قیمتهای داخلی از نرخهای جهانی جا ماندند
دیروز خبر تحویل زود هنگام سکههای ثبت نام شده توسط بانک مرکزی بازار را البته تحت تاثیر قرار داد. در کنار آن خبرهای تزریق ارز در بازار نیز بر این روند دامن زد. بهمنی گفته است که کسانی که سکه پیشخرید کردهاند در چند روز آینده با مراجعه به بانکها و شعبی که ثبتنام کردهاند این سکهها را دریافت کنند.
وی همچنین در مورد قیمت ارز نیز گفت: ما مرکز مبادلات ارزی را مرتب تقویت میکنیم تا کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم تامین شود.
این سخنان در کنار اظهارات اخیر وزیر اقتصاد در خصوص برگزاری جلسه ارزی برای تامین ارز، بازار را با افت تقاضا روبهرو کرده است. از ظاهر سخنان مشخص است که افزایش عرضه مختص مرکز مبادلات است و قرار نیست در بازار آزاد تهران توسط بانک مرکزی ارزی فروخته شود. رسمی که زمانی به واسطه گری برخی دلالان و صرافان نبض بازار را در دست داشت. دیروز بالاخره قیمتها متاثر از این وعدهها افت داشت. قیمت دلار تا 3500 تومان هم افت کرد و دوباره 5 تومان تقویت شد. یورو نیز دیروز در محدوده 4580 تومان تا 4600 تومان بر تابلوها نقش بست.
در بازار سکه افت قیمت جهانی طلا تاثیر ویژهای بر کاهش قیمتها داشت. سکه طرح جدید البته یک میلیون و ۲۹۸ هزارتومان فروخته شد که ۵۰۰۰ تومان افت داشت. نیم سکه در سطح ۶۸۵ هزار تومان باقی ماند و ربع سکه نیز همچنان در سطح ۴۲۰ هزار تومان فروخته شد. در واقع افت قیمتهای جهانی دیروز بر نرخ نیم و ربع سکه تاثیری نداشت. در بازار طلا، اما قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیارافت داشت و با بیش از ۱۶۰۰ تومان کاهش تا ۱۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان افت کرد.
دیروز بهای هر گرم طلای 24 عیار در بازار داخلی به 162 هزار تومان رسید، اما در بازارهای دیگر کشورهای منطقه معادل 159 هزار تومان است. فاصله این دو دوباره تا 3000 تومان افزایش یافته است. روز سه شنبه این فاصله تا 1300 تومان افت کرده بود.
تقریبا در اواخر فروردینماه این میزان تا ۱۲ هزار تومان هم افزایش یافته بود و انگیزه مهمی برای واردکردن طلا شده بود.
مقایسه قیمت سکهها، گرم طلای 18 عیار و بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی در کنار مقایسه قیمت دلار آمریکا در بازار داخلی، نشان از افت دسته جمعی قیمتها دارد. طی 5 روز شنبه تا چهارشنبه قیمت دلار در بازار آزاد داخلی با وجود نوسان روزهای میانی هفته، تقریبا 4 دهم درصد افت داشته است. سکه طرح جدید 2 درصد، نیم سکه 3 درصد و ربع سکه 2/1 درصد افت ثبت کردهاند. در عین حال گرم طلای 18 عیار نیز تقریبا برابر با دلار 3 دهم درصد افت کرده است. این کاهشها در حالی است که اونس جهانی طلا در این 5 روز 6/2 درصد افت ثبت کرده است.
نرخ مبادلاتی ارزها اعلام شد
دیروز هم بانک مرکزی نرخ تمامی ارزها را در مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد که بر این اساس نرخ مبادلاتی دلار افزایش و یورو و پوند کاهش یافت.
بنا براین گزارش بانک مرکزی نرخ تمامی ارزها را روز چهارشنبه در مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد که بر این اساس نرخ مبادلاتی دلار افزایش و قیمت یورو و پوند کاهش یافته است.
نرخ هر دلار آمریکا در این مرکز 24 هزار و 775 ریال، هر پوند 37 هزار و 709 ریال و هر یورو 32 هزار و 20 ریال تعیین شد.
بانک مرکزی نرخ هر فرانک سوئیس را در مرکز مبادلات ارزی ۲۵ هزار و ۶۳۸ ریال، کرون سوئد را ۳ هزار و ۷۱۴ ریال، یوآن چین را ۴ هزار و ۳۰ ریال، روپیه هند را ۴۵۲ ریال، نرخ هر یکصد ین ژاپن را ۲۴ هزار و ۲۰۰ ریال و هر یک هزار وون کره جنوبی را ۲۲ هزار ریال اعلام کرد.
نرخ هر لیر ترکیه در این روز 13هزار و631 ریال، هر روبل روسیه 789 ریال و هر ریال قطر 6 هزار و 804 ریال بود.
در بازار جهانی طلا
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری دیروز با 20 دلار کاهش به 1411 دلار رسید. دیروز برابری دلار در مقابل ین ژاپن از 102 نیز فراتر رفت. در مقابل یورو نیز تا 29/1 در مقابل دلار افت کرده است. در این روزها علاوه بر تضعیف ارزش پول ژاپنیها خبرهای تازهای نیز از آلمان و فرانسه و ایتالیا میرسد. شاخص خرده فروشی در آلمان بر عکس آمریکا در ماه آوریل به شدت تضعیف شده است. در فرانسه خبر رسیده که این کشور نیز وارد بحران جدی اقتصادی شده و در عین حال در ایتالیا میزان بیکاری تاثیر شدیدی بر میزان تقاضا برای اقلام مصرفی داشته و ارزش یورو به شدت از این اقلام تاثیر منفی گرفته است. شاخص ZEW آلمان برای ماه مه 4/36 اعلام شده که از ماه آوریل 1صدم واحد بیشتربود، اما به مراتب کمتر از حد انتظار 5/39 واحد بود. در اسپانیا تقاضا برای اوراق قرضه این کشور به عنوان یکی از رقبای جدی یورو افزایش یافته است.
به گفته کارشناسان قیمت طلا و نقره در میانمدت تحت فشار خواهد ماند. در این روزها بهبود و رونق اقتصادی بازار سهام در آمریکا مانع جدی برای تقاضا ی طلا به شمار میآید. در عین حال رونق سایر بورسها از جمله بورسهای ژاپن نیز باعث جذب نقدینگی از سایر بازارهای خواهد شد.
در عین حال افت بهای نفت در بازارهای جهانی نیز بر کاهش قیمت طلا موثر واقع شده است. افت بهای نفت در حالی که به گفته کارشناسان، میزان ذخایر نفتی به بالاترین سطح 82 سال اخیر رسیده و افزایش تولید نفت عراق و عربستان نیز در راستای برخی برنامههای بلندمدت، به سطح قابل توجهی رسیده است. به اعتقاد برخی تحلیلگران کاهش تعمدی قیمت نفت از جمله برنامههای دولتهای غربی است که همواره قیمت طلا را تحت فشار قرار داده است.
تحویل سکههای پیش خرید شده از اول خردادماه
سکههای پیش خرید شده در اسفندماه سال 1391، از روز چهارشنبه اول خرداد ماه سالجاری تحویل داده میشود.
پیمان قربانی، مدیر اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی با اعلام خبر فوق افزود: در سال گذشته مجموعا ۸۵۱ هزار قطعه سکه پیش فروش شد که از این تعداد ۵۰۷ هزار قطعه سکه تمام بهار آزادی و ۳۴۴ هزار قطعه نیم سکه بود.
قربانی تعداد سکههای استردادی تمام بهار آزادی را 189 هزار و نیم سکه را 109 هزار قطعه سکه بیان و تصریح کرد: در سالجاری بهدلیل محدود بودن تعداد سکههای پیش فروش شده، بانک مرکزی از اول خردادماه اقدام به تحویل سکههای پیشخرید شده میکند و هموطنان گرامی میتوانند با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر به شعب ثبت نامی بانک تجارت مراجعه و سکههای خویش را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه در دوره اخیر، طرح پیش فروش سکه به صورت مستقیم از طریق سامانه بانک مرکزی و با عاملیت بانک تجارت انجام گرفت، اضافه کرد: در دوره اول که تعداد ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه پیش فروش شد، هدف مهار رشد نقدینگی و رفع حباب و مهار نوسانات بازار سکه و طلا بود، لیکن در دوره اخیر هدف اصلی تامین نیازهای خرد هموطنان به مسکوکات طلا مد نظر قرار داشت که خوشبختانه با پاسخگویی نیازهای مطروحه، طرح در پایان سال گذشته خاتمه یافت.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بانک مرکزی نیز به پاس مشارکت هموطنان در این طرح و در آستانه ولادت مولای متقیان حضرت علی (ع) تصمیم گرفت سکههای پیش فروش شده را بسیار زودتر از موعد مقرر به پیشخریدکنندگان تحویل دهد.
ارسال نظر