دنیای اقتصاد- خوزستان- کیوانه گرجی: طرح تثبیت بیابان‌ها ومناطق بحرانی خوزستان از جمله مصوباتی بود که در دور دوم سفر هیات دولت به خوزستان به تصویب رسید. براساس این مصوبه مقرر شد ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی وکانون‌های بحرانی خوزستان در یک بازه زمانی۵ ساله با همکاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، اداره کل منابع طبیعی خوزستان و سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیابان‌زدایی شود.

بیابان‌زدایی شامل ۳ مرحله مالچ پاشی جهت تثبیت شن، درختکاری و در نهایت نگهداری است.

مدیر امور بیابان اداره کل منابع طبیعی خوزستان با بیان این مطلب که در سال جاری وزارت نفت باید بودجه‌ای ۸۰ میلیارد تومانی را بر اساس برنامه ۵ ساله برای دومین سال بیابان‌زدایی تامین کند، گفت: در سال گذشته ۵۸۰ هکتار از بیابان‌های استان خوزستان مالچ پاشی و ۱۰۰ هکتار نیز نهال‌کاری شده است.

دانایی با اشاره به اینکه تا به حال برای اجرای این پروژه ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بودجه اختصاص یافته است، در خصوص تامین اعتبارات سال ۹۰ گفت: برای سال جاری نیز براساس برنامه بیابان‌زدایی بودجه‌ای ۸۰ میلیارد تومانی به وزارت نفت ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه اجرای این پروژه از سال ۸۸ آغاز شده است، اما از برنامه زمانبندی اجرای آن عقب هستیم افزود: انعقاد تفاهم نامه میان وزارت نفت وسازمان منابع طبیعی در نیمه دوم سال منجر به این شد که اعتبارات در زمان مناسب تامین نشود.

وی با بیان اینکه طبق برنامه در سال جاری ۱۰ هزار هکتار از بیابان‌های خوزستان مالچ پاشی می‌شود گفت: در خوزستان ۶ کانون بحران‌زا شناسایی شده که در شهرستان‌های شوش، امیدیه، دشت آزادگان و سه منطقه غرب، شمال غرب و شمال شرق اهواز است که بیابان‌های اطراف شهر اهواز مساحتی ۹۶ هزار هکتاری را به خود اختصاص داده است.