اولین سرمایهگذاری خارجی پساتحریم در البرز کلید خورد
امضای ۱۳ قرارداد با هلندیها در کرج
سیدحمیدطهائی، استاندار البرز به همراه مدیران اقتصادی در هتل اسپیناس به استقبال رسمی این هیات تجاری آمد. پیش از آنکه استاندار نخستین همکاری تجاری خود را با هیات هلندی آغاز کند، گسترش همکاریهای مشترک با کشورهای اتحادیه اروپا را از سیاستهای جمهوری اسلامی برشمرد و تاکید کرد: باید از فرصت پسابرجام برای توسعه کشور و اشتغالزایی بهرهمند شد. طهائی در جمع تجار و سرمایهگذاران هلندی نقشه گسترش همکاریهای دوجانبه البرز و هلند را ترسیم کرد و با معرفی موقعیت این استان از جهت همجواری با پایتخت کشور و برخورداری از ۱۰۰ برند ملی در دل ۳۳۰۰ واحد صنعتی مستقر در البرز گفت: این استان با آغوش باز از سرمایهگذاریهایی که منتهی به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی شود، استقبال خواهد کرد. وی با بیان اینکه البرز بخشی از پایتخت کشور بوده است، افزود: از پنج سال گذشته این استان مستقل شده و اکنون ۶ شهرستان را در خود جایداده است.
استاندار البرز با اشاره به مزیتهای همجواری این استان با پایتخت کشور خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از فعالیتهای استان تهران و پایتخت در البرز انجام میشود. طهائی قرارگیری این استان در مسیر کریدور شمالی - جنوبی خاورمیانه، دسترسی به راهآهن سراسری و جادههای اصلی کشور در گذر از ۱۳ استان و همینطور استقرار هاب پستی کشور و فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام را اصلیترین ابزارها برای آغاز یک همکاری مشترک اقتصادی دانست. نماینده عالی دولت در استان گفت: با پیشنهاد و تصویب هیات دولت، اولین منطقه ویژه دارویی کشور در این استان تاسیس خواهد شد و از آنجا که شرکت بَرنتز در زمینه تولید محصولات دارویی نیز در کنار سایر تجارتها فعالیت دارد، از این ظرفیت در قالب تفاهمنامههای مشترک همکاری استفاده خواهد شد. وی ادامه داد: در استان البرز آمادگی حمایت از یک فعالیت اقتصادی برد - برد میان ایران و هلند را داریم و از تمامی بنگاههای اقتصادی دعوت میکنیم که از فرصت فرارو بهرهمند شوند.
روابط اقتصادی ایران و هلند
کمپانی «برنتز اینترنشنال» (Barentz International)گسترش همکاریهای مشترک خود را با ایران در تاریخ 18 ژانویه 2016 آغاز کرد. به دنبال رشد و توسعه اخیر فعالیتهای تجاری خود در بازارهای دارای رشد بالا، این کمپانی همکاری مشترکی را با شرکت هلدینگ فیوچر وِی (Future way Holding) شروع کرده است. این شرکت تولیدی - توزیعی و تحقیقاتی جدید، فعالیتها خود را روی توزیع مواد اولیه صنایع غذایی و خوراکی، دارویی و خوراک دام در ایران و خاورمیانه متمرکز خواهد کرد. کمپانی هلندی برنتز، یک شرکت مطرح توزیع مواد اولیه در سطح بینالمللی است که سرمایهگذاری خود در ایران را تصمیمی منطقی و گامی درست در جهت توسعه قدرتمندانه دامنه فعالیتهای خود در خارج از اروپا میداند. هیده واندروال، مدیرعامل کمپانی برنتز اینترنشنال میگوید: کسب موقعیت سرمایهگذاری در ایران، نقطه عطف مهمی برای توسعه طرحهای ما در سال 2016 است. ما چشمانداز روشنی برای توسعه بازار محصولات صنایع مواد اولیه در ایران متصور هستیم و ورود به این بازار، با همراهی یک شرکت خصوصی بخشی از این برنامه است.
علی ثابتیان، مدیرعامل یک شرکت خصوصی و مشاور استاندار البرز در امور بینالملل و تجارت خارجی نیز میگوید: همکاری با یک کمپانی معتبر و شناختهشده مانند بَرنتز که تخصص بالایی در صنایع غذایی و دارویی و دسترسی به مواد اولیه از سوی تامینکنندگان معتبری در سراسر جهان دارد، برای مشتریان ما یک مزیت واقعی محسوب میشود، ما قادر خواهیم بود تا از همکاری با بَرنتز در بیش از یک حوزه استفاده کنیم، همچنین میتوانیم با کمک فعالیتهای تحقیقاتی و علمی مشترک، تخصصهای بیشتری در زمینه مواد اولیه کسب کنیم و به تامینکنندگان جهانی که مواد اولیه با کیفیتی دارند، دسترسی پیدا کنیم.
روابط سیاسی ایران و هلند
براساس این گزارش، روابط سیاسی و اقتصادی ایران و هلند نیز سابقهای طولانی دارد اما بهدلیل تحریمها و برخی شرایط این ارتباط سالها قطعشده بود. برت کوئندرس، وزیر امور خارجه هلند، بعد از ۱۴ سال قطع روابط سیاسی بین هلند و ایران به جمهوری اسلامی ایران سفر میکند و این حاکی از تمایل هلندیها برای تحکیم روابط دوجانبه است و در شرایطی که تا ۶ ماه آینده هلند به ریاست اتحادیه اروپا تکیه خواهد زد همین موضوع آینده روشنی را در روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی رقم خواهد زد. از سوی دیگر استقبال سرمایهگذاران هلندی برای سرریز شدن سرمایههای خود در استانی همجوار با پایتخت ایران از این حیث با اهمیت است که سابقه تاریخی البرز و هلند در زمینه کشاورزی و همینطور استقرار عمده صنایع متراکم تولیدی و غذایی کشور در این استان، فتح بابی بزرگ برای گسترش همکاریها در این حوزه بهشمار میرود.
قدیمیترین دانشکده کشاورزی کشور، پردیس منابع طبیعی در کرج واقعشده و محققان البرزی آخرین دستاوردهای کشاورزی دنیا تازهترین یافتههای علمی را بررسی میکنند، حال اگر این بسترها با گسترش روابط با کشور هلند که خود از شناختهشدههای این عرصه است، با تلفیق علم و آخرین فناوریهای نوین کشاورزی پیوند زده شود، تحولی علمی را رقمزده و توسعه اقتصادی را به بار مینشاند. موضوعی که طهائی، استاندار البرز نیز در دیدار خود با سفیر هلند به آن اشاره کرد و گفت: همانگونه که هلند برخوردار از دانشگاه قدیمی کشاورزی(واخنینگن) است، البرز نیز طی ۱۰۰ سال گذشته نخستین دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی امروز دانشگاه تهران را در خود پرورش داده است و همین موضوع نیز زمینهساز توسعه همکاریهای علمی مشترک بین البرز و هلند خواهد بود.
انعقاد 13 تفاهمنامه
کمپانی هلندی برنتز در نخستین روز از سفر خود به ایران، ۳ قرارداد همکاری خود را به امضا رساند و در دومین روز نیز با سفر به استان البرز و بازدید مناطق صنعتی و تولیدات فرآوردههای غذایی، قرارداد مشترک همکاری خود را به ۱۳ قرارداد رساند. قراردادهایی که به گفته «هیده واندروال» مدیرعامل کمپانی برنتز اینترنشنال، مقطعی و موقت نیست، بلکه افقی ۵۰ ساله را برای گسترش همکاریها بهکار گرفته است. این قراردادها با شرکتهای صنایع غذایی و دارویی مستقر در استان بسته شد.
ارسال نظر