شهردار بندرعباس تشریح کرد
چالش بافت فرسوده در بندرعباس
دنیای اقتصاد، بندرعباس، جمیله دبیرینیا: شهردار بندرعباس از افتتاح زمین ساحلی غدیر بندرعباس بهصورت یک مجموعه استاندارد جهانی در این شهر خبر داد و گفت: این مجموعه آمادگی میزبانی از رویدادهای بینالمللی را دارد. عباس امینیزاده در نشستی خبری افزود: یکی از فرصتهای مهم شهر بندرعباس، ساحل و دریا است.
وی در ادامه با اشاره به مذاکره با هیاتهای ورزشی و آبی و همکاری شهرداری با مجموعه ورزش استان، خاطرنشان کرد: ساخت اسکله تفریحی در دستور کار است و افتتاح پلاژ بانوان نیز تا پایان سال یکی از مهمترین اقداماتی است که در این بخش صورت گرفته است.
دنیای اقتصاد، بندرعباس، جمیله دبیرینیا: شهردار بندرعباس از افتتاح زمین ساحلی غدیر بندرعباس بهصورت یک مجموعه استاندارد جهانی در این شهر خبر داد و گفت: این مجموعه آمادگی میزبانی از رویدادهای بینالمللی را دارد. عباس امینیزاده در نشستی خبری افزود: یکی از فرصتهای مهم شهر بندرعباس، ساحل و دریا است.
وی در ادامه با اشاره به مذاکره با هیاتهای ورزشی و آبی و همکاری شهرداری با مجموعه ورزش استان، خاطرنشان کرد: ساخت اسکله تفریحی در دستور کار است و افتتاح پلاژ بانوان نیز تا پایان سال یکی از مهمترین اقداماتی است که در این بخش صورت گرفته است.
وی عدم مالکیت حوضچه پشت استانداری سابق را دلیل بر عدم توسعه این مکان دانست و اعلام کرد: این حوضچه در اختیار سازمان همیاری شهرداریها قرار دارد و در اختیار پیمانکار است اما شهرداری آمادگی دارد درصورت در اختیار قرار گرفتن آن، این مجموعه را به یک مجموعه گردشگری و تفریحی تبدیل کند.وی با اشاره به اینکه بندرعباس در ۲۰ سال گذشته همگام با رشد صنایع نتوانسته است زیرساختهایش را ارتقا دهد، اضافه کرد: برنامهای طراحی شده است که طبق آن مقرر شده تحت توسعه متوازن، بندرعباس در تمام حوزههای شهری ارتقا یابد تا شاهد شهری پیشرفته و دارای زیرساختهای قوی باشیم.
این مقام مسوول با بیان اینکه شهری قویتر خواهد بود که زیرساخت قویتری داشته باشد، تصریح کرد: برای رسیدن به این افق نیاز به برنامهریزی، امکانات و بودجه مناسب است که با نیروی انسانی و ساختار مناسب شکل میگیرد.وی مهمترین اقدام کنونی شهرداری بندرعباس را در بحث بافتهای فرسوده دانست و اظهار کرد: ۴۳ درصد بافت شهری بندرعباس به سکونتگاههای غیررسمی تعلق دارد، این درحالی است که در مسیر توسعه قویتر بندرعباس گام برمیداریم و باید به این موضوع بهصورت جدیتر نگاه شود.
امینیزاده ادامه داد: در بافتهای فرسوده ۶۰ درصد از طرح تفصیلی بندرعباس اجرا نشده و شهرداری بهتنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.شهردار بندرعباس با اشاره به رشد بودجهای شهرداری از ۱۷۰ میلیارد تومان به ۳۹۰ میلیارد تومان در سال جاری افزود: اگر بخواهیم پیشرفت مناسب شکل بگیرد باید حداقل متناسب با جمعیت، بودجه نیز رشد داشته باشد و در ۱۰ سال حداقل بودجه ۵۰۰ میلیارد تومانی محقق شود تا توسعه مناسب رقم بخورد، چرا که سیستم شهرداری بر سیستم درآمد-هزینه استوار است و در چنین ساختاری باید درآمد کسب کرده و سپس هزینه کنیم.
امینیزاده با بیان اینکه از هیچ دستگاه اجرایی خاصی یا بودجه دولتی در شهرداری بندرعباس استفاده نشده است و اگر کمکی بوده آنهم بهصورت نادر و در حوزه عمرانی شکل گرفته که به ۲ درصد هم نمیرسد، افزود: در هفته دولت ۶۹ طرح با اعتبار ۶۰ میلیاردتومان در بندرعباس به بهرهبرداری میرسد که شاخصترین این طرحها بازگشایی معبر از شهرک طلاییه و اتصال آن به بلوار شهید رجایی است.وی یکی از موانع بزرگ توسعه شهری را بافتهای فرسوده اعلام کرد و گفت: در شهرداری بندرعباس برای نخستین بار مدیریتی تحت عنوان مدیریت بافتهای فرسوده شکل گرفته و در نخستین گام برای افزایش ارزش محلات، اقدام به بازگشایی ۲۰ معبر شهری کردهایم.
شهردار بندرعباس ایجاد فرهنگسرای محلات، پارک محلات، زمینهای ورزشی و ایجاد بازارچههای محلی را اقدامات مثبتی بهمنظور بهسازی بافتهای فرسوده دانست و اعلام کرد: بیش از ۶۰ برنامه فرهنگی ورزشی در بافتهای فرسوده بندرعباس برگزار شده است اما باید بدانیم شهرداری بندرعباس بهتنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد و برای توسعه محلات بهویژه در بافتهای فرسوده نیاز به بودجه چند برابری احساس میشود.امینیزاده در زمینه سرنوشت فرهنگسرای رسانه خاطرنشان کرد: سال گذشته فرهنگسرای رسانه در بخش سختافزار مهیا شد و به بهرهبرداری رسید و با تکمیل بخش نرمافزاری، این فرهنگسرا هفته دولت امسال رسما به بهرهبرداری میرسد.
وی در زمینه وضعیت فعلی بلوار امام حسین(ع) بندرعباس نیز گفت: این بلوار توانست بخش اعظمی از بار ترافیک شهری را به سمت خود هدایت کند و ظرفیت مناسبی برای گردشگری دارد، به همین منظور ۲۱ تقاطع غیرهمسطح در بندرعباس پیشبینی کردهایم که اکنون سه مورد طراحی و هر سه در حال فعالیت هستند که دو مورد آن تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اهمیت عابر پیاده در این بلوار و اجرای نهضت پیادهروسازی که منجر به نتایج مناسبی همچون بهبود منظر شهری شد، ادامه داد: در زمینه فضای سبز منطقه برای تامین آب با مشکلاتی روبهرو بودیم که خوشبختانه با افتتاح دستگاه آبشیرینکن و تصفیه ویژه تامین آب فضای سبز شهری برنامه منسجمی در این زمینه پیاده میشود.امینیزاده بودجه شهرداری بندرعباس را به دو بخش جاری و عمرانی تقسیم کرد و افزود: بودجه سال جاری بهصورت برابر در این دو بخش تقسیمشده است درحالیکه در شهرهای دیگر بهصورت ۶۰ درصد جاری و ۴۰ درصد عمرانی تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه وظیفه شهرداری، شهرسازی نیست بلکه شهرداری است، اظهار کرد: فروش تراکم در شهر بندرعباس در حداقل قرار دارد و به ۵ درصد هم نمیرسد، زیرا به دنبال ایمن کردن شهر هستیم.شهردار درباره مشکلات به وجود آمده در زمینه تخریب تالار مرکزی شهر بندرعباس نیز گفت: شهرداری بندرعباس تخلفات در این زمینه را به کمیسیون ۱۰۰ اطلاع داده و آنها در این مورد اظهارنظر میکنند؛ تالار مرکزی شهر بندرعباس فاقد پروانه ساختمانی است.
وی در ادامه با بیان اینکه محل ساخت این تالار حریم ۶۰ متری دریا را رعایت نکرده است، تصریح کرد: رای صادره نهایی نبوده اما هر ساختمانی که پروانه ساختمانی ندارد رای اول و بدوی آن تخریب است و تمام ساختوسازها حتی دستگاههای اجرایی باید برای ساخت، پروانه دریافت کنند و در این زمینه حتی چند ساختمان اداری هم در لیست تخریب قرار دارند. این مقام مسوول در زمینه سرنوشت تقاطع غیرهمسطح سهراه جهانبار گفت: اجرای این تقاطع بههیچوجه متوقف نیست بلکه در این تقاطع دستگاههایی که فعالیتهای زیربنایی انجام داده بودند، نقشه دقیقی از تاسیسات خود نداشته و در زمان آغاز عملیات بهتمامی دستگاههای ذیربط نامهنگاری شد اما در استعلامهای صورت گرفته با ۵۰ درصد مغایرت روبهرو شدیم و همین موضوع سبب کندی پیشرفت طرح شد و زمانبر بودن جابهجایی برخی تاسیسات در این راه مانع بزرگی بود که در حال انجام شدن است. وی اظهار امیدواری کرد هرچه زودتر این موانع برطرف شود و شاهد بهرهبرداری از این تقاطع و کاهش ترافیک بلوار امام خمینی(ره) و پاسداران باشیم.
شهردار بندرعباس درباره اخذ تسهیلات از سوی این نهاد تصریح کرد: شهرداری سهامدار بانک شهر است و از هیچ بانک دیگری تسهیلات نگرفته است و هر سودی به بانک شهر تعلق بگیرد برای خود شهرداری است.امینیزاده اخذ تسهیلات را موضوعی عادی دانست و اظهار کرد: سودی که به بانک تعلق میگیرد ارزانتر و پرمنفعتتر از عقبافتادگی طرح و ضرر مالی به پیمانکار است و با این اقدام چرخه اقتصادی بهتر و سریعتر میچرخد و شهروندان نباید روی این موضوع حساس شوند، زیرا در اقتصاد کلان گرفتن تسهیلات عادی است.
وی از بهرهبرداری کامل خور شیلات (نایبند) در هفته دولت خبر داد و تصریح کرد: مطالعات این خور از سوی شهرداری انجام شده بود که بهدلیل بارندگیهای پیاپی نیاز به برخی اصلاحات داشت. این اصلاحات انجامشده و این طرح در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.شهردار بندرعباس در پایان در زمینه خور گور سوزان نیز گفت: این خور از سوی شرکت آب منطقهای استان در حال انجام است اما شهرداری بندرعباس مطالعاتی در این زمینه انجام داده و باید اعلام کنیم تا زمانی که موضوع فاضلاب این خور برطرف نشود، معضلات این خور حلناشدنی است.
ارسال نظر