در دیدار نمایندگان مجلس با اعضای اتاق بازرگانی و استانداری کرمان عنوان شد:
مشکلات استان کرمان روی میز کمیسیون اقتصادی مجلس
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان در دیدار با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار تقویت نقش اتاقهای بازرگانی به عنوان نمایندگان بخشخصوصی در تصمیمگیریهای اقتصادی شد و...
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان در دیدار با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار تقویت نقش اتاقهای بازرگانی به عنوان نمایندگان بخشخصوصی در تصمیمگیریهای اقتصادی شد و...
مصباحی مقدم، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، در پاسخ به آن حضور تشکلهای بخشخصوصی از جمله اتاق بازرگانی را در شورای عالی اصل ۴۴ توجه ویژه مجلس به بخشخصوصی عنوان کرد. اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس پنجشنبه گذشته میهمان استانداری و اتاق بازرگانی کرمان بودند و با استاندار کرمان و اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی درخصوص فرصتهای سرمایهگذاری در استان و موانع پیش روی توسعه سرمایهگذاری به گفتوگو نشستند.
اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی مشکلات استان را در بخش کشاورزی، صنعت و معدن، بازرگانی و خدمات به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کردند.
محسن جلالپور، رییس اتاق بازرگانی کرمان با بیان اینکه هزینه تولید پسته به شدت افزایش یافته و بحران کم آبی این محصول صادراتی کشورمان را تهدید میکند، گفت: درآمریکا کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام شد و آمریکاییها پس از ۲ دهه تولید پسته دارای یک پایه برای تولید پسته هستند، در حالی که در ایران هنوز به یک پایه مناسب دست نیافتهایم. جلالپور ادامه داد: کل برداشت پسته در ایران طی سال ۸۶ معادل ۸۰هزار تن از ۳۰۰هزار هکتار زمین بوده است، در حالی که آمریکاییها از ۷۰هزار هکتار زمین بیش از ۱۸۰ هزار تن پسته برداشت کردند. وی گفت: تحقیق و توسعه دارای هزینه سنگین است که دولت در این مقوله از تولیدات کشاورزی حمایتی نمیکند، در حالی که در آمریکا که در بازار بینالمللی رقیب صادراتی پسته ایران است، با هزینه دولت تحقیق و توسعه توسط بخش خصوصی انجام میشود.
مصباحی مقدم، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در این مورد پاسخ داد: تحقیق و توسعه (R&D) کار حاکمیتی و از وظایف دولت است که باید در راستای توسعه اقتصادی کشور انجام گیرد. جلالپور در ادامه خرده مالکی را یکی از مشکلات بخش کشاورزی استان کرمان عنوان کرد و گفت: بحران آب استان کرمان را نه از مباحث اقتصادی بلکه از منظر اجتماعی تهدید میکند و چنانچه مشکل کمآبی استان حل نشود، مهاجرت به کرمان و از بین رفتن نظم اجتماعی امکانپذیر است. جلالپور همچنین از عزم مجلس و دولت در سال 81 برای افزایش تولید سیمان در کشور به عنوان یک الگوی موفق نام برد و گفت: همان طور که مجلس با تصویب برداشت از حساب ذخیره ارزی به منظور افزایش تولید سیمان موافقت کرد و موجب شد تا امروز تولید سیمان به 55میلیون تن و تا سال آینده به 70میلیون تن برسد، میتوان با همین روش امکان رشد تولید فولاد را نیز فراهم کرد.
اجرای بانکداری اسلامی
محمود صنعتی، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی کرمان عدم اجرای درست قوانین بانکداری بدون ربا در سیستم بانکی را یکی از چالشهای اساسی تولید عنوان کرد و گفت: بانکها برای اجرای قرارداد منعقده در قالب سلف آمادگی ندارند و زمانی که باید از این قانون استفاده کنند و به پول خود برسند، ترجیح میدهند به امید گذشت زمان و اخذ جریمه از وامگیرنده صبر کنند.
او با بیان اینکه قانون بانکداری اسلامی نیازمند بازنگری و اصلاحات است، افزود: بسیاری از بدهکاران سیستم بانکی از وزارتخانهها و نهادهای دولتی بستانکار هستند و همین امر موجب عدم بازپرداخت اقساط به بانک شده است، بنابراین مجلس دولت را مکلف کند تا جرایم بخش خصوصی به سیستم بانکی را از سرفصل بودجهای پرداخت کنند.
صنعتی همچنین خواستار وحدت رویه در اجرای قوانین شد و گفت: چرا قانون مالیات بر ارزش افزوده در تولید و صنعت اجرا میشود، اما اصناف از پرداخت آن معاف شدند.
مصباحیمقدم در این خصوص از آماده شدن قانون جدید بانکداری اسلامی خبر داد و گفت: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده موجب شفافیت صورتهای مالی و کاهش کالاهای قاچاق خواهد شد. الیاس نادران، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این خصوص گفت: معافیت در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده یک امتیاز نیست، چراکه اجرای این قانون موجب خواهد شد تا هر فعال اقتصادی در پایان یک دوره ۳ماهه با سازمان مالیاتی تسویهحساب کند.
دوره تنفس
نصرتاله نوربخش، عضو هیاترییسه اتاق بازرگانی کرمان با قدردانی از کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی لایحه قانون تجارت، خواستار نزدیکی بیشتر نمایندگان و اتاقهای بازرگانی برای تبادل نظرات شد و گفت: نمایندگان میتوانند پس از سفرهای پارلمانی نظرات و توقعات نمایندگان سایر کشورها را به اتاقهای بازرگانی منتقل کنند و زمینه برای توسعه همکاریهای بخش خصوصی فراهم گردد.نوربخش همچنین خواستار تعیین دوره تنفس برای واحدهای زودبازدهی که در استفاده از تسهیلات بانکی انحراف نداشتهاند، شد و گفت: بحران اقتصادی که به سرعت به سمت بنگاههای اقتصادی حرکت کرده است، موجب خواهد شد تا برخی از بنگاههای اقتصادی که از طرحهای زودبازده استفاده کرده و مشتریان خوشحسابی برای بانکها بودهاند، نتوانند به موقع اقساط را پرداخت کنند که جا دارد یک دوره تنفس برای آنها در نظر گرفته شود. نوربخش همچنین گفت: دولت جرایم تسهیلات بخش کشاورزی ناشی از خشکسالی را بخشیده که جا دارد جهاد کشاورزی در این خصوص با سیاستهای دولت در حمایت از تولیدات کشاورزی هماهنگ باشد.
دلخوش، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در پایان جلسه پیشنهاد کرد: جلسهای با حضور رییسکل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها و اعضای هیاترییسه اتاق بازرگانی کرمان و نمایندگان این استان در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شود و نظرات و درخواست استاندار و اتاق بازرگانی کرمان بررسی و در آن جلسه اقدامات لازم صورت گیرد. خباز، عضو دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس نیز بسته شدن کارخانههای منطقه سیرجان را بهخاطر کمبود نقدینگی خاطره تلخی عنوان کرد و گفت: باید این واحدها برای استفاده از تسیهلات بانکی نسبت به واحدهای زودبازده در اولویت قرار گیرند.
مصباحی مقدم - رییس کمیسیون اقتصادی مجلس
الیاس نادران- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
نوربخش - عضو هیات رییسه اتاق کرمان
جلالپور- رییس اتاق کرمان
ارسال نظر