گروه بورس - سردار خالدی: در دادوستدهای دیروز شاخص بازار فرابورس در شرایطی با افت 50/14 واحدی به 90/521 واحد رسید که شیب معاملات بیشتر به سمت پایین بود. در این بین صف‌های فروش شرکت‌های گروه پالایشگاهی و پتروشیمی نظیر شتران، شراز و خراسان در افت شاخص‌ فرابورس تاثیرگذار بودند. البته نماد میدکو و ذوب آهن نیز در پایین آمدن شاخص‌ها قابل درک بودند.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، مبادلات دیروز در مجموع با روند کاهشی قابل توجهی رو به رو بود به طوری که پالایش نفت شیراز و پالایش نفت تهران هر کدام با ۵ درصد کاهش، بیشترین افت قیمتی را تجربه کردند. پتروشیمی مارون با ۹۸/۴ درصد، توکاریل با ۹۵/۴ درصد و نفت ایرانول با ۸۸/۴ درصد از دیگر شرکت‌هایی بودند که سهامشان با صف فروش مواجه شد.
با این حال بازگشایی نماد کویر تایر دیروز در شرایطی صورت گرفت که توانست 50 درصد افزایش قیمت را تجربه کند. همچنین سبحان دارو با 78/4 درصد و صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود با 25/4 درصد افزایش قیمت را در تابلوی فرابورس شاهد بودند. این در شرایطی بود که بازرگانی و تولیدی مرجان کار نیز با 17/4 درصد شاهد بیشترین توجه سهامداران بود. البته بیمه میهن با فاصله نسبتا محسوسی با 62/1 درصد افزایش قیمت از دیگر نمادهایی بود که مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفت.
براساس گفته تحلیلگران همزمان با عدم تصویب و گمانه‌زنی‌ها در خصوص بند «حذف اختصاص سهم ۲۶ درصدی درآمد پالایشگاه‌های غیردولتی به صندوق توسعه ملی» بازار در گروه شرکت‌های پالایشگاهی و پتروشیمی طی دو روز اخیر با بیشترین کاهش قیمت و صف فروش سنگین مواجه شده است. از سوی دیگر دیروز سازمان خصوصی‌سازی در تازه‌ترین اطلاعیه از عرضه سه شرکت نفتی و پتروشیمی دیگر خبر داده است؛ براین اساس قرار است در زمانی که توسط خود شرکت‌ها تعیین می‌شود، ۱۰۰ درصد سهام شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران به ارزش پایه هر سهم ۶۳۱ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۳۳ ریال از طریق بازار فرابورس عرضه شود.
همچنین مقرر شده است، 66/55 درصد شرکت پتروشیمی تبریز به ارزش پایه هر سهم 4 هزار و 76 ریال و 14/16 درصد شرکت پتروشیمی زنجان به ارزش پایه هر سهم یک هزار و 828 ریال از طریق بازار فرابورس در تاریخ تعیین شده شرکت‌ها عرضه شود.
براساس این گزارش، در مبادلات دیروز با وجودی که سهام گروه پتروشیمی با فشار فروش رو‌به‌رو بودند، این گروه با بیشترین حجم معاملاتی رو به رو شد؛ به طوریکه پتروشیمی خراسان و نفت ایرانول از شرکت‌هایی بودند که حجم بالایی از دادوستد سهام را به همراه داشتند. کویر تایر نیز که پس از ارائه اطلاعات پیش‌بینی، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵۰ درصد پس از بازگشایی معامله شد، از نمادهایی بود که جایگاه دومی، بیشترین حجم مبادلات را به خود اختصاص داد.
البته بیشترین حجم مبادلات تنها به شرکت گروه‌های پتروشیمی ختم نشد و نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و ذوب‌آهن اصفهان از دیگر سهامی بود که دادوستد آنها با حجم بالایی مواجه شد.
همچنین در دادوستدهای دیروز بیشترین ارزش مبادلات به سهام شرکت پتروشیمی خراسان، ایرانول و کویر تایر اختصاص داشت. در مجموع در مبادلات دیروز، بیش از ۵۲ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶۲۶ میلیارد ریال در ۱۸ هزار و ۶۳۳ دفعه معامله شد که نسبت به روز ماقبل به ترتیب با افت ۳۳ و ۱۶ درصدی حجم و ارزش رو‌به‌رو بود. همچنین طبق پیام ناظر بازار، در حالی نماد معاملاتی سه شرکت سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین، بیمه ما و کویر تایر بازگشایی شد که نماد دو شرکت پخش البرز و بانک گردشگری متوقف شد.
فرابورس از اول خرداد سود پرداخت می‌کند
همچنین دیروز محسن حمیدیان معاونت اجرایی فرابورس در رابطه با پرداخت سود این شرکت گفت: با توجه به مصوبه مجمع عمومی عادی سالانه در ۱۵ اردیبهشت ۹۲ مبنی بر پرداخت سود نقدی ۱۵۰ ریالی به ازای هر سهم برای عملکرد سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۱، این سود به حساب بانکی سهامداران حقیقی از اول خرداد سال جاری و همچنین سهامداران حقوقی از اول دی ماه ۹۲ واریز می‌شود. وی تصریح کرد: سهامدارانی که تاکنون شماره حساب خود را به این شرکت اعلام نکرده‌اند شماره حساب بانکی خود را به امور سهام شر کت فرابورس اعلام کنند.
شرکت فرابورس ایران برای سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 91 به ازای هر سهم 508 ریال سود پیش‌بینی کرده بود و در پایان سال 91 بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی شده 554 ریال سود برای هر سهم محقق شد. با توجه به مصوبه مجمع در 15اردیبهشت سال جاری مقرر شد، 150 ریال از این مبلغ، بین سهامداران تقسیم و 250 ریال سود انباشته کنار گذاشته شود.