وزیر راه در مراسم افتتاح طرحهای ریلی آذربایجانشرقی اعلام کرد
توسعه شبکه ریلی در ۵ استان
دنیای اقتصاد - تبریز - رعنا نیکرفتار: وزیر راه و شهرسازی از کاهش ۱۱۴ کیلومتری مسیر تهران - تبریز با احداث محور ریلی جدید بستانآباد- میانه - تبریز خبر داد و گفت: افتتاح این طرح سبب میشود مسیر ۷۱۴ کیلومتری ریلی تهران -تبریز به ۶۰۰ کیلومتر برسد.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به همراه استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرحهای زیربنایی حملونقل استان گفت: بنا به دستور رئیسجمهوری مقرر شده است ۵ مرکز استان مستقیما به شبکه ریلی وصل شوند.
دنیای اقتصاد - تبریز - رعنا نیکرفتار: وزیر راه و شهرسازی از کاهش ۱۱۴ کیلومتری مسیر تهران - تبریز با احداث محور ریلی جدید بستانآباد- میانه - تبریز خبر داد و گفت: افتتاح این طرح سبب میشود مسیر ۷۱۴ کیلومتری ریلی تهران -تبریز به ۶۰۰ کیلومتر برسد.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به همراه استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرحهای زیربنایی حملونقل استان گفت: بنا به دستور رئیسجمهوری مقرر شده است ۵ مرکز استان مستقیما به شبکه ریلی وصل شوند. اگرچه تبریز به تهران وصل شده است، اما بهدلیل مسیر طولانی ریلی که از تهران به سمت تبریز ۷۱۴کیلومتر بود ایجاد مسیر کوتاهتر بستانآباد - میانه - تبریز در دستور کار قرار گرفت که بخشی از آن امروز به بهرهبرداری رسید. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این مسیر موجب میشود هم مسیر کوتاه شود و هم سرعت حرکت به ۱۶۰ کیلومتر در ساعت ارتقا یابد. از این رو این طرح ریلی، بسیار مهم است و میتواند به توسعه و آبادانی شهرستانهای استان و همچنین کشور منجر شود. آخوندی گفت: در این مسیر امکان ۶ میلیون تن بارگیری وجود دارد و برآورد ما این است که ظرفیت حملونقل ریلی اضافه شود. اجرای این طرح باعث افزایش ظرفیت مسافری به میزان ۹میلیون نفر میشود. از اینرو این اقدام، اقدامی بسیار مهم است و خوشبختانه کارگاهها فعال و سرزنده هستند. آخوندی اظهار امیدواری کرد: این طرح در شهریور به بهرهبرداری کامل برسد. برای اینکه این افتتاح مثمر ثمر باشد باید همزمان شروع عملیات ایستگاههای راهآهن تیکمه داش، ترکمانچای و بستانآباد را داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همزمان با اجرای این طرح از سمت بستانآباد برای فاز ۲ به سمت ائلگلی تبریز میرویم و امیدواریم بتوانیم آن را طی یکسال آینده در بهار سال ۹۷ به بهرهبرداری برسانیم. مرحله سوم هم از سمت ائل گلی تبریز به سمت ایستگاه موجود تبریز ادامه پیدا خواهد کرد که در واقع با اتمام مرحله سوم این طرح به بهرهبرداری کامل میرسد.آخوندی گفت: تلاش خواهیم کرد تا اتفاقات بزرگی را در خطه آذربایجان رقم بزنیم.
وزیر راه و شهرسازی آزادراه تبریز - مرند - بازرگان را از اصلیترین محورهای توسعه آذربایجان برشمرد و گفت: مدتها بود که در پی تسریع طرح فوق بودیم؛ اما بهدلیل مشکلاتی که با سرمایهگذار به وجود آمد انجام طرح متوقف شد. از این رو مجبور شدیم فراخوان مجدد بدهیم و سرمایهگذار جدید مستقر کنیم و بعد انجام عملیات اجرایی را آغاز کردیم.
اجرای آزادراه تبریز- مرند - بازرگان با سرمایهگذاری خصوصی
وزیر راه و شهرسازی در ادامه از سرمایهگذاری شرکتهای خصوصی ایرانی در اجرای عملیات آزادراه تبریز - مرند - بازرگان خبر داد و گفت: اولین قطعه آزادراه تبریز- مرند - بازرگان از تبریز تا صوفیان در نیمه اول سال ۹۷ به بهرهبرداری میرسد و بقیه قطعات نیز بهتدریج افتتاح میشود. وزیر راه و شهرسازی در مورد علل تاخیر عملیات اجرایی قطعه فوق گفت: در سفری که رئیس جمهوری به آذربایجان داشتند قرار بود طرح تبریز به - مرند و بازرگان با یک سرمایهگذاری خارجی شروع شود که در این مورد مصوبه هیات دولت نیز وجود داشت، اما در عمل سرمایهگذار خارجی به تعهدات خود عمل نکرد و مجبور شدیم مجددا درخواست جلب سرمایهگذاری داشته باشیم. وی افزود: خوشبختانه یک کنسرسیوم از شرکتهای ایرانی، سرمایهگذاری در این طرح را پذیرفت و موفق شدیم این طرح را به صورت جدی آغاز کنیم.آخوندی با اشاره به اینکه نزدیک به دو ماه است عملیات اجرایی این طرح آغاز شده است، گفت: اکنون حدود ۲ کیلومتر از عملیات زیرسازی انجام شده است، از این رو با اطمینان اعلام میکنیم که طرح سرعت خوبی دارد. وی گفت: این طرح محور اصلی و کریدور شرق به غرب و همچنین شمال به جنوب است، از این کریدور به اروپا وصل میشویم و از سمت شرق به ترکمنستان و آسیای میانه میرویم.وی افزود: قطعه یک آزادراه تبریز - مرند - بازرگان سه باند رفت و سه باند برگشت دارد و آزادراهی ۶ بانده است، با توجه به اینکه بیش از ۲۰۰ کیلومتر طول این مسیر است سایر بخشها به صورت قطعه قطعه در آینده افتتاح میشود.
بازدید از مسجد جامع هشترود
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سفر استانی خود به آذربایجان شرقی از مسجد جامع هشترود دیدن کرد، گفته میشود تلاش برای تملک واحدهای مسکونی حاشیه مسجد برای توسعه آینده آن در جریان است. گفته میشود مشکل اصلی تاخیر در تکمیل مسجد جامع هشترود تامین اعتبار برای تملک اراضی و چند واحد ساختمانی مسجد برای توسعه و بهرهبرداری کامل است. علیرضا اوشال، رئیس اداره راه و شهرسازی هشترود گفت: تملک مسجد این شهر بیش از ۲۰ سال است که در جریان است، ولی بهدلیل مشکلات عمده که در تامین اعتبار وجود دارد این کار به تاخیر افتاده است. وی گفت: ۱۱ واحد مسکونی در اطراف مسجد جامع وجود داشتند که با تلاش اداره راه و شهرسازی هشترود ۵ واحد مسکونی با اعتبار یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان انجام شد.اوشال افزود: اکنون ۶ واحد مسکونی باقیمانده که امیدواریم هرچه زودتر تامین اعتبار انجام شود تا توسعه مسجد جامع به اتمام برسد.
آغاز اجرای ایستگاه راهآهن بستانآباد
عملیات اجرایی ایستگاه راهآهن بستانآباد و همچنین عملیات اجرایی ایستگاههای بستانآباد- تیکمهداش- ترکمانچای نیز در سفر وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان شرقی آغاز شد. وزیر راه و شهرسازی در این مراسم گفت: ریلگذاری راهآهن میانه-تبریز در حال انجام است که خوشبختانه ۲۰ کیلومتر از کل مسیر انجام شده است و امروز رسما باقیمانده این مسیر را شروع میکنیم. وی اظهار امیدواری کرد: در هفته دولت راهآهن در بستانآباد به بهرهبرداری برسد.ذاکری، معاون ساخت راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل نیز گفت: ریلگذاری میانه تا بستانآباد که مقدمات آن از دو ماه قبل شروع شده بود امروز رسما آغاز میشود. ذاکری پیشبینی کرد اجرای این طرح به روش دستی روزانه نزدیک به یک هزار متر پیشروی داشته باشد. وی با اشاره به اینکه طول کل مسیر ۱۰۶کیلومتر است، اظهار امیدواری کرد: تا ۴ ماه نخست سالجاری ریلگذاری این قطعه به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه قطعه ۶ این مسیر در حال ساخت است، گفت: قطعه ۶ تنها قطعه باقیمانده از این محور است که طول آن ۲۶ کیلومتر است و در ابتدای بستانآباد قرار دارد. اکنون پیمانکار در این قطعه مستقر است و عملیات در حال انجام است که امیدواریم این قطعه نیز تا پایان هفته دولت به بهرهبرداری برسد. ذاکری گفت: بهرهبرداری از این قطعه با شرکت راهآهن هماهنگ شده و بلیتهای راهآهن تهران به تبریز فروخته خواهد شد. پیشبینی شده که در ایستگاه راهآهن تبریز اتوبوسهایی را فراهم کنیم تا مسافران را به بستانآباد منتقل کرده و مسافران با ریل از میانه به تهران حرکت کنند که این موضوع در مسیر بالعکس نیز اتفاق خواهد افتاد.
این مقام مسوول ادامه داد: فاز دوم این طرح از بستانآباد تا ائلگلی است و پیشبینیها حاکی از این است که فاز دوم در بهار ۹۷ به بهرهبرداری برسد. وی درباره اینکه میزان تصادفات جادههای شهرستان میانه بالا است، گفت: مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای مدیریت ایمن جادهها برنامههای متعددی را در دستور کار داشته و دارد.وزیر راه و شهر سازی گفت: در نوروز سال جاری ۶۰۰ دوربین جدید در جادههای کشور نصب شد و تا بهار سال آینده تعداد دوربینها به ۱۸۰۰ میرسد.وی تصریح کرد: باید بتوانیم تا مدیریت هوشمند کنترل مسیر و سرعت حرکت را افزایش دهیم.
ارسال نظر