94 درصد طرح‌های دولت در استان مرکزی به بار نشست

عملیات ساخت آزاد راه ساوه-همدان به عنوان مهمترین طرح در این استان به نیمه رسید گروه استان‌ها- در ادامه پیگیری روند اجرای مصوبات استانی، خبرنگاران و دیگر اصحاب رسانه در شانزدهمین سفر خود به استان مرکزی سفر کردند تا طی سه روز چگونگی پیشرفت مصوبات دولت در سفر اول به این استان را مشاهده کنند.

براساس این گزارش، در این سفر، ۳۷ عکاس، برنامه‌ساز و خبرنگار از رسانه‌های مختلف کشور به همراه علی‌اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رییس‌جمهوری از نزدیک با فعالیت‌های انجام شده درخصوص مصوبات دور اول سفر ریاست‌جمهوری به استان مرکزی آشنا شدند.

به گفته استاندار استان مرکزی، در دور اول سفر دولت به استان مرکزی در اردیبهشت‌ ماه سال ۸۵، تعداد ۶۱ مصوبه، ۲۰۴ طرح و ۴۶ توافقنامه به امضا رسیده که ۹۴‌درصد از طرح‌ها و۸۹‌درصد از توافقات این سفر به بهره‌برداری رسیده است.

عبدا... سهرابی با اشاره به اینکه برای اجرا کردن طرح‌ها و مصوبات سفر دولت به استان بالغ بر دو‌هزار و ۵۰۰میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است، یادآور شد: علاوه بر این اعتبار، دولت ۲۲‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون تومان اعتبار نیز در اختیار استانداران قرار داده است که این مبلغ صرف عمران و آبادانی شهرها و روستاها و نیز ایجاد زیرساخت‌ها در استان مرکزی شده است.

خبرنگاران در این سفر براساس برنامه تدوین شده از برخی از این طرح‌ها بازدید کردند که در زیر به این طرح‌ها و پیشرفت اجرای آن‌ها اشاره می‌شود.

شهرک صنعتی مامونیه

نخستین طرح مورد بازدید خبرنگاران در این سفر شهرک صنعتی مامونیه در زرندیه ساوه بود که به شرکت پلی‌پک (پلیمر پاک پارسه) تعلق داشت.

عملیات اجرایی این شرکت در سال ۸۴ آغاز شد و در سال ۸۵ به بهره‌برداری رسید. این شرکت که قادر است سالانه ۱۵ هزار تن انواع لفافه‌های بسته‌بندی را تولید کند، به صورت مستقیم برای ۱۵۰ نفر و غیرمستقیم برای ۳۰۰۰ نفر شغل ایجاد می‌کند.

مدیر این شرکت در این دیدار گفت: کل حجم سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی این طرح ۳۵ میلیارد تومان است که ۵۰۰ میلیون تومان آن از محل تسهیلات بنگاه‌های زودبازده پرداخت شده است، تسهیلات ارزی این طرح نیز ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو می‌باشد.

شرکت پنجره‌ صنعت ایساتیس

خبرنگاران در ادامه از شرکت پنجره‌ صنعت ایساتیس زرندیه ساوه بازدید کردند.

عملیات اجرایی این شرکت در تیرماه سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در عرض ۱۸ ماه به بهره‌برداری رسید. این کارخانه که ۲۵ نفر را به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار کرده است، شیشه‌های دوجداره و چندجداره تولید می‌کند.

سعید بصیرت یزدی، رییس هیات‌مدیره این شرکت در این دیدار گفت: برای راه‌اندازی این طرح یک میلیاردو ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شده است که ۶۰۰ میلیون تومان آن از محل تسهیلات بنگاه‌های زودبازده پرداخت شده است.

وی حجم تولید سالانه این شرکت را ۱۵۰هزار مترمربع شیشه در ۳شیفت کاری دانست.

شرکت گلبرگ طوبی

از جمله‌ دیگر طرح‌هایی که خبرنگاران از آن بازدید کردند، شرکت گلبرگ طوبی در زرندیه ساوه بود که ۳۰۰ قطعه شترمرغ را پرورش می‌دهد.

این طرح از سال ۱۳۷۷ به منظور پرورش شترمرغ مولد بهره‌برداری شد و در دولت نهم فاز توسعه آن با استفاده از ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات بنگاه‌های زودبازده در حال انجام است.

تولید شمش آلومینیوم

در ادامه پیگیری روند اجرای مصوبات استانی هیات دولت به استان مرکزی، خبرنگاران از چند طرح و کارخانه از جمله کارخانه تولید شمش آلومینیوم اراک بازدید کردند.

این کارخانه قبل از انقلاب ساخته شد و آلودگی زیادی در شهر اراک ایجاد می‌کرد. با تصویب دولت در سفر استانی قرار شد بخش آلوده‌کننده این کارخانه (بخش آند) از آن جدا شده و در شعاع ‌٤٠ کیلومتری قرار داده شود. هم اکنون جداسازی بخش آلوده کننده این کارخانه در حال انجام است و به زودی این بخش از نزدیکی شهر اراک دور خواهد شد.

هم چنین برای کاهش آلودگی این کارخانه نیز طبق مصوبات دولت قرار است هر سه فاز این کارخانه نوسازی شود که به این منظور فاز اول به صورت کامل نوسازی شده، فاز دوم ‌٩٠ درصد و فاز سوم نیز تاکنون ‌٧٠ درصد پیشرفت اجرایی درنوسازی داشته‌اند.

بیمارستان آیت‌ا... خوانساری

بیمارستان آیت‌ا... العظمی خوانساری نیز از دیگر موارد مورد بازدید خبرنگاران در شهر اراک بود.

براساس این گزارش این بیمارستان ‌١٦ سال پیش ساخته شد ولی به دلیل برخی مشکلات به بهره‌برداری نرسید و در سفر اول رییس‌جمهور به استان مرکزی برای ساماندهی تجهیز و بهره‌برداری آن صادر شد. تاکنون ‌٥/‌٣ میلیارد تومان برای این بیمارستان هزینه شده که یک میلیارد و ‌٦٠ میلیون تومان از این میزان برای نوسازی و مابقی برای خرید تجهیزات صرف شده است.

هم‌اکنون تجهیزات اول این بیمارستان که مربوط به بخش شیمی درمانی می‌باشد بهره‌برداری شده است و بخش دوم و سوم تا پایان سال بهره‌برداری خواهد شد.

آزاد راه ساوه - همدان

آزاد راه ساوه - همدان که بزگترین طرح مصوب دولت در استان مرکزی است، از دیگر طرح‌هایی بود که خبرنگاران از پیشرفت اجرای آن بازدید کردند. خدایار خاشع، مدیر این طرح در حاشیه این دیدار گفت: این طرح که معروف به طرح کربلا است از تهران شروع شده و از ساوه، همدان، کرمانشاه و مرز خسروی گذشته و به عتبات عالیات و کربلا می‌رسد.

وی اعتبار اولیه و مبلغ قرارداد را ۷۰ میلیارد تومان دانست و گفت: تاکنون ۳۶ درصد از این اعتبار پرداخت شده است و طرح دارای ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی است.

خاشع مجموع اعتبار مورد نیاز طرح را ۱۲۶ میلیارد تومان پیش بینی کرد و گفت: آزاد راه ساوه - همدان دارای سه کمپ اصلی و سه کمپ پشتیبانی است و از نظر پیشرفت فیزیکی پیشرفت آن بیشتر از آزاد راه‌های در دست ساخت است.

وی با اشاره به اینکه مدت اجرای این طرح ۵۲ ماه است، گفت: این طرح از ۲۳ ماه گذشته شروع و در حال ادامه است.

فرودگاه اراک

در ادامه پیگیری روند اجرای مصوبات استانی هیات دولت به استان مرکزی، خبرنگاران از فرودگاه اراک بازدید کردند.

در سفر دکتر محمود احمدی‌نژاد به این استان تصویب شد که این فرودگاه به عنوان پایانه گل و گیاه شناسایی شده و مرز هوایی فرودگاه نیز باز شود؛ همچنین تصویب شد تجهیزات لازم اعم از تجهیزات جدید ناوبری در آن نصب و نیز دستگاه‌های سوختگیری در این فرودگاه آورده شود. تمام مصوبات به گفته مدیر فرودگاه به جز نصب دستگاه سوختگیری اجرایی شده است.

استاندار مرکزی در دیدار خبرنگاران از این فرودگاه از بی توجهی مسوولان وزارت راه وترابری به این فرودگاه انتقاد کرد و گفت: اگر فکر می‌کنند که این فرودگاه صرفه اقتصادی ندارد، پس چرا مجوز ساخت آن را صادر کردند. چطور گل و گیاه شهر محلات نتواند از اینجا به دبی و سایر کشورها صادر شود، اما حاضرند این گل و گیاه را ۲۰۰ کیلومتر دورتر به فرودگاه پیام ببرند و ا‌ز آن‌جا صادر کنند.

وی افزود: مدیریت استان تصمیم گرفته است، این فرودگاه را به بخش خصوصی واگذار کند و بخش خصوصی نیز خواهان به دست گرفتن این فرودگاه است.

طرح‌های ورزشی

خبرنگاران همچنین از یک ورزشگاه مخصوص بانوان در این استان بازدید کردند که بالغ بر ۲۸۰ میلیون تومان هزینه برده و در اسفند سال گذشته افتتاح شده بود. همچنین از ورزشگاهی در شهرستان فرمهین نیز بازدید کردند که در مساحت ۱۲۰۰ متر ساخته شده و ۲۷۰ میلیون تومان هزینه داشته است. این سالن ورزشی نیز در اسفند سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است.

تصفیه آب اراک

در ادامه پیگیری روند اجرای مصوبات استانی هیات دولت به استان مرکزی، خبرنگاران از پروژه‌ تصفیه آب شهر اراک دیدن کردند.

این طرح قرار است آب سد کمال‌صالح را که از سال آینده برای استفاده‌ شهر اراک به این شهر منتقل خواهد شد، تصفیه کند. این کارگاه تصفیه‌ آب می‌تواند ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه آب را تصفیه کند.

سد کمال صالح

همچنین خبرنگاران از روند ساخت سد کمال صالح نیز بازدید کردند.

این سد با ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی قرار است از زمستان امسال آب‌گیری شود و از سال آینده آب شرب شهرهای شازند، اراک و شهرک‌های صنعتی این دو شهر را تامین کند. همچنین خط انتقال آب این سد به شهر اراک تاکنون ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

این سد به گفته مسوولان امکان تولید ۴ مگابایت برق را در طول سال دارد که طراحی و امکان‌سنجی آن در حال انجام است. این سد ظرفیت ۱۱۰ میلیون لیتر آب به صورت اسمی را دارد که به صورت واقعی می‌توان ۱۰۰ میلیون لیتر در آن آب ذخیره کرد و پالایشگاه اراک و شهرداری اراک نیز با اختصاص اعتباراتی در ساخت این سد همکاری داشته‌اند.