مشهد-خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: ۴۰ درصد مجموع درآمد‌‌‌های سالانه این‏ استان به دلیل فرار‌‌‌های مالیاتی محقق نمی‌‌‌شود.

‏محمود وحدتی در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر‏ فرار‌‌‌های مالیاتی مربوط به آن دسته از فعالان اقتصادی است که به‌طور سرپایی‏ یا واسطه‌گری فعالیت می‌‌‌کنند، گفت: اغلب فعالان اقتصادی و مشمولان مالیاتی که از این طریق از پرداخت‏ مالیات امتناع می‌‌‌کنند در مکان‌‌‌های غیرثابت یا غیرتجاری، به عبارتی به‏ فعالیت‌‌‌های پنهان اقتصادی مشغول هستند.

وی افزود: برای جلوگیری از فرار مالیاتی همت و عزم همگانی و از جمله‏ همکاری اتحادیه‌‌‌ها و مجامع امور صنفی و سازمان‌‌ها و ادارات و شرکت‌‌‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها، گمرکات، سازمان بازرگانی، بانک‌ها و سایر‏ دستگاه‌‌‌های ذی‌ربط ضروری است.

وحدتی گفت: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مولفه مهمی‌‌‌ در رفع معضل‏ فرار مالیاتی است، چون به موجب این قانون تمامی‌‌‌ مشمولان آن باید برای انجام‏ مبادلات و فعالیت‌‌‌های اقتصادی و فروش کالا، فاکتور صادر کنند.

وی افزود: بر اساس این قانون، فروش کالا بدون ارائه فاقد فاکتور قاچاق‏ محسوب شده و با فروشنده آن مانند قاچاقچی اجناس قاچاق برخورد می‌‌‌شود.

‏مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده به عنوان‏ مالیاتی غیرمستقیم بر مصرف کالاها و خدمات است و استقرار این نظام مالیاتی‏ به عنوان بخش مهمی‌‌‌از تحولات نظام مالیاتی کشور محسوب می‌‌‌شود، افزود: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهر ماه در سطح کشور‏ آغاز شد، ولی به دلیل فراهم نبودن بسترها و شفافیت‌‌‌های لازم اجرای آن‏ در مورد تمامی‌‌ ‌صنوف زیرمجموعه اتحادیه‌‌‌ها و مجامع امور صنفی به دستور رییس‏ جمهور به مدت دو ماه متوقف شد تا در این مدت بستر‌‌‌های لازم اجرایی و‏ عملیاتی آن فراهم شود.

وی گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد شرکت‌‌‌های مختلف دولتی و‏ خصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان و سایر مودیان مالیاتی مشمول این‏ قانون به غیر از صنوف زیرمجموعه اتحادیه‌‌‌ها و مجامع امور صنفی از اول‏ مهر ماه جاری در حال اجرا است.

او افزود: اجرای مجدد این قانون در مورد صنوف منوط به دستورالعمل دولت‏ و سازمان امور مالیاتی است.

وحدتی با بیان اینکه با هدف شفاف‌سازی و رفع ابهامات موجود طی دو ماه گذشته‏ ۵۰ جلسه با اتحادیه‌‌‌ها و مجامع امور صنفی استان خراسان رضوی و شهر مشهد‏ برگزار شد و هم اکنون بستر لازم برای اجرای این قانون در مورد صنوف آماده‏ است افزود: آمادگی اجرای مجدد آن را داریم و معاونت مالیات بر ارزش افزوده‏ در اداره کل امور مالیاتی استان نیز ایجاد شد.

او افزود: تمامی‌‌‌فعالان اقتصادی به جز بخش‌‌‌های معاف از قانون‏ مالیات بر ارزش افزوده با درآمد و فروش سالانه بالغ بر سه میلیارد ریال‏ مشمول این قانون هستند.

وی گفت: تمامی‌‌‌ مشمولین بند ج قانون مالیات‌‌‌های مستقیم تا آخر آذر ماه‏ فرصت داشتند اظهارنامه ‌‌‌های مالیاتی مربوط به درآمد سال گذشته خود را‏ به ادارات امور مالیاتی ارسال کنند تا از معافیت مالیاتی معادل ۲۴ میلیون‏ و ۵۰۰ هزار ریال برخوردار شوند.

او افزود: به موجب مصوبه دولت این امر تنها مشمول مودیان مالیاتی بند ج‏ یعنی صنوف و مشاغل ضعیف آن هم تنها در سال جاری می‌‌‌شود و صنوف با فعالیت‌‌‌های اقتصادی زیاد یا عمده فروش مشمول بند الف و ب قانون مالیات‌‌‌های مستقیم می‌‌‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: مودیان مالیاتی بند الف و ب‏ قانون مالیات‌‌‌های مستقیم تا آخر تیر ماه امسال فرصت ارسال

اظهار نامه‏ مالیاتی را داشتند و مودیان مالیاتی که تا پایان زمان‌‌‌های مقرر نسبت‏ به ارسال اظهارنامه‌‌‌های خود اقدام کرده یا بکنند از معافیت مالیاتی‏ معادل ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزارریال برخوردار می‌‌‌شوند.