عادات خوب ابزاری قدرتمند برای رسیدن به اهداف مهم
سید محمد اعظمینژاد*
منبع: mindtools
اگر شما یک بازی ورزشی مثل اسکیت را یاد گرفته باشید، یا به یادگیری یک موضوع مورد علاقه مانند نواختنساز موسیقی پرداخته باشید، حتما حس خوبی را که بعد از یادگیری داشتهاید، به خاطر دارید.
در اغلب موارد یادگیری چیزی جدید، مثل یک ورزش و مواردی شبیه به آن، محصول تغییرات در ما برای بهتر شدن است و این تعبیری از توانمندسازی است. عادات خوب در پشت تغییرات مثبت در ما پنهان شده است. برای مثال، اقدامات تکراری چون حضور مرتب در تمرینات ورزشی هفتگی، به شما در ایجاد تغییرات مثبت در زندگی کمک میکند.
در این نوشتار، ابزار ایجاد عادات خوب، برای کمک به رشد شخصی و حرفهای شما معرفی خواهد شد.
معرفی ابزار
احتمال رسیدن به اهداف ارزشمند، با داشتن عادتهای خوب بیشتر میشود. در حقیقت داشتن یک هدف به تنهایی نمی تواند موجب ایجاد انگیزه کافی برای رسیدن به آن باشد؛ بلکه این مهم زمانی محقق خواهد شد که عادتهای روزانهای برای رسیدن به هدف تنظیم کنید.
برای ایجاد عادتهای خوب در زندگی روزانه خود، تغییرات مثبت را با برداشتن این گامها آغاز کنید:
۱) مشخص کنید به چیزی میخواهید برسید
ابتدا اهداف شخصی و حرفهای خود را بازنویسی و مرور کنید. شما به عادتهای جدید برای رسیدن به اهداف جدید نیاز خواهید داشت. اکنون روی یک هدف متمرکز شوید و ببینید چه عادت روزانهای باید انجام دهید تا به هدف تعریف شده، دستیابی پیدا کنید. برای مثال فردی که هدفش زندگی در کشور فرانسه و یافتن شغلی مناسب در آن کشور است، میتواند عادت روزانه ۳۰ دقیقه یادگیری زبان فرانسه را در برنامه خود بگذارد.
۲) انجام عادتهای خوب را در برنامه روزانه خود قرار دهید
سعی کنید راهی برای قرار دادن عادتهای خوب در برنامههای روزانه پیدا کنید. زمان مشخص و ثابتی برای انجام یک عادت مثبت اختصاص دهید و تمام توجه خود را به آن معطوف کنید. سعی کنید این زمان، ساعتی از روز باشد که بهرهوری شما حداکثر است. فراموش نکنید این عادت جدید را باید به صورت روزانه تکرار کنید.
برای مثال فردی که عادت یادگیری زبان فرانسه را در برنامه خود گذاشته است، با دانستن این موضوع که بهترین زمان برای او صبح است، طوری برنامه ریزی میکند که در هنگام صرف صبحانه، فایل صوتی آموزش زبان فرانسه را به طور روزانه گوش دهد و این موضوع به مرور برای او تبدیل به یک عادت میشود.
۳) تاثیر عادات جدید را کنترل کنید
همانطور که در عادات خوب خود پیشرفت میکنید، دقت کنید این عادت چه تاثیری روی شما میگذارد. اگر عادت جدیدی که برای خود تعریف کردهاید بیش از اندازه بلندپروازانه است یا تاثیری که از آن انتظار داشتهاید روی شما نداشته است، شاید نیاز به تغییر و بهبود در آن داشته باشید تا دقیقا به نتیجه مورد انتظار خود برسید. برای مثال فردی که عادت صبحگاهی شنیدن فایل صوتی زبان فرانسه را در برنامه خود قرار داده، بعد از سه هفته متوجه میشود معنی کلمات در ذهنش نمیماند، بنابراین به عادت خوب خود، نوشتن کلمات و معانی آنها در یک دفترچه یادداشت را اضافه
میکند.
۴) انضباط شخصی خود را توسعه دهید
یک بررسی در سال ۲۰۱۲ نشان میدهد شکل گیری و ماندگاری یک عادت جدید در انسان ۶۶ روز طول میکشد و به این ترتیب ضرورت انضباط شخصی مشخص میشود. برای تقویت انضباط شخصی در عادتهای خوب، یک راه ساده، ایجاد یک تصویرایده آل از هدفی است که در نتیجه انجام عادتهای خوب، عاید شما میشود. برای مثال فردی که با هدف زندگی در فرانسه، عادت خوب یادگیری فرانسه را در برنامه روزانه اش قرار داده است، با قرار دادن تصاویر مختلفی از آن کشور در اتاقش، به طور مداوم خود را برای تکرار عادتهای خوب تا رسیدن به این هدف تهییج
میکند.
۵) از دیگران کمک بگیرید
انجام یک عادت خوب، وقتی شما تنها هستید میتواند کمی دشوار باشد. بنابراین اهداف خود را با دوستان و نزدیکان خود در میان بگذارید و از آنها کمک بخواهید. میتوانید از آنها بخواهید در صورت مشاهده پیشرفت در شما، این موضوع را به شما یادآوری کنند. برای مثال، فرد مورد نظر ما با عادت یادگیری زبان فرانسه، میتواند با همکاران خود توافق کند تا در زمان ناهار، با او به زبان فرانسه صحبت کنند و به این ترتیب از آنها کمک بخواهد.
به یاد داشته باشید عادتها بسیار قدرتمند هستند و شما را گام به گام به تغییرات نزدیکتر میکنند. عادتها به شما کمک میکنند تا تغییر مثبت، بخشی از زندگی شما شود. دقت کنید زمانی که تصمیم به ایجاد یک عادت خوب جدید در خود میگیرید، در بازه زمانی مشخص فقط روی همان عادت تمرکز کنید، چرا که اگر سعی کنید به طور همزمان چند عادت را در خود ایجاد کنید، احتمال اینکه دچار اختلال و برگشت رفتارهای قبلی شوید، زیاد خواهد بود.
اراده ما برای انجام عادات خوب، همچون استخر آبی است که در طول روز تخلیه میشود و با انجام گامهایی که گفته شد، شما میتوانید این استخر را هر روز پر نگاه دارید!
*عضو هیات رییسه کمیته تخصصی توسعه-انجمن مدیریت منابع انسانی ایران
(azaminejad@gmail.com)
ارسال نظر