گروه بورس کالا - افزایش قیمت طلا اگر چه به عنوان پیش بینی کارشناسان در آینده نه چندان دور حداقل تا پایان سال جاری میلادی قابل درک است، اما همچنان اظهارنظرها پیرامون روند دادوستدها متفاوت است. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی نیشن؛ «ادوارد مورس»، کارشناس ارشد موسسه سیتی گروپ تاکید کرد اگر بانک‌های مرکزی جهان به خرید طلا در سال‌های آینده نیز ادامه دهند قیمت جهانی طلا هر سال بیش از ۸ تا ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بازار طلا مانند ده سال گذشته سود آور نخواهد بود و سودی که در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ میلادی عاید سرمایه‌گذاران بازار طلا شده است را در کوتاه‌مدت دیگر نمی‌توان مشاهده کرد. به اعتقاد این کارشناس، کاهش رشد اقتصادی چین و افزایش عرضه جهانی طلا تاثیر زیادی بر کاهش رشد قیمت طلا داشته است. وی پیش‌بینی کرد، اگر بانک‌های مرکزی جهان سیاست‌های انبساطی بیشتری اجرا نکنند یا تقاضای جهانی طلا افزایش زیادی نداشته باشد، قیمت جهانی این فلز گرانبها تا پایان سال ۲۰۱۳ میلادی رشد چندانی نخواهد داشت.

این در شرایطی است که کارشناسان اقتصادی براین باورند قیمت جهانی طلا در ۱۱ هفته گذشته با کاهش ۹/۴ درصدی روبه‌رو شده است. تحلیلگران اقتصادی کامرز بانک آلمان پیش‌بینی کرده‌اند سطح مقاومتی اونس جهانی طلا تا پایان سال جاری به ۱۷۸۶ دلار خواهد رسید. «آکسل رادولف» تحلیلگر اقتصادی کامرز بانک آلمان معتقد است: اونس جهانی طلا از ۹ نوامبر سال جاری تاکنون تصحیح و با کاهش مواجه شده است.

البته تازه‌ترین گزارش اخیر شورای جهانی طلا حاکی از آن است که بانک‌های مرکزی جهان قصد دارند با افزایش خرید طلا ذخایر و دارایی‌‌ها را تنوع بیشتری ببخشند، براساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود بانک‌های مرکزی جهان در سه ماه پایانی ۲۰۱۲ میلادی ذخایر طلای خود را افزایش دهند.

آمار ذخیره سازی هر یک از بانک‌‌های مرکزی جهان نشان می‌دهد این وضعیت برای هر یک از این بانک‌‌ها متفاوت است؛ بانک مرکزی برزیل در این مدت بیش از ۷/۱ تن ذخایر جدید طلا خریداری کرده و میزان کل ذخایر طلای این کشور به بیش از ۳/۳۵ تن رسیده است. بانک مرکزی پاراگوئه نیز در این مدت بیش از ۵/۷ تن ذخایر طلا خریداری کرده و میزان ذخایر طلای این کشور بیش از ده برابر افزایش یافته است. بانک مرکزی کره جنوبی با خرید ۱۶ تن طلای جدید ذخایر خود را ۲۹ درصد افزایش داده است. بانک مرکزی تایلند نیز بیش از ۱۵۲ تن ذخایر طلا در اختیار دارد، تایلند از این حیث در رتبه ۲۵ جهان قرار گرفته است. آمریکا با ۸ هزار و ۱۳۳ تن و آلمان با ۳ هزار و ۳۹۵ تن بزرگترین ذخایر طلای جهان را در اختیار دارند؛ یک مقام آگاه بانک مرکزی تایلند تاکید کرد این کشور بیش از ۴۰ درصد ذخایر ارزی خود را به دلار نگهداری می‌کند و بخشی دیگر را نیز به ارزهای کشورهای همسایه و شرکای تجاری مثل یوآن چین تبدیل کرده است.

این در حالی است که در سال ۲۰۱۱ میلادی مکزیک بزرگترین خریدار طلای جهان بوده و در این مدت بیش از ۱۰۰ تن به ذخایر طلای خود افزوده است. روسیه نیز در این مدت ۹۵ تن طلای جدید خریداری کرده است.

در مجموع، براساس گزارش اخیر شورای جهانی طلا (WGC) بانک‌‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۱ بیش از ۴۴۰ تن طلا خریداری کرده‌اند این رقم در سال ۲۰۱۰ به کمتر از ۷۷ تن رسیده بود. در حالی که دلار آمریکا همچنان ۶۰ درصد ذخایر جهانی ارز را به خود اختصاص داده؛ اما تمایل بانک‌های مرکزی جهان برای تبدیل بخشی از ذخایر ارزی خود به طلا افزایش یافته است.