دنیای اقتصاد - مشهد - فاطمه رمارم: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: روزانه ۴۰۰تن از زباله شهر مشهد بازیافت می‌شود که در فرآیند بازیافت، مسائل زیست محیطی اهمیت بیشتری نسبت به مسائل اقتصادی دارد. به گزارش روابط عمومی و مشارکت‌های مردمی حوزه معاونت خدمات شهری، علی نجفی اظهار کرد: در حال حاضر در مشهد کارخانه‌های بازیافت کاغذ، پلاستیک، لاستیک، آسفالت، زباله‌های تر(کمپوست)، ضایعات الکترونیکی جای گرفته است که در گام بعدی کارخانه بازیافت لیوان‌های یکبار مصرف (PLS) با توجه به تفکیک مواد پلیمری و با شناسایی نوع بسته‌بندی ایجاد خواهد شد.

وی در خصوص اهمیت بازیافت گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر با کمبود منابع روبه‌رو هستیم مصرف زیاد نه تنها باعث اتمام منابع می‌شود، بلکه از طرفی دیگر محلی برای دفن زباله باقی نمی‌ماند؛ بنابراین فرآیند بازیافت نه تنها در حفظ منابع مهم است، بلکه باعث حفظ محیط زیست نیز می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ۱۷۰۰ تن زباله روزانه در سطح شهر تولید می‌شود که ۱۲۰۰تن از آن ناشی از فعالیت انسانی است و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از آن زباله‌های خشک هستند که امکان بازیافت آنها وجود دارد.

نجفی با اشاره به زباله‌های تولید شده توسط اصناف نیز گفت: با توجه به اینکه بخش قابل‌توجهی از محصولات اصناف در بسته‌بندی‌های پلاستیکی است حجم زیادی از زباله‌ها توسط واحد‌های صنفی ایجاد می‌شود که در همین راستا اصناف باید سطل زباله‌هایی در داخل واحد صنفی خود تعبیه کنند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر جمع‌آوری زباله‌های قابل بازیافت از درب منازل به صورت هفتگی انجام می‌شود.

وی با اشاره به افرادی که زباله‌های سطح شهر را به منظور سودجویی جمع‌آوری می‌کنند، یادآور شد: براساس ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند این افراد از ۵۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان جریمه خواهند شد و علاوه بر این گشت‌هایی نیز در سطح شهر بر این موضوع نظارت دارند.

نجفی در خصوص ساماندهی پسماند‌های پزشکی نیز گفت: طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماند جمع‌آوری پسماندها به غیر از پسماند‌های صنعتی ویژه (عفونی) به عهده شهرداری‌ها است. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امکانات مراکز درمانی در خصوص جمع‌آوری، حمل و بازیافت پسماند‌های عفونی کامل نیست طبق تعامل شهرداری مشهد با دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سازمان نظام پزشکی در سال ۸۹ در حال حاضر زباله‌های کلیه بیمارستان‌ها و قسمتی از درمانگاه‌ها و مطب‌های سطح شهر مشهد با ماشین‌های مخصوص جمع‌آوری می‌شود. نجفی در خصوص پسماند‌های مطب پزشکان هم گفت: در سال ۸۸ از سه هزار مطب موجود در سطح شهر مشهد ۷۰۰ مطب تحت پوشش برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی بوده‌اند، اما در حال حاضر این مقدار به ۱۱۷ مطب رسیده است.