با حضور وزیر صنایع و معادن
آمایش صنعت و معدن در مشهد آغاز شد
مرحله دوم طرح آمایش طی چند ماه آینده آغاز میشود که در آن برای صنایع ویژه برنامهریزی شده است مشهد - خبرنگار دنیای اقتصاد: عملیات اجرایی طرح سراسری آمایش صنعتومعدن با کلنگزنی چند طرح توسط وزیر صنایع و معادن در مشهد آغاز شد.
علیاکبر محرابیان، وزیر صنایعومعادن در این مراسم که با کلنگزنی طرح تولید کاغذ کرامت، لاینر و فلوت شرکت کارتن مشهد همراه بود، استقبال عمومی از طرح آمایش را خوب ارزیابی کرد و افزود: در این زمینه نقطهنظرات مناسبی ارائه شد و توانستیم نقاط ضعف و کمبودها را تکمیل کنیم.
وی با بیان اینکه در مرحله اول، مجموع ۸۰۰طرح با توجه به مزیتهای نسبی مناطق مختلف کشور تعریف شده است، عنوان کرد: در این تعریف مطالعات پیش امکانسنجی توسط وزارتخانه و سازمانهای تابعه در استان و سازمانهای ملی تحت پوشش وزارتخانه با جمعآوری اطلاعات ۵۰۰طرح هدفگذاری شد.
وزیر صنایعو معادن ادامه داد: پس از آن ۳۰۰طرح دیگر اضافه شد که براساس میزان برخورداری مناطق هر استان و شهرستان تعریف شده است.
وی تعداد ثبتنامهای قطعی برای ۸۰۰طرح اولیه را یک هزار و ۳۱طرح اعلام و بیان کرد: این تعداد ثبتنام پس از دو ماه از اکران عمومی آن صورت گرفته است.
محرابیان با اشاره به اینکه تعداد طرحهای پیشبینی شده در قالب طرح آمایش صنعتی در استان خراسان رضوی ۳۷طرح است، افزود: از این تعداد در ۲۳طرح ثبتنام نهایی و قطعی انجام و مقرر شد تا حدود ۳طرح در هر استان در شهریورماه سال جاری آغاز شود که اولین آن در شهر مشهد آغاز شد.
وی حمایتهای پروژه ویژه دولت از طرحهای آمایش صنعتی را قابلتوجه ارزیابی کرد و گفت: پیشبینی شده است تسهیلات بانکی مورد نیاز این طرحها به صورت دقیق و در زمان تعیینشده اختصاص پیدا کند و همچنین زمین مورد نیاز طرحها در شهرکها و مناطق صنعتی کنار گذاشته شده است.
وزیر صنایعومعادن ادامه داد: وظیفه صدور مجوزهای موردنیاز برای انشعابات آب، برق، گاز و مسائل مربوط به محیطزیست به کارگروه صنعتومعدن هر استان به ریاست استاندار محول شده است تا در زمان مقرر انجام شود.
وی از حمایت مسوولان مربوطه از طرحها تا یک سال پس از بهرهبرداری خبر داد و افزود: در این مدت بررسیهای لازم صورت میگیرد تا مشخص شود هر طرح به ظرفیت اسمی اعلام شده خودش رسیده است یا خیر.
محرابیان رویکرد مهم وزارتخانه از انجام طرح آمایش صنعتی را عمومیسازی و مردمی کردن صنعت عنوان و اظهار کرد: مجریان، متخصصان، سهامداران و عموم مردم بهترین راهبرد برای توسعه صنعت هستند.
وی با بیان اینکه تسهیلات به این طرحها براساس سه دسته مناطق توسعه یافته، نیمهتوسعه یافته و کمترتوسعهیافته پرداخت میشود، گفت:سهم این تسهیلات به ترتیب تا ۷۰، ۸۰ و ۹۰درصد خواهد بود.
وی مجموع سرمایهگذاری پیشبینی شده برای ۸۰۰طرح را ۳۰هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این میزان شامل تسهیلات بانکی و آورده سرمایهگذار میشود.
محرابیان با اشاره به بخشهای کلی طرح آمایش صنعتی بیان کرد: سه بخش کلی این طرح شامل طرحهای ایجادی، نیمهتمام و ایجاد حلقههای تکمیلی صنعتی میشود.
وزیر صنایعومعادن گفت: در این طرح شرایط استانها متفاوت است و تلاش شده تا فاصله سرانه سرمایهگذاری صنعتی استان کاهش یابد.
وی تعداد زیادی از ثبتنام کنندگان را سرمایهگذاران خارجی اعلام کرد و افزود: در طرح آمایش صنعتی این افراد در اولویت چهارم هستند.
وزیر صنایع همچنین از شروع مرحله دوم مرحله آمایش صنعتی طی چند ماه آینده خبر داد و گفت: مطالعات لازم انجام و در آن برای صنایع ویژه برنامهریزی شده است.
محرابیان ادامه داد: صنایع انرژی بر در مناطق ویژه کشور در مرحله دوم مدنظر قرار گرفته که اولویت اول واگذاری طرحها به متقاضیان ایرانی مقیم خارج کشور داده شده است.
وی اولویت دوم واگذاری را سرمایهگذاری خارجی با ملیت غیرایرانی عنوان و اذعان کرد: به همین منظور همایشهایی در کشورهای همسایه برگزار خواهد شد و جزئیات طرحها به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی نیاز صنعت به تسهیلات و نقدینگی را ضروری دانست و تصریح کرد: اتخاذ سیاست انقباضی توسط بانک مرکزی برای وزارتخانهها جای سوال دارد و به نفع تولید و صنعت نیست.
وی ادامه داد: برای اولین بار مصوب شد از حساب صندوق ذخیره ارزی برای سرمایه در گردشهای واحدهای صنعتی تسهیلات اختصاص داده شود که به همین منظور برای دوره گردش ۶ماهه برای تامین مواد اولیه، ۵میلیارد تومان پیشبینی شده است.
محرابیان چهار سرفصل مهم تامین مواد اولیه برای صنعت را نام برد و افزود: با حمایت رییسجمهور مصوب شد خرید فولاد، مس، آلومینیوم و مواد پتروشیمی برای صنعت به صورت مدتدار و بدون سود و کارمزد باشد.
وی با اشاره به نگرانی صنعت در زمینه مابهالتفاوت ارزی از زمان خرید تا پرداخت تاکید کرد و افزود: در دولت مصوب شد، معادل دریافت روز تسهیلات به صورت دلار و با نرخ ثابت ۱۰درصد سود پرداخت شود و این نرخ برای صنایع ویژه مانند صنعت نساجی و صنایع کمتر توسعهیافته معادل ۸درصد است.
وزیر صنایعومعادن خاطرنشان کرد: رویکرد وزارتخانه در طرح آمایش صنعت این بوده است که افراد واجد شرایط و واحدهای دارای اهلیت مجوز بگیرند.
براساس این گزارش، محمدجواد محمدیزاده، استاندار خراسان رضوی، نیز در این مراسم اذعان کرد: در کارگروه صنعتومعدن استان ۳۷طرح در۱۰ محور صنایع سلولزی، قطعهسازی، ماشینسازی، ادوات کشاورزی، صنایع معدنی، دارویی، نساجی، پتروشیمی، فولادسازی و مصالح ساختمانی تصویب شده است.
وی به رویکردهای موردنظر کارگروه صنعتومعدن استان اشاره کرد و گفت: تکمیل زنجیره تولید، ایجاد ارزش افزوده مناسب، رقابتپذیری و تولید برای صادرات از رویکردهای مهم این کارگروه بوده است.
محمدیزاده با بیان اینکه استان پیش از این در چند قطب مشخص رشد کرده بود، اظهار کرد: با اجرایی شدن عملیات طرح آمایش صنعتی، بلوکبندی جدید در صنعتومعدن استان بهوجود خواهد آمد و در تولید تنوع ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر