طی ۸ ماه نخست سال جاری صورت گرفت
افزایش ۲۰درصدی صادرات کالا از مازندران
ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: نایب رییس اتاق بازرگانی استان مازندران از افزایش ارزشی صادرات استان مازندران طی ۸ ماه نخست سال جاری خبر داد.
نصیر عمرانیان محمدی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مازندران افزود: طی ۸ ماه امسال ۸۰هزار و ۶۹ تن انواع کالا شامل انواع مواد غذایی، محصولات کشاورزی، انواع مواد معدنی، مصنوعات چوبی، مرکبات، کیوی، روغن نباتی، دستگاه جوش و برش، بیسکویت و شکلات ،فرش و موکت، قطعات آلیاژی و ریختهگری، چراغهای روشنایی، ادوات کشاورزی و ... به ارزش ۵۹میلیون و ۳۲۸هزار دلار به مقصد کشورهای آسیای میانه، روسیه، عراق، افغانستان، امارات، ترکمنستان، تاجیکستان، و کشورهای اروپایی صادر شده است.
وی گفت: این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی از رشد ۲۰درصدی برخوردار بوده است.
عمرانیان محمدی در مورد واردات در این مدت نیز یادآور شد: طی این مدت بیش از یک میلیون و ۹۰۶هزار و ۲۸۶ تن انواع کالاهای وارداتی شامل آهن، تخته، کاغذ و بنزین به ارزش یک میلیاردو ۳۸۸میلیون و ۵۸۶هزاردلار وارد گمرکات استان مازندران شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی از رشد ۱۸درصدی برخوردار بوده است.
سید محمد کریمی، استاندار مازندران نیز در این جلسه با اشاره به رشد ۲۰درصدی صادرات کالا یادآور شد: اکنون بازارهای آسیای میانه برای جذب اقلام صادراتی کشور و استان بسیار مناسب و آماده است و تجار و صادرکنندگان باید تلاش کنند این بازارها را از دست ندهند.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بخش حمل و نقل گفت: باید برای انجام صادرات استاندارد و بهینه به حمل و نقل کانتینری توجه ویژهای شود.
استاندار مازندران با اشاره به مشکلات موجود در راه تجارت و صادرات نیز افزود: اگر مشکلی اداری پیش روی سرمایهگذاران و تجار است، یا بانکهای عامل خوب عمل نمیکنند نباید به حساب کج سلیقگی مسوولان گذاشته شود.
وی خطاب به بانکهای عامل گفت: بانکهای عامل باید با تجار و بازرگانان متفاوت برخورد کنند به گونهای که این تفاوت موجب دلگرمی و ایجاد انگیزه شود تا بتوان میل به توسعه را در بازرگانی به وجود آورد.
کریمی وظیفه بانکها را سرعت عمل در ارائه تسهیلات به بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: آمادگی لازم را داریم تا مشکلات تجار را با همکاری خودشان حل کنیم.
استاندار مازندران وجود بنادر نوشهر ، امیر آباد و فریدون کنار در این استان را جایگاه خوبی برای رونق تجارت و بازرگانی در استان دانست و افزود: بندر امیرآباد منطقه ای بسیار استراتژیک در شمال کشور محسوب میشود و آسیای میانه بازاری بکر برای صادرات کشور و استان خواهد بود.
کریمی تصریح کرد: با توجه به افتتاح منطقه ویژه اقتصادی این بندر و وسعت یک هزار هکتاری آن، فعالیت تجاری و بازرگانی در این بندر مورد توجه و استقبال کشورهای مختلف قرار گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد: هرچه زودتر با استقبال صورت گرفته از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی این بندر اشباع شود.
استاندار مازندران در ادامه از راه اندازی پایانه صادرات میوه و مرکبات در استان خبر داد و گفت: با وجود ظرفیتهای فوقالعاده باید از امکانات به وجود آمده نهایت استفاده را بکنیم.
در این مراسم پیام وزیر بازرگانی نیز قرائت شد. سید مسعود میر کاظمی در بخشی از پیام خود با تاکید بر اینکه رقابتپذیری باید از درون بنگاهها رشد کند، گفت: توسعه صادرات تنها راه تحقق چشم انداز ایران در سال ۱۴۰۴ است و تنها راه حل آن نیز بالا بردن رفاه عمومی در جامعه توسعه صادرات و کسب جایگاه در عرصههای بینالمللی خواهد بود.
وی در این پیام متذکر شد: دولت برای بهبود سطح مهارت تجار ،تنوع بخشی به کالا و خدمات صادراتی، تقویت ظرفیتهای تجاری، توسعه ارتباطهای خارجی، افزایش سهم صادرات کشور از تجارت جهانی و افزایش تولیدات صادراتی تلاش مضاعف خواهد کرد.
زاد بود، مدیر کل دفاتر نمایندگیهای صادرات و تجار در سراسر جهان نیز از گشایش و راهاندازی ۱۷ دفتر در ۱۷ کشور از قارههای مختلف دنیا خبر داد و افزود: راهحلهای جدیدی برای استقرار دفاتر مستقل برای تجار در کشورهای دیگر در نظر گرفتهایم و اگر تشکلی اقدام به این کار کند ۱۵درصد کمک بلاعوض از ما دریافت خواهد کرد.
وی همچنین از افزایش دفاتر نمایندگیهای تجاری ایران خبر داد و افزود: این دفاتر به ۳۰دفتر افزایش خواهد یافت تا بخش خصوصی بتواند در خارج از کشور نیز استقرار یابد.
ارسال نظر