موج دوم خشکسالی در راه است

اهواز - خبرنگار دنیای اقتصاد: استاندار خوزستان نسبت به موج دوم خشکسالی در این استان هشدار داد و از مدیران اجرایی دستگاه‌ها خواست که کنترل مصرف در بخش‌های شرب و کشاورزی را جدی بگیرند.

سید جعفر حجازی در نشست شورای اداری استان با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه میزان بارندگی در خوزستان طی پاییز امسال۵۰ درصد زیر نرمال بود، ذخیره آبی پشت سدها به ۵/۳ میلیارد متر مکعب کمتر از قبل رسید. از این رو وضعیت به گونه‌ای است که در کنترل مصرف آب و صرفه‌جویی در بخش آب و کشاورزی باید دقت کنیم؛ چرا که در تابستان آینده قطعا در تولید و تامین برق با مشکل مواجه خواهیم بود. وی اضافه کرد: در این زمینه مدیران دستگاه‌ها باید به نوبه خود مردم را برای کنترل مصرف و جهاد کشاورزی نیز باید کشاورزان را به مصرف بهینه آب رهنمون کنند.

وی اظهار امیدواری کرد در سال جاری وضعیت در زمستان تغییر کرده و شاهد نزولات آسمانی و سیراب شدن زمین‌های استان باشیم.

حجازی در ادامه با اشاره به سفر اخیر هیات دولت به استان خوزستان با بیان اینکه اکنون کار ما اجرایی کردن ۲۷۵ مصوبه حاصل این سفر است، گفت: این مصوبات هم اکنون در اختیار وزارتخانه‌ها و معاونت برنامه ریزی رییس‌جمهور قرار داده شده که در لایحه ۸۸ گنجانده شود. علاوه بر این اجرای برخی مصوبات نیز باید از انتهای امسال آغاز شود و بودجه آن در همین سال در نظر گرفته شود.

وی به اقدامات صنعتی، تولیدی و اشتغال در استان اشاره کرد و گفت: حفظ اشتغال در واحدهای صنعتی استان اهمیت زیادی دارد که طی سفر رییس‌جمهور این مساله در کارگروه زیر بنایی بررسی شد و مشکلات کارخانه تصفیه شکر، نیشکر هفت تپه و... بررسی و تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شد.

رییس شورای اداری استان در ادامه گفت: یکی دیگر از تصمیمات گرفته شده در جلسه هیات دولت بازگشت نقدینگی صنایع بدهکار به بانکها بود که با توافق رییس‌جمهور قرار شد از محل کمک‌های ملی که به صنایع می‌شود، صنایع این نقدینگی را به بانک‌ها برگردانند و از سوی دیگر تمام طرح‌های نیمه تمام صنعتی نیز با این کمک ملی حل شود.

وی افزود: مساله دیگر که در هیچ استانی مصوبه نشد، اجازه فروش اوراق مشارکت با نرخ ۱۸ درصد بود که زمینه آن در بودجه ۸۸ فراهم شده است و این باعث می‌شود دستگاه‌هایی که طرح‌های بزرگ دارند از آن استفاده کنند.

استاندار خوزستان در ادامه به سند توسعه استان مصوب سال ۸۴ نیز اشاره کرد و افزود: در این سند پیش‌بینی شده که استان در تمامی ‌بخش‌ها توسعه پیدا کند. همچنین مدیران اجرایی استان باید توسعه استان در سال ۸۸ را با اولویت اشتغال، مسکن و تامین اجتماعی که رفاه را برای مردم به همراه دارد، تدوین کنند و ظرف یک ماه ارائه دهند.

وی همچنین از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست که نیازهایشان را کارشناسی شده‌تر اعلام کنند تا بتوانند بهترین بهره را از بودجه سال آینده ببرند.

حجازی در ادامه به فرمانداران استان توصیه کرد: بودجه دولت محدود و عنایت دولت به استان حداکثری است اما ما هم برای رفع مشکل اشتغال و حاشیه‌نشینی در استان باید بیشترین بهره‌وری را از امکانات موجود ببریم.

وی قیمت تمام شده طرح‌های عمرانی در استان را بالا دانست و افزود: مصالح ساختمانی معمولا یا در نقاطی از استان ساخته می‌شوند که برای رسیدن به مقصد باید چند صد کیلومتر را در استان طی کنند یا از استان‌های دیگر وارد می‌شود و این باعث می‌شود که هزینه بالا برود.

وی خطاب به معاونت عمرانی خود گفت: باید تعدیل‌هایی که به پیمانکاران می‌دهیم را از بین برده و نیز قیمت تمام شده کار را کاهش دهیم، همچنین شورای فنی نیز در این زمینه باید راهکارهایی را برای کاهش هزینه‌های عمرانی اتخاذ کند.

وی همچنین بهسازی و پاکسازی روستاهای محروم استان را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: در صنعت و اشتغال طرح‌های زیادی در نظر گرفتیم. دولت نیز بنا ندارد که روستاهای محروم در مجاورت این تاسیسات صنعتی قرار داشته باشند. وی افزود: در عین حال در زمینه راه روستایی طی دو، سه سال اخیر اقدامات خوبی انجام شده و ۳ هزار کیلومتر آسفالت روستایی در خوزستان حاصل دولت نهم است.