با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی آغاز شد
ساخت چهار پست اسکله مجتمع بندری کاسپین
دنیای اقتصاد، رشت: با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عملیات اجرایی چهار پست اسکله مجتمع بندری کاسپین با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی آغاز شد.
آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار از این منطقه با بیان اینکه انزلی با موقعیت استراتژیک و زیرساختهای در حال احداث میتواند به کانون داد و ستد منطقه خزر تبدیل شود، اظهار کرد: حضور سرمایهگذار در ساخت مجتمع بندری کاسپین بیانگر ظرفیت بالای توسعه ای منطقه آزاد انزلی است، زیرا می دانیم اسکله ساختن در خزر سخت و متفاوت با جنوب است.
دنیای اقتصاد، رشت: با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عملیات اجرایی چهار پست اسکله مجتمع بندری کاسپین با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی آغاز شد.
آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار از این منطقه با بیان اینکه انزلی با موقعیت استراتژیک و زیرساختهای در حال احداث میتواند به کانون داد و ستد منطقه خزر تبدیل شود، اظهار کرد: حضور سرمایهگذار در ساخت مجتمع بندری کاسپین بیانگر ظرفیت بالای توسعه ای منطقه آزاد انزلی است، زیرا می دانیم اسکله ساختن در خزر سخت و متفاوت با جنوب است. وقتی بخش خصوصی ۳ هزار میلیارد ریال برای طرحی هزینه میکند، نشانگر ظرفیت بالای توسعهای منطقه است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی نسبت به ده سال پیش پیشرفت چشمگیری داشته است، افزود: این منطقه در مسیر مناطق آزاد مدرن قرار گرفته و با توجه به زیرساختهای حملونقلی همچون مجتمع بندری کاسپین که در آن بهمنظور فعالسازی کریدور شمال - جنوب در حال احداث است، میتواند به مرکز حملونقل و ترانزیت منطقه دریای خزر تبدیل شود. هاشمی ادامه داد: با ایجاد زیرساختهای خوب، علاوهبر دستیابی به توسعه، زمینه حضور سرمایهگذار فراهم میشود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اکنون زمان مناسبی برای توسعه ارتباط با روسیه است، زیرا آنها آمادگی همکاری با ایران را دارند و وجود منطقه آزاد انزلی، کریدور شمال-جنوب به عنوان جاده ابریشم جدید و در عین حال بنادر از آستارا تا گنبد و پارک گلستان در جذب گردشگر تاثیرات فراوانی دارند.
هاشمی اضافه کرد: کشورهای قزاقستان، روسیه، آذربایجان و ترکمنستان که در حاشیه دریایخزر قرار دارند بهرغم دارا بودن امتیازات خاص، از امتیازات ویژه ای که ایران از آن برخوردار است محروم هستند، بر همین اساس کشورهای یاد شده اصرار داشتند که دبیرخانه مجموعه کشورهای خزر در ایران برپا شود تا از فضای خوب موجود بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه هماهنگی بین دستگاهها برای اجرای طرحها در حد مطلوب نیست، اعلام کرد: همکاری محیط زیست در توسعه منطقه آزاد انزلی ضروری است و مسوولان استان نیز کمک کنند تا این منطقه به زودی رونق گیرد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصریح بر لزوم اعمال همه استانداردهای لازم برای فعالیت یک منطقه آزاد بهمنظور دستیابی به اهداف تولیدی صادراتی گفت: منطقه آزاد باید بهگونهای باشد که تولیدکنندگان بهراحتی در آن تولید کنند و صادرات و واردات بهراحتی انجام گیرد و تردد گردشگران نیز به سهولت انجام شود.
رضا مسرور، مدیرعامل منطقه آزاد انزلی نیز اعلام کرد: مجتمع بندری کاسپین با رویکرد صادراتی و بهمنظور فعالسازی کریدور شمال _ جنوب در حال احداث است. وی با تصریح این مطلب، اظهار کرد: پسکرانه مناسب، امکان پهلوگیری کشتیهای با ظرفیت بالا، دسترسی به خطوط ریلی و جادهای و احداث اسکلهها با سرمایهگذاری بخش خصوصی از دیگر مشخصات این مجتمع بندری نسل سوم و چهارم است. به گفته مدیرعامل منطقه آزاد انزلی؛ راهبرد اصلی ما توسعه روابط ایران با روسیه و کشورهای حاشیه دریای خزر است، چراکه از رقم۷۶۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری روسیه با سایر کشورها در سال گذشته میلادی مبادلات ایران با این کشور در حدود یک میلیارد دلار بوده که بر همین اساس تفاهمنامههایی با منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان روسیه و اکتائو قزاقستان بهمنظور توسعه همکاریها و حمایت از فعالان اقتصادی ایران منعقد شده است. مسرور به تشریح اهمیت و نقشی که بهرهگیری از ظرفیتهای کریدور شمال - جنوب میتواند عاید اقتصاد کشور کند پرداخت و گفت: سالانه افزون بر یک میلیارد تن کالا از مسیر کانال سوئز به سایر نقاط جهان ترانزیت میشود و اگر فقط ۳ درصد از حجم بار از طریق کریدور شمال - جنوب ترانزیت شود به معنی ترانزیت ۳۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران است که بههمراه خود علاوهبر درآمدهای ارزی، افزایش اشتغالزایی را فراهم میکند.
وی با اشاره به تغییر و تحولات ایجاد شده در کشتیهای تجاری تأکید کرد: افزایش ظرفیت کشتیهای تجاری منجر به کاهش هزینه تمام شده حملونقل بار میان اروپا و آسیا شده، موضوعی که مزیت اصلی کریدور شمال - جنوب است، از این رو زمان را برای فعالسازی این کریدور نباید از دست داد، در این میان نقش سه دولت هندوستان، ایران و روسیه حیاتی است. مدیرعامل منطقه آزاد انزلی به تشریح اقدمات سازمان متبوع خود برای فعالسازی کریدور شمال - جنوب پرداخت و گفت: طی سه سال گذشته تمرکز سازمان منطقه آزاد انزلی حول محور فعالسازی و تکمیل طرحهای عمرانی-زیرساختی، رونق فضای کسب و کار در منطقه از طریق اعمال مزایا و معافیتهای قانونی برای فعالان اقتصادی-تولیدی و در نهایت ایجاد بورس کالا در منطقه بود، سه اقدامی که بههمراه انعقاد تفاهمنامههای همکاری با کشورهای منطقه و طرح تشکیل اتحادیه همکاریهای مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر با هدف فعالسازی کریدور شمال - جنوب انجام شده و در حال پیگیری است. مسرور با بیان اینکه طرح ایجاد کریدور تجاری جدید میان ایران و چین نیز از سوی این سازمان در حال پیگیری است، افزود: این مسیر ترانزیتی از اروم چی در چین آغاز شده و با طی مسیر ریلی به بندر اکتائو در قزاقستان رسیده و از طریق دریایی به بندر انزلی ختم می شود، کریدوری که نسبت به مسیر موجود از نظر زمانی و هزینهای کمتر ارزیابی شده است. وی بزرگترین و مهمترین طرح عمرانی در منطقه متبوع خود که نقش بسزایی در بالا بردن ظرفیتهای بهرهبرداری ایران از کریدور شمال - جنوب میتواند ایفا کند را مجتمع بندری کاسپین اعلام و اظهار کرد: دارا بودن فضای پسکرانه بالا و امکان اتصال به خطوط ریلی و جادهای از نقاط قوت این بندر نسبت به دیگر بنادر دریای خزر است. مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اعلام کرد: بندر کاسپین پس کرانه عظیمی دارد و تنها بندری است که ظرفیت پهلوگیری کشتیهایی با ظرفیت ۵۰ هزار تن را دارا است.
مسرور طراحی این بندر را بهمنظور راهبرد توسعه صادرات به روسیه و کشورهای دریای خزر اعلام و به تشریح مشخصات فنی و امکانات این مجتمع بندری پرداخت و افزود: اکنون یک پست اسکله آن از سوی این سازمان و چهار پست دیگر نیز از سوی بخش خصوصی در حال احداث بوده و این درحالی است که روند ساخت موجشکنهای آن با میزان پیشرفت ۷۰ درصد در حال پیگیری است و بخشهای دیگری همچون برج مراقبت، انبارهای سرپوشیده و باز نیز به صورت همزمان در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری دو پست اسکله مجتمع بندری کاسپین آماده بهرهبرداری و پهلوگیری کشتی است، ادامه داد: با اتمام ساخت موجشکن شرقی در سالجاری و موجشکن غربی در سال آینده، اسکلههای ساخته شده در فاز عملیاتی قرار می گیرند. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اهمیت اتصال این مجتمع بندری به خط ریلی سراسری و مصوبه هیأت دولت در این باره، خواستار حمایت دولت برای اجرای سریع این اتصال شد و افزود: ارزش سرمایهگذاری مجتمع بندری کاسپین ۵۲۸ میلیارد تومان است که ۲۷۵ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی و ۲۷۵ میلیارد تومان از سوی سرمایهگذار بخش خارجی تأمین اعتبار و اجرا می شود.
ارسال نظر