ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: نخستین همایش منطقه‌‌‌ای شیلات در دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه برگزار شد.

در این همایش دو روزه که با عنوان دریای خزر، اکولوژی، بیولوژی و آبزی‌پروری در دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه برگزار شد، دکتر علی اشرفی پور، مدیر کل حفاظت محیط‌زیست مازندران با اشاره به ۴۰۰ هزار کیلومترمربع وسعت دریای خزر و همجواری با کشورهای ایران، روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان، مسائل اقتصادی این دریا را حائز اهمیت دانست و افزود: استخراج مواد هیدروکربنی از دریای خزر، گرایش و انگیزه‌‌‌ای برای دنیا و کشورهای غربی ایجاد کرده است تا بتوانند روی این دریا تاخت و تاز داشته باشند.

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست مازندران ادامه داد: امروز دنیا و به خصوص کشورهای غربی توجه خاصی به دریای خزر دارند که این توجه نه فقط به دلیل استخراج مواد هیدروکربنی این دریا است بلکه آنها تلاش می‌کنند از طریق دریای خزر ضریب و میزان نفوذ سیاسی و اجتماعی خود را در کشورهای آسیایی و مشرق زمین بیشتر کنند.

اشرفی پور تصریح کرد: بهره برداری از مواد هیدروکربنی دریای خزر با نگاه صنعتی از اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ آغاز شد و کشورهایی مانند آذربایجان، روسیه و قزاقستان به شدت به استخراج این مواد از دریای خزر پرداختند.

مدیر‌کل حفاظت محیط‌زیست مازندران افزود: میزان ذخایر گازی دریای خزر ۲۱۴ تریلیون مترمکعب پیش بینی شده است، به‌طوری که می‌توان بستر دریای خزر را به عنوان گنجینه مواد هیدروکربنی و گازی دنیا نام برد.

اشرفی پور در ادامه شرایط آلودگی دریای خزر را بسیار هشداردهنده اعلام کرد و افزود: از سال ۱۳۷۷ برنامه محیط‌زیست دریای خزر آغاز و در سال ۱۳۸۲کنوانسیون حفاظت از محیط‌زیست دریای خزر تدوین شد و براساس این کنوانسیون، جمهوری اسلامی ایران به عنوان امین کنوانسیون شناخته شد.

وی ادامه داد: در کنوانسیون حفاظت از محیط‌زیست دریای خزر ۶ پروتکل در نظر گرفته شده که متاسفانه هنوز نهایی نشده است و در نهایت ۱۲ بند برای حفاظت از محیط‌زیست دریای خزر مشخص شده است.