دنیای اقتصاد- شرق استان تهران: رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با حضور در شهرک صنعتی علی‌آباد (پایتخت) با هیات امنای این شهرک دیدار کرد و از نزدیک درجریان مشکلات و خواسته‌های آنان قرار گرفت. مهم‌ترین ماحصل این دیدار این بود که شهرک پایتخت به عنوان پایلوت ازلحاظ خدمات به خصوص خدمات رونمایی مورد توجه وی‍ژه قرار گیرد تا جذب صنعتگر در آن با شتاب بیشتری صورت پذیرد.

مدیر شهرک صنعتی پایتخت در این دیدار با اشاره به پیشینه این شهرک صنعتی گفت: شهرک پایتخت ۳۸۰ هکتار وسعت دارد و عملیات اجرایی آن از سال ۷۱ آغازشد.

ولی‌پور اظهار کرد: درطول دوره واگذاری زمین‌ها به متقاضیان ۹۷۰ قرارداد با واحدهای صنعتی منعقد شده که بیش از ۴۰۰واحد به بهره‌برداری رسیده و برای بیش از۵۶۰۰ نفر نیز اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی افزود: خدمات زیربنایی شهرک از بدو تاسیس شامل شبکه‌های توزیع آب و برق و ساخت مدول اول تصفیه‌خانه و خدمات عمومی شامل درمانگاه، باسکول و مسجد است وآخرین پروژه از این دست ساختمان فناوری است که به تازگی در شهرک به بهره‌برداری رسیده است.

ولی‌پور گفت: از اولویت‌هایی که برای شهرک درنظرگرفته شده است ساخت مدول دوم تصفیه‌خانه است که درصورتی که انجام شود کل فاضلاب خروجی شهرک پالایش خواهد شد ضمن اینکه استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبزشهرک صرفه‌جویی بسیار خوبی در زمینه مصرف آب است.

مدیر شهرک صنعتی پایتخت یکی از مشکلات عمده صنعتگران در این شهرک را بحران کم‌آبی عنوان کرد که با حفریک حلقه چاه بادبی۲۰ لیتربرثانیه تا حدودی این مشکل برطرف شد. وی به ممنوع بودن استحصال آب و حفر چاه در منطقه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با پیگیری مسوولان به‌رغم سختی‌ای که وجود داشت این مهم انجام شده است.

ولی‌پور در ادامه به پروژه‌هایی که تا یک ماه آینده درشهرک پایتخت راه‌اندازی می‌شود، اشاره کرد و افزود: جدول‌گذاری و آسفالت برخی خیابان‌های شهرک و بهسازی معابر در پروژه‌های امسال تعریف شده که به زودی انجام خواهد شد. وی گفت: به‌رغم دو استانی بودن شهرک پایتخت سند واحدهای صنعتی که در حوزه تهران قرار گرفته‌اند انجام می‌شود و در بخشی که در سمنان قرارگرفته نیزسند مالکیت به واحدهای بهره برداری رسیده اعطا خواهد شد. رییس هیات امنای شهرک صنعتی پایتخت نیز به عنوان نماینده هیات امنا با اشاره به مظلوم واقع شدن این شهرک با وجود قدمت زیادی که دارد، گفت: متاسفانه در کشور ما بخش صنعت به‌رغم اهمیتی که دارد مظلوم واقع شده. این درحالی است که نیمی از وزارتخانه‌ها به طورمستقیم به صنعت وابسته هستند و این بخش در دارایی و مالیات ۲۷ درصد ، در تامین اجتماعی از قبل ۴.۳۰۰.۰۰۰ کارگر فعال در بخش صنعت ۳۳ درصد، در مخابرات ۳۱ درصد و در اداره برق و مخابرات ۳۴ درصد سهم دارد و اگر بخش صنعت را از وزارتخانه‌ها حذف کنیم ۴۰ درصد از ظرفیت آنها کم می‌شود.

امیرحسین شقاقی اظهار کرد: کشوری که بیش از ۲۵ میلیون نفر جمعیت داشته باشد محتاج صنعت است و تنها راه ایجاد ارزش‌افزوده توجه به این بخش است اما کسی درهیات دولت از صنعت حمایت نمی‌کند.

رییس هیات امنا گفت: شهرک صنعتی پایتخت تا اردیبهشت‌ماه سال قبل بسیار مظلوم واقع شد اما پس ازآن شاهد نگاه ویژه‌ای به این منطقه بودیم وسرانجام مشکل دو استانی بودن تا حد زیادی مرتفع و بارقه‌های امید دردل صنعتگران ایجاد شد.

شقاقی از مسوولان خواست شهرک پایتخت را به عنوان نمونه در سراسر کشور از لحاظ ظاهری و امکانات سخت‌افزاری تجهیز کنند.

وی وعده داد: به رغم رکود در بازار و شرایط اقتصادی، صنعت در شهرک علی‌آباد شکوفا شود؛ چرا که زیبایی ظاهری و آرامش بصری موجود در مناطق صنعتی نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذار و علاقه‌مند به حضور در بخش صنعت دارد.رییس هیات امنای پایتخت تعویض سردر شهرک و اختصاص ماشین حمل زباله، آتش‌نشانی وآمبولانس را از خواسته‌های اعضای هیات امنا دانست و گفت: اصلاح شبکه آبیاری شهرک و بهسازی جداول و روکش آسفالت و تعمیر شیرفلکه‌ها از نیازها و اولویت‌هایی است که برای ایجاد چشم‌انداز زیبا در شهرک صنعتی پایتخت به آن نیازمندیم. سیروس کوهی از اعضای هیات امنا از دیگر نمایندگان صنعتگران بود که با اشاره به تغییر نام شهرک صنعتی علی‌آباد به پایتخت از به رسمیت نشناختن این نام حتی در ادارات صنایع و معادن گلایه کرد.

وی گفت: باوجود حل شدن تلویحی مشکل دو استانی بودن شهر پایتخت تقریبا هنوز هم ادارات ما در سمنان قرارگرفته و حتی با هم کد شدن تلفن‌های استان تهران هنوز هم کدهای تلفن این شهرک ۰۲۳۲ است.

سیروس کوهی اظهار کرد: درشهرک صنعتی پایتخت کارخانه‌های نیمه فعال زیادی وجود دارند که به رغم اشتیاق به حضور دربخش صنعت متاسفانه در میانه راه به دلیل نداشتن سرمایه متوقف شده‌اند و وقتی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها مراجعه می‌کنند دست خالی بازمی‌گردند از این رو امید داریم تمهیداتی اندیشیده شود تا بافعال شدن این کارخانه‌ها ضمن ایجاد اشتغالزایی، وضعیت شهرک صنعتی نیز سر و سامان یابد.

وی گفت: اکنون ۷۶۹ میلیون تومان طلب وصول نشده از زمین‌های ساخته نشده داریم که اگر این طلب وصول شود بسیاری از نیازهای شهرک برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی نیز در این جلسه با صنعتگران از محقق شدن یکی از خواسته‌های آنان سخن گفت.

شاهین حیدری گفت: برای شهرک صنعتی پایتخت یک ماشین آتش نشانی در نظر گرفته شده که امنیت بیشتری برای صنعتگران به وجود خواهد آورد.

وی تخصیص آمبولانس به شهرک‌های صنعتی را دربرنامه‌های شرکت شهرک‌ها ندانست و گفت: با توافق با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای این منظور کمک هزینه‌ای در اختیار شهرک‌های صنعتی قرار خواهد گرفت که درصد این کمک هزینه‌ها را پس از کارشناسی اعلام خواهیم کرد .

شاهین حیدری گفت: اکنون بخشی از مالیات برارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها واریز می‌شود اما کمترین خدمات از سوی شهرداری‌ها به شهرک‌های صنعتی ارائه می‌شود از این رو باید از طریق تعامل با شهرداری‌ها در ازای این مالیات ۲ درصدی دررابطه با ماشین حمل زباله و اختصاص آن با شهرک‌های صنعتی با شهرداری‌ها تعامل داشت. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دراین نشست صمیمی با تقدیر ازهیات امنا در رابطه با توجه به ضرورت بهسازی و توسعه شهرک گفت: هدف اصلی صنعتگران و مجموعه متولیان بخش صنعت تولید صادرات محور است که رسیدن به این هدف مستلزم توجه به گسترش جاذبه‌های شهرک‌های صنعتی است.

فخرا... مولایی اظهار کرد: برای سال آینده حدود ۲۰۰۰ میلیارد ریال بودجه برای شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده که امیدواریم شرایط به گونه‌ای فراهم شود که با تزریق این بودجه نام شهرک صنعتی پایتخت در ایران پرآوازه شود.

رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به یکسان‌سازی سردر شهرک‌های صنعتی با توجه به اقلیم آب وهوایی هر منطقه اشاره کرد و افزود: مدیران عامل شهرک‌های صنعتی باید تعامل مستقیم با هیات امنا داشته باشند و از خرد‌جمعی و تجربه آنها جهت اداره بهتر شهرک‌ها کمک بگیرند.