در سفر هیات اقتصادی سنندج به ترکیه صورت گرفت
توسعه همکاریهای تجاری بین سنندج و مالاتیا
اظهار علاقه ترکها برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی کردستان دنیای اقتصاد - سنندج - اسرین مقصودی: در مذاکرات دوجانبه روسای اتاقهای سنندج و مالاتیا که در شهر مالاتیای ترکیه برگزار شد، طرفین بر ضرورت همکاریهای اقتصادی و تلاش بر تداوم و تعمیق این همکاریها بر اساس منافع مشترک تاکید کردند.
محمد سعید نقشیزادیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سنندج گفت: روابط دیرینه دو ملت ایران و ترکیه و نیز اشتراکات دو استان کردستان و مالاتیا بسترهای فرهنگی مشترک و زمینههای جدی همکاری را به وجود آورده است که بر پایه آنها باید روابط مستحکم دو اتاق را ایجاد کنیم. وی از مذاکرات سازنده و تعامل اثر بخش اتاق مالاتیا با اتاق سنندج تمجید کرد و خواستار تداوم این روند شد.رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سنندج از تجار و بازرگانان و سرمایهگذاران مالاتیا دعوت کرد برای آشنایی با استعدادها، تواناییها و زمینههای سرمایهگذاری در استان کردستان به سنندج سفر کنند.او گفت: ما با مطالعه و شناخت کافی به مالاتیا آمدهایم و میدانیم باید از منافع مشترک و بستر همکاریهای مشترک مواظبت کنیم.وی گفت: میخواهیم از تجارب کارآفرینان و سـرمایهگذاران مالاتیا در زمینههای فرآوری صنایع زیرمجموعه کشاورزی بهره بگیریم.
همچنین حسن حسین اردوک، رییس اتاق بازرگانی و صنایع مالاتیا با استقبال از هیات تجاری اتاق سنندج اظهار امیدواری کرد نتایج این سفر برای دو اتاق سنندج و مالاتیا اثربخش و اجرایی شود.او امضای تفاهمنامه دو اتاق را زمینهساز تداوم همکاریهای طرفین برای گسترش روابط تجاری بین دو استان کردستان و مالاتیا دانست و گفت: همچنان که دو کشور ایران و ترکیه تعهد کردهاند روابط تجاری خود را گسترش دهند، بر مسوولان اتاقهای دو کشـور است که در این راه گامهای اجرایی و موثرتری برداریم و با تدبیر موانع را برطرف کنیم. وی گفت: هماکنون هیچ مانعی در راه برقراری و توسعه روابط تجاری و سرمایهگذاری دو اتاق وجود ندارد و تجار و مسوولان اتاقها باید با تعامل سازنده در برقراری ارتباط با همدیگر از هیچ کوششی دریغ نورزند.
امضای تفاهمنامه ۵ مادهای
به گفته رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سنندج، در سفر هیات تجاری کردستان به ترکیه توافق نامه ۵ مادهای برای انتقال دانش فنی و مهندسی و نیز توسعه تجارت و همچنین داوری اختلافات فیمابین تجار بین اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن سنندج و مالاتیا به امضا رسید.محمد سعید نقشیزادیان گفت: در اجرای این تفاهمنامه دو اتاق کوشش میکنند صمیمانه در جهت تقویت همکاریهای اقتصادی و توسعه تجارت تلاش کنند و با تدبیر و دوراندیشی همکاریهای فی مابین را تعمیق بخشند. به گفته وی، در این تفاهمنامه دو اتاق توافق کردند در زمینههای تجارت عمومی، انتقال دانش فنی و مهندسی، تهیه مواد اولیه و انتقال تکنولوژی مورد نیاز واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی براساس موازین کشورهای متبوع خود همدیگر را یاری کنند. نقشیزادیان افزود: برگزاری نمایشگاه در سنندج و مالاتیا یکی دیگر از توافقات صورت گرفته میان دو اتاق ایرانی و ترکیهای است. همچنین در دیگر بندهای این تفاهمنامه در مورد حل اختلافات تجار دو اتاق توافق شده که مراتب در مراکز داوری اتاقهای دو کشور مورد بررسی قرار گیرد. مالاتیا از شهرهای صنعتی و کشاورزی ترکیه است که در زمینه صنعت فرآوری گوشت و صنعت پوشاک از جایگاه ممتازی برخوردار است و بیش از ۷۰ درصد زردآلوی جهان را تولید و فرآوری میکند.
تبادل نشانهای دو اتاق سنندج و مالاتیا
در مذاکرات اقتصادی و تجاری روسای دو اتاق سنندج و مالاتیا نشانهای دو اتاق به رسم یادبود به طرفین اهدا شد. تندیس بلورین اتاق سنندج از سوی نقشیزادیان، رییس این اتاق به حسن حسین اردوک، رییس اتاق بازرگانی و صنایع مالاتیا اهدا شد. همچنین رییس اتاق بازرگانی و صنایع مالاتیا سینی حاوی زردآلوی مالاتیا؛ مهمترین نشان این شهر را به رییس اتاق سنندج اهدا کرد.
بر اساس این گزارش، هیات تجاری کردستان پس از ترک مالاتیا برای ادامه مذاکرات خود به استانبول سفر کردند.
مذاکره با سرمایهگذاران ترک
رییس اتاق بازرگانی و صنایعومعادن سنندج گفت: در ادامه سفر هیات تجاری کردستان به ترکیه، اعضای این هیات در گفتوگو با کارآفرینان و سرمایهگذاران ترک زمینههای همکاری اقتصادی و تجاری فی مابین را بررسی کردند.محمد سعید نقشیزادیان افزود: در این نشست که به همت رایزن اقتصادی ایران در ترکیه در شهر استانبول برگزار شد، سرمایهگذاران ترک برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصاد کردستان اظهار علاقه کردند.به گفته وی، در این نشست ۳ ساعته مذاکرات رودررو برگزار و طرفین مسائل تجاری در زمینه کاری خود را مطرح کردند.
وی افزود: سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی مریوان و بانه، سرمایهگذاری در بخش طیور و تهیه امکانات مکانیزه این صنعت، اعلام آمادگی برای سرمایهگذاری در بخش مسکن و نیز همکاری با سرمایهگذاران ایرانی در کـردستان عراق و احداث مرکز تجـاری در سنندج مواردی بوده است که در این گفتوگوها مورد بررسی و مذاکره قرار گرفت.نقشیزادیان افزود: سرمایهگذاران ترک اعلام آمادگی کردند از کردستان بازدید کنند تا زمینههای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به ویژه مناطق ویژه اقتصادی بانه و مریوان را بررسی کنند.به گفته رییس اتاق بازرگانی و صنایعومعادن سنندج، مذاکرهکنندگان هیات تجاری کردستان تایید کردند که طرفهای تجاریشان اعلام آمادگی کردهاند به صورت شراکت در پروژههای عمرانی در کردستان ایران و عراق سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: در این گفتوگوها یکی از سرمایهگذاران بزرگ ترک برای احداث مرکز تجاری در سنندج اعلام آمادگی کرد.
وی گفت: سرمایهگذاران ترک و متخصص در مکانیزاسیون پرورش طیور برای تامین تازهترین تجهیزات مورد نیاز این صنعت نیز اعلام آمادگی کردهاند.وی تایید کرد: با هماهنگی سفارت ایران در ترکیه، به زودی مقدمات سفر سرمایهگذاران ترک به کردستان فراهم خواهد شد. وی اظـهار امیدواری کرد در نتیجه این تعاملات اقتصادی سرمایهگذاری اثربخشی در استان صورت بگیرد.
ارسال نظر