شک و تردیدی ندارد، از فرماندار شهرستان مشهد به عنوان رییس شورای ترافیک این شهرستان خواست جلسات شورای ترافیک بیشتر برگزار شود.واحدی اضافه کرد: همچنین شورای ترافیک مشهد به عنوان یکی از کار‌گروه‌های تخصصی «شورای همتا»ی استان قرار خواهد گرفت تا ۸۰‌درصد مصوبات و کار «شورای همتا» به این کلانشهر اختصاص یابد.وی در ادامه با بیان اینکه در ماده ۹قانون توسعه حمل و نقل عمومی‌کشور مدیریت ترافیک متوجه شهرداری‌هاست، افزود: شهرداری مشهد باید برنامه عملیاتی و اجرایی خود را برای مدیریت ترافیک برای تصویب در شورای همتا ارائه دهد.

مدیر کل دفتر فنی استانداری یادآور شد: مشهد نیازمند تهیه سند مهندسی ترافیک کوتاه، میان و بلند مدت جهت حل ترافیک است.فرماندار شهرستان مشهد نیز در ادامه با بیان اینکه بخش آموزش مردم در حوزه ترافیک فاقد متولی است، گفت: امروزه از طریق سیستم پیام نما به جای حضور پلیس می‌توان آموزش‌های لازم را در خصوص ترافیک به مردم ارائه داد که این کار انجام نمی‌شود.موحدیان افزود: آموزش مردم، مهندسی ترافیک و برخورد قاطعانه با تخلفات برای روان‌تر کردن ترافیک در مشهد ضروری است.وی با بیان اینکه با مهندسی ترافیک می‌توان ترافیک را روان‌تر کرد، اضافه کرد: اکنون میدان سراب مشهد به میدان سردرگمی ‌تبدیل شده و این در حالی است که اگر این میدان نیازمند چراغ راهنما است باید اقدام شود نه اینکه پلیس در سرما و گرما وظیفه چراغ راهنما را انجام دهد.

رییس راهنمایی و رانندگی خراسان رضوی نیز گفت: در حوزه ترافیک بسیاری از سازمان‌ها دارای نقش هستند که وظایف خود را به درستی انجام نمی‌دهند. سرهنگ جعفری افزود: مردم تنها پلیس و شهرداری را مسوول ترافیک می‌دانند.

وی اضافه کرد: باید با تشکیل ستاد مشترکی متشکل از شهرداری و پلیس در حوزه ترافیک، چند موضوع اصلی از جمله حفاری‌ها که آثار مخربی هم بر کیفیت آسفالت و هم در ترافیک دارند مد نظر قرار گرفته و بررسی شود.

وی همچنین افزود: باید تمام مجوزهای حفاری از این کانال عبور کند تا پیمانکاران آسفالت که به درستی وظیفه خود را انجام نمی‌دهند به ادارات معرفی تا مجددا انتخاب نشوند.

وی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات به هنگام بارش برف و باران است به طوری که ۳ سال قبل در ایران، مشهد اولین شهری بود که به هنگام بارش برف آمار تصادف‌های آن ۴ رقمی ‌شد، بنابراین در قالب این ستاد، باید نقاط و معابر مشکل ساز که در شرایط جوی نامناسب منجر به ایجاد ترافیک می‌شوند شناسایی شوند‌.