معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خبر داد
تامین بودجه آبرسانی به خوزستان
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با اشاره به عملیاتی شدن وعده رئیس جمهوری در سفر به خوزستان گفت: بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای مرحله نخست طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان پرداخت شد. سیدحمید پورمحمدی اظهار کرد: رئیس جمهوری در سفر به خوزستان قول داد که مشکلات آب و فاضلاب استان از محل صندوق توسعه ملی و فاینانس در مدت کوتاه برطرف شود. وی افزود: این طرح به ۹۵ هزار و ۴۱۰ میلیاردریال نیاز دارد که یکسوم اعتبارات آن ابلاغ شد و مرحله نخست مصوبات با اجرای طرح آبرسانی غدیر نیز آغاز شده است.
دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علافپور: معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با اشاره به عملیاتی شدن وعده رئیس جمهوری در سفر به خوزستان گفت: بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای مرحله نخست طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان پرداخت شد.سیدحمید پورمحمدی اظهار کرد: رئیس جمهوری در سفر به خوزستان قول داد که مشکلات آب و فاضلاب استان از محل صندوق توسعه ملی و فاینانس در مدت کوتاه برطرف شود.وی افزود: این طرح به ۹۵ هزار و ۴۱۰ میلیاردریال نیاز دارد که یکسوم اعتبارات آن ابلاغ شد و مرحله نخست مصوبات با اجرای طرح آبرسانی غدیر نیز آغاز شده است. پورمحمدی تاکید کرد: برای پیگیری این طرح دو کمیته در مرکز و استان تشکیل شده و بهزودی درخواست مجوز از شورای اقتصاد و اصلاح تفاهمنامهها انجام میشود.
پنج مگاطرح در خوزستان
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان اینکه آحاد ملت نگران مشکلات خوزستان هستند، افزود: مقام معظم رهبری برای حل مشکلات خوزستان دستور اکید دادهاند.وی اضافه کرد: متعاقب سفر رئیس جمهوری به خوزستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به این استان سفر و مقدمات اجرای وعده رئیس جمهوری را فراهم کرد.پورمحمدی با اشاره به شناسایی مشکلات اصلی خوزستان اظهار کرد: پنج ابرطرح برای حل مشکلات اساسی خوزستان ابتدای امسال از سوی هیات دولت به تصویب رسید که اعتبار مورد نیاز آنها مرحله به مرحله تخصیص داده میشود.
وی افزود: ساماندهی آب و فاضلاب استان شامل آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان و احداث تاسیسات فاضلاب، تکمیل و اتمام طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی رهبری، طرح مهار کانونهای گرد و غبار در خوزستان، احیای رودخانه کارون و تامین برق مناسب و مستمر طرحهایی است که در دو جلسه نخست هیات دولت در سال جاری به تصویب رسیده است.پورمحمدی اضافه کرد: تاکنون یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار (بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال) برای مرحله نخست طرح ۵۵۰ هزار هکتاری هزینه شده و و اجرای مرحله دوم در دستور کار قرار دارد.وی با اشاره به اجرای مرحله نخست طرح مقابله با گرد و غبار در استان افزود: این طرح اکنون در ۴۲ هزار هکتار اجرا شده اما طرح مهار ۳۰۰ هزار هکتار از کانونهای ریزگرد در دولت مصوب شده که در مراحل بعدی به اجرا در میآید. پورمحمدی اهمیت رودخانه کارون را یادآور شد و اضافه کرد: با تخلیه فاضلابهای شهری، کارون یکی از آلودهترین رودخانههای کشور شده بود به همین دلیل طرح احیای این رودخانه نیز در دستورکار قرار گرفته است. به گفته وی، مصوبه تامین برق مناسب نیز با سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد ریال در استان به اجرا در میآید.
آبرسانی به شهرها و روستاها
این مقام مسوول در تشریح مصوبه ساماندهی آب و فاضلاب خوزستان توضیح داد: این طرح باید در سه سال اجرا شود که شامل سه بخش آبرسانی به شهرها و روستاهای استان، توسعه تاسیسات فاضلاب شهرها و بازسازی شبکههای آبرسانی است.وی طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان را نیز شامل پنج بخش دانست و گفت: طرح آبرسانی غدیر شهرستانهای غرب استان، شهرستانهای شمال شرق، شهرستانهای جنوب شرق، شهرستانهای پراکنده و شهرستانهای مسجدسلیمان، لالی و اندیکا را در برمیگیرد.پورمحمدی ادامه داد: طرح آبرسانی غدیر که ۸/ ۵ میلیون نفر را تحت پوشش قرار میدهد، از سال ۸۸ آغاز شده و تاکنون ۲۹ درصد پیشرفت داشته است که بر اساس مصوبه این طرح باید با اعتبار ۳۶ هزار میلیارد ریال در سه سال تکمیل شود.به گفته وی، آبرسانی به شهرها و روستاها بیش از ۷۴ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
ساماندهی فاضلاب در 18 شهر
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور همچنین با اشاره به طرح ساخت فاضلاب شهرهای استان گفت: بهدلیل شرایط خوزستان امکان استفاده از چاههای جذبی در آن ممکن نیست؛ از سوی دیگر تخلیه فاضلاب شهری به رودخانهها آثار زیست محیطی بسیار و آلودگی منابع آبی را در پی داشته است.
وی افزود: این طرح از ورود ۱۶۶ میلیون مترمکعب فاضلاب شهری به منابع آبی جلوگیری کرده و جمعآوری و انتقال فاضلاب شهری را انجام میدهد که در اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر، بندر امام، بهبهان، شوش، اندیمشک، ایذه، دشت آزادگان (سوسنگرد و بستان و هویزه و رفیع)، دزفول، رامهرمز، شوشتر و مسجدسلیمان به اجرا درمیآید. پورمحمدی تاکید کرد: طرح ساماندهی فاضلاب بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که از منابع داخلی و فاینانس تامین میشود و باید در سه سال به اجرا درآید.وی بخش دیگر این طرح را بازسازی شبکه آب شرب شهری در اهواز و ۱۷ شهر استان دانست و افزود: اکنون ۳۷۰۰ کیلومتر از شبکههای آب خوزستان فرسوده هستند و ۵۵ درصد آب در این شبکه هدر میرود. پورمحمدی اضافه کرد: بازسازی این شبکه بیش از پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با اجرای آن یک سوم شبکه در مدت سه سال اصلاح شده و بیش از ۶۰ درصد ساکنان شهرها تحت پوشش آن قرار میگیرند.براساس این گزارش، رئیس جمهوری نیز برای پیگیری مشکلات خوزستان پنجم اسفند سفر یک روزهای به اهواز داشت که در این سفر برای حل مشکل آب و فاضلاب خوزستان قول مساعد داد.
اجرای مرحله دوم طرحهای آبفا و کشاورزی
استاندار خوزستان نیز گفت: هماهنگی برای اجرای مرحله دوم طرح ساماندهی آب و فاضلاب استان و مرحله دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان در حال انجام است. غلامرضا شریعتی اظهار کرد: برنامهریزی برای اجرای مرحله دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان موسوم به طرح رهبری، بهزودی آغاز میشود تا در این طرح با اجرای زهکشهای سراسری شاهد تکرار مشکلات طرح نیشکر نباشیم. وی با اشاره به پرداخت یک سوم اعتبارات مورد نیاز طرح آبرسانی به خوزستان در قالب مرحله نخست این طرح خاطرنشان کرد: دولت وظیفه خود را در سال جاری به جا آورده و سازمان آب و برق و قرارگاه خاتم میتوانند برای اجرا اقدام کنند.
شریعتی تصریح کرد: دستور مقام معظم رهبری برای احیای اراضی کشاورزی خوزستان از سال ۷۵ تا ۹۲ به صورت بسیار کند اجرا شده بود که دولت یازدهم برای عمل به قول خود به مردم استان و تعهد به رهبری این طرح را تحت عنوان۵۵۰ هزار هکتاری به اجرا درآورد.
ارسال نظر