معاون اقتصادی استانداری اعلام کرد
پیگیری ۳۲۸ طرح شاخص در خوزستان
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: معاون امور اقتصادی استاندار خوزستان از قطعیت یافتن حدود ۹۰ درصد از ۳۴ تفاهمنامه سرمایهگذاری مربوط به سال گذشته خبرداد. سیدعلی بحرینیمقدم با اشاره به عملکرد این معاونت در ۶ ماه گذشته با بیان اینکه نخستین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری استان آذرسال گذشته برگزار شد، اظهار کرد: از این نمایشگاه استقبال خوبی شد، بهطوری که ۳۹۰۰نفر بازدیدکننده داشت و سرمایهگذاران داخلی و خارجی از آن دیدن کردند.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری استاندار خوزستان ادامه داد: ۲۵ میهمان خارجی از آلمان، کره جنوبی، عراق و روسیه از این نمایشگاه دیدن کردند که منجر به انعقاد ۳۴ تفاهمنامه همکاری شد و حدود ۹۰ درصد این تفاهمنامهها قطعیت یافته است که از این تعداد ۸ طرح مربوط به شرکت برق منطقهای و یک طرح مربوط به شهرکهای صنعتی اجرا شده است.
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: معاون امور اقتصادی استاندار خوزستان از قطعیت یافتن حدود ۹۰ درصد از ۳۴ تفاهمنامه سرمایهگذاری مربوط به سال گذشته خبرداد.سیدعلی بحرینیمقدم با اشاره به عملکرد این معاونت در ۶ ماه گذشته با بیان اینکه نخستین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری استان آذرسال گذشته برگزار شد، اظهار کرد: از این نمایشگاه استقبال خوبی شد، بهطوری که ۳۹۰۰نفر بازدیدکننده داشت و سرمایهگذاران داخلی و خارجی از آن دیدن کردند.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری استاندار خوزستان ادامه داد: ۲۵ میهمان خارجی از آلمان، کره جنوبی، عراق و روسیه از این نمایشگاه دیدن کردند که منجر به انعقاد ۳۴ تفاهمنامه همکاری شد و حدود ۹۰ درصد این تفاهمنامهها قطعیت یافته است که از این تعداد ۸ طرح مربوط به شرکت برق منطقهای و یک طرح مربوط به شهرکهای صنعتی اجرا شده است. وی در ادامه گفت: معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری تمام استانداریها در سراسر کشور در معاونت توسعه ادغام شدند، اما در خوزستان با توجه به حجم بالای کار تصمیم بر این شد که معاونت اقتصادی بهصورت مجزا و مستقل اداره شود. وی با اشاره به اینکه معاونت اقتصادی به دو اداره تقسیم میشود، افزود: ۲اداره که زیرمجموعه معاونت اقتصادی هستند شامل ادارهکل حمایت از سرمایهگذاری و ادارهکل هماهنگی امور اقتصادی میشوند.
افزایش توجه به سرمایهگذاری
بحرینیمقدم تصریح کرد: بعد از پذیرش برجام و توافق بین ایران و پنج کشور طرف مذاکره، به نوعی توجه به سرمایهگذاری در کشور افزایش یافت و در این زمینه مذاکرات خوبی صورت گرفت و تحرکات خوبی در زمینه فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری اتفاق افتاد و این موضوع موجب حفظ وضعیت موجود و کمرنگ شدن رکود شد.وی درباره شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در خوزستان اظهار کرد: ۴۱۴ فرصت سرمایهگذاری در استان شناسایی شده است که از این میان امکانسنجی مالی و اقتصادی ۲۸۵ فرصت انجام شده است. بحرینیمقدم با اشاره به اینکه ۲۸۵ فرصت سرمایهگذاری در هشت محور تقسیمبندی شدهاند، خاطرنشان کرد: این فرصتها مربوط به بخشهای کشاورزی، گردشگری، زیربنایی، صنعت و معدن و خدمات امور شهری میشوند و همکاران ما فرصتهای سرمایهگذاری مطالعه شده را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهند. وی با اشاره به اینکه پنجره واحد سرمایهگذاری اقدام دیگری به منظور سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار است، اظهار کرد: این اقدام در استانهای مختلف انجام شده اما به روش سنتی است. بحرینیمقدم با اشاره به تاکیدات استاندار در زمینه پنجره واحد سرمایهگذاری و با بیان اینکه در سه ماه آینده از این پنجره واحد بهرهبرداری میکنیم، اظهار کرد: باید پنجره واحد به معنای واقعی داشته باشیم و فرآیند و امور سرمایهگذاری بهصورت الکترونیک در دستگاههای مختلف انجام شود.
پیگیری 328 طرح شاخص
وی گفت: ۳۲۸ طرح کلان اقتصادی از سوی دستگاههای اجرایی بهعنوان طرح سرمایهگذاری شاخص در استان در حال پیگیری هستند و ۲۱۹طرح با سرمایهگذاری معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان و ارزش بیش از چهار میلیارد دلار در حال اجراست و حجم عظیم سرمایهگذاری در استان انجام شده که از آنها میتوان به ۲۰ طرح پتروشیمی، ۳۰ طرح کشاورزی، هفت طرح آب و برق، ۴۱ طرح بندر امام و ۴۱ طرح میراث فرهنگی اشاره کرد. معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری استاندار خوزستان با اشاره به طرحهای سرمایهگذاری خارجی اعلام کرد: پنج طرح سرمایهگذاری خارجی با سرمایه ۴۷۹ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۳۴۶۸ نفر در حال اجراست.
بانکها تحرک بیشتری داشته باشند
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته، ۲۹هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سپرده نزد بانکها بود که بیشترین جذب را بانک ملی، تجارت و ملت داشتند، گفت: لازم است تناسبی بین سپردهها و تسهیلات وجود داشته باشد. باید بانکها در پرداخت تسهیلات به بخشهای مولد و اشتغالزا تحرک بیشتری داشته باشند تا در سال ۹۶ صنعت ما رونق بگیرد. بحرینیمقدم تصریح کرد: یکی از دیگر اقدامات در سال گذشته، تفاهمنامه بین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و استانداری خوزستان به ارزش ۲۱ هزار میلیارد تومان بود که هدف آن ایجاد مشاغل خرد و کوچک در شهرستانها است که در این باره جلسات متعددی برگزار شد و در قالب این تفاهمنامهها مقرر شد سه نیروگاه سیکل ترکیبی در آبادان، دزفول و اندیمشک به ارزش ۴۶۰۰ میلیارد تومان احداث شود. وی با اشاره به طرح توانمندسازی اقتصادی در خوزستان گفت: این طرح و مدل شامل ۱۹۸ طرح است که در شهرستانهای مختلف همچون گتوند و اهواز اجرا شده است و هر دو هفته یک بار جلساتی برای پیگیری این موضوعات داریم.
کملطفی در حق طرح احیای اراضی
بحرینیمقدم تصریح کرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری بنابر تاکید مقام معظم رهبری در چند سال پیش ابلاغ شده اما مورد کملطفیهایی قرار گرفت. فاز اول این طرح، اجرای ۳۱۲ هزار هکتار بود که بخش عمده آن اجرا شده و ۸۵ درصد پیشرفت دارد.وی اظهار کرد: خوزستان بالاترین رتبه تولید محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است و پیشبینی میکنیم با بهرهبرداری از این طرح تولیدات محصولات کشاورزی استان به ۲۵میلیون تن افزایش مییابد.بحرینیمقدم در ادامه گفت: صادرات ما در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۱، از نظر وزنی ۶۲ درصد و از نظر ارزشی ۴۳ درصد رشد داشته است که عمدهترین کالاهای صادراتی استان شامل محصولات فولادی و پتروشیمی بوده و به مقاصد افغانستان، بنگلادش و عراق صادر شده است؛ همچنین ارزش صادرات در سال ۹۵، ۷/ ۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال قبل، رشد ۷ درصدی داشته است.وی گفت: صادرات از گمرکات استان نیز به لحاظ وزنی ۱۴ درصد و به لحاظ ارزشی بیش از ۵۰ درصد نسبت به ارقام سال ۹۱ رشد داشته است؛ همچنین در سال ۹۵ درآمدزایی شرکتهای دانشبنیان بیش از ۶۵ میلیارد تومان بوده که این رقم رشد ۲۲درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
احیای کارخانه قند دزفول
بحرینیمقدم اظهار کرد: برای کارخانه قند دزفول نیز با هماهنگی دادستان شوش مبلغ ۴۰میلیارد تومان از سازمان هدفمندی یارانهها کمک گرفتیم و در ۱۵ خرداد امسال این کارخانه مجددا شروع به فعالیت خواهد کرد که با این اقدام ۶۰۰ شغل در دزفول ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر