در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مطرح شد
نقشه دو ساله برای صادرات کرمانشاه
دنیای اقتصاد- کرمانشاه- الهام اکبری: مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران دستگاههای اجرایی در محل سالن اجتماعات اتاق کرمانشاه برگزار شد.
هدفگذاری صادرات چهار میلیارد دلاری
رئیس اتاق کرمانشاه در این مراسم با انتقاد از اینکه چهار سال است از صادرات سه میلیارد دلاری فراتر نرفتهایم، گفت: باید برای دو سال آینده صادرات استان به چهار میلیارد دلار در سال برسد. وی با بیان اینکه صادرات استان از ۴۶۰میلیون دلار در ۱۰ سال گذشته تاکنون به حدود سهمیلیارد دلار رسیده است، اظهار کرد: متاسفانه چهار سال است که روی همین رقم سه میلیارد دلار ماندهایم و بالاتر نرفتهایم.
دنیای اقتصاد- کرمانشاه- الهام اکبری: مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران دستگاههای اجرایی در محل سالن اجتماعات اتاق کرمانشاه برگزار شد.
هدفگذاری صادرات چهار میلیارد دلاری
رئیس اتاق کرمانشاه در این مراسم با انتقاد از اینکه چهار سال است از صادرات سه میلیارد دلاری فراتر نرفتهایم، گفت: باید برای دو سال آینده صادرات استان به چهار میلیارد دلار در سال برسد.وی با بیان اینکه صادرات استان از ۴۶۰میلیون دلار در ۱۰ سال گذشته تاکنون به حدود سهمیلیارد دلار رسیده است، اظهار کرد: متاسفانه چهار سال است که روی همین رقم سه میلیارد دلار ماندهایم و بالاتر نرفتهایم.رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه میتوانیم طی دو سال آینده به رقم صادراتی چهار میلیارد دلار برسیم، رسیدن به این هدف را نیازمند تدوین یک استراتژی و برنامه دانست.عضو هیاترئیسه اتاق ایران تخصیص مشوقهای صادراتی، پرداخت کمک هزینه برای حضور در نمایشگاه و همچنین تبادل هیاتهای تجاری را از مواردی دانست که میتواند به رشد صادرات استان کمک کند.کاشفی با اشاره به اینکه آموزش تجار نیز ضروری است، افزود: در کرمانشاه ۱۲۰۰ نفر کارت بازرگانی فعال دارند و آموزش این افراد ظرفیت خوبی را برای توسعه تجارت ایجاد میکند. رئیس اتاق کرمانشاه بازاریابی حرفهای را نیز برای توسعه صادرات استان ضروری اعلام کرد. وی با بیان اینکه به نظر نمیرسد به این زودی شاهد بهرهبرداری از واحدهای تولیدی با سرمایهگذاری عظیم در استان باشیم، تاکید کرد: باید واحدهای موجود را که دارای توان صادراتی هستند شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
به گفته این مسوول، با وجود سه واحد پتروشیمی در استان فقط پتروشیمی اوره و آمونیاک صادرات دارد و چون دفاتر دو پتروشیمی دیگر در تهران است عمده کارهای خود را از استانهای دیگر انجام میدهند که به این بخش نیز باید توجه شود. کاشفی بر لزوم راهاندازی دفاتر تجاری در عراق نیز تاکید کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای CIS دفاتر تجاری داریم، اما در عراق که شش تا هفت میلیارد دلار صادرات به آن انجام میدهیم، هنوز دفتر نداریم.وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران بخشی از هزینههای راهاندازی یک دفتر در بغداد را تقبل کرده، تصریح کرد: راهاندازی این دفتر ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان در سال بیشتر هزینه ندارد. رئیس اتاق کرمانشاه گفت: به علاوه باید رایزنی کنیم در عراق برای کالاهای ما تعرفه ترجیحی قرار دهند و اگر این اقدام حتی برای یک قلم کالا هم صورت بگیرد، شروع خوبی است.
برای حضور شرکتهای غولپیکر آماده باشیم
محمدرضا مودودی، قائممقام سازمان توسعه تجارت نیز گفت: تجار و تولیدکنندگان باید برای حضور شرکتهای غولپیکر با صادرات چند تریلیون دلاری، در همسایگی ایران آماده باشند.وی تجارت خارجی را از مباحث اصلی اقتصادی دنیا بعد از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ دانست و اظهار کرد: بعد از این بحران اکثر کشورهای دنیا اقتصاد انقباضی را در پیش گرفتند و ۱۹ هزار میلیارد دلار حجم تجارت جهانی که تا سال ۲۰۱۵ داشتیم به ۱۶ هزار میلیارد دلار رسیده است. قائممقام سازمان توسعه تجارت ایران اقتصاد نفتی را رو به افول دانست و اظهار کرد: اکنون وارد عصر جدیدی شدهایم که تنها راه نجات اقتصاد کشور از بنبست صادرات غیرنفتی است. مودودی در ادامه سنتی بودن را از دیگر مشکلات تجارت در ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: هنوز به روشهای سنتی در حال تجارت هستیم و باید برای تجارت دنیای مدرن جوابهای مدرن داشته باشیم، وگرنه محکوم به شکست خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه نباید صرفا خود را به بازارهایی همچون عراق و افغانستان محدود کنیم، گفت: به محض آنکه ثبات سیاسی و امنیت در این کشورها حاکم شود برندهای جهانی در این کشورهای دیوار به دیوار ما حاضر خواهند شد و در این شرایط حتی اگر دولت هم حمایت کند، تجار و تولیدکنندگان کاری از پیش نمیبرند.مودودی در ادامه با اشاره به هممرز بودن ایران با عراق اظهار کرد: عراق در همسایگی ما است اما شهرهای مرزی ما بهعنوان پرچمدار تجارت ایران با عراق حضور پررنگی در این کشور ندارند و خود ما اخیرا برای ایجاد دفاتر تجاری در عراق وارد شدیم. این مسوول بر لزوم ایجاد شرکتهای بینالمللی تخصصی که چند شرکت دیگر را حمایت کنند و موتور محرک آنها باشند نیز تاکید کرد و افزود: در این بخش هم آماده حمایت هستیم.قائممقام سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: نکته مهم دیگر اهمیت برندسازی است که در این بخش نیز آماده حمایت هستیم.
در «تجارت» تککشوری هستیم
نعمتالله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز گفت: در صادرات و تجارت با معضل تککشوری مواجهیم. وی با اشاره به سهم کمتر از ۴/ ۰ درصدی ایران از تجارت جهانی گفت: این در حالی است که ایران ظرفیتها و موقعیت ژئوپلیتیک قابلتوجهی در دنیا دارد.حقیقی با بیان اینکه باید این سهم را ارتقا دهیم، تاکید کرد: ایران این توانایی را دارد، زیرا با ۱۴ کشور مرز مشترک آبی و خشکی دارد و به دریاهای آزاد مرتبط است.
به گفته این مسوول، کرمانشاه با داشتن پنج بازارچه مرزی، دو گمرک مرزی و یک گمرک در مرکز استان از قدیم شرایط مناسبی برای تجارت داشته و حتی در بغداد مرکز تجاری داشته است، اما این استان نیز مانند کل کشور نتوانسته از مزیتهایی که دارد بهخوبی استفاده کند. وی به ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک کرمانشاه با عراق اشاره کرد و ادامه داد: عراق هدف صادراتی اول ما است و ۹۲ درصد از صادراتی که داریم به این کشور صورت میگیرد و خریدار همه محصولات تولیدی ما است.به گفته این مسوول، اینکه ۹۲ درصد صادرات ما به عراق صورت میگیرد، نشان میدهد در بخش تجارت با معضل تک کشوری مواجهیم و باید به بازارهای هدف جدید هم فکر کنیم.حقیقی به رشد ۹۰۰ درصدی صادرات استان به عراق طی حدود ۱۰ سال اخیر اشاره کرد که از رقم ۴۰۰ میلیون دلار به سه میلیارد دلار رسیده است و گفت: اگرچه رشد ۱۰ برابری صادرات را داشتیم، اما هیچوقت زیرساختهای ما متناسب با این رشد، توسعه ۱۰ برابری نداشته است.
به گفته این مسوول، اقدام دیگری که برای حمایت از صادرات ضروری است برقراری مشوقهای صادراتی است که در سالهای ۸۰تا ۸۴ موجب جهش قابل توجهی در میزان صادرات شد، اما از آن زمان به بعد بهدلیل تصمیمگیریهای نادرست حذف شد.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه افزود: با پیگیریهای انجام شده مقرر شد امسال بسته حمایتی برای صادرات در قانون بودجه دیده شود که در آن مشوقهای بیمه، ترانزیت، صادرات و شرکت در نمایشگاه دیده شده و امیدواریم کرمانشاه نیز در این بسته ویژه دیده شود.وی از تجار خواست خلاقیت و دانش روز داشته باشند و از تجربه کشورهای موفق دیگر همچون ترکیه استفاده کنند، زیرا اکنون مهمترین مولفه در زمینه تجارت آموزش آن هم بهصورت تجربی و عملی است.
نیاز 50 میلیارد تومانی برای تکمیل زیرساخت بازارچههای مرزی
رضا رحیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد: بتوانیم طی یکی، دو سال آینده جشن صادرات چهار یا پنج میلیارد دلاری را برای استان کرمانشاه بگیریم.وی رسیدن به چنین رقم صادراتی را برای کرمانشاه دور از انتظار ندانست و تصریح کرد: زمانی صادرات ما به عراق ۱۵ میلیون دلار بود و برای رقم ۵۰۰ میلیون دلار هدفگذاری میکردیم، اما اکنون به رقم سه میلیارد دلار صادرات رسیدهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه با بیان اینکه برای رسیدن به این هدف باید به فکر بازارهای صادراتی جدید باشیم، ادامه داد: باید به فکر تولید کالاهای صادرات محور برای بازارهایی همچون عراق، سوریه و اردن باشیم. رحیمی توسعه صادرات استان را مستلزم فراهم شدن زیرساختهای صادراتی دانست و تاکید کرد: برای تکمیل زیرساخت بازارچههای مرزی استان حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. وی معتقد است، زیرساختهای برخی از بازارچهها مانند «شوشمی» و «شیخ صله» اصلا در شأن تجار نیست.معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه افزود: زیرساختهای بازارچه «سومار» نیز قابل قبول نیست، اگرچه تاکنون حدود ۲۰ میلیارد تومان برای این بازارچه هزینه شده و امسال هم منابع خوبی برای آن دیده شده است.رحیمی گفت: بهرغم محدودیتهای مالی، بازارچه سومار در دولت تدبیر و امید راه افتاد و اکنون با عبور روزانه حدود ۳۰۰ کامیون، بخش عربنشین عراق را پوشش میدهد.در پایان این نشست از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه تقدیر شد.
ارسال نظر