حرکت منفی اما آرام آتی ادامه دارد
گروه بورس کالا- طیبه شهبازی: روز دوشنبه برای سومین روز کاری متوالی بازارهای بینالمللی، قیمت جهانی طلا ۱۴۳۳ دلار در هر اونس معامله شد. در آخرین روز کاری این بازارها، افزایش امیدواریها نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی جهان و رشد شاخصهای سهام آسیا به همراه افزایش ارزش دلار که در روزهای اخیر در برابر ین ژاپن به بالاترین رقم طی ۴ سال گذشته رسیده است، موجب شد قیمت این فلز زرد در روز جمعه با سقوط ۳۲ دلاری به پایینترین رقم طی ۲ هفته گذشته برسد. هفته گذشته انتشار نرخ بیکاری آمریکا توسط وزارت کار این کشور موجب شد بانک مرکزی آمریکا بار دیگر نسبت به اجرای سیاستهای انبساطی پولی تجدید نظر کند و این مدت زمان و میزان اجرای طرح محرکه اقتصادی را کاهش دهد.
گروه بورس کالا- طیبه شهبازی: روز دوشنبه برای سومین روز کاری متوالی بازارهای بینالمللی، قیمت جهانی طلا ۱۴۳۳ دلار در هر اونس معامله شد. در آخرین روز کاری این بازارها، افزایش امیدواریها نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی جهان و رشد شاخصهای سهام آسیا به همراه افزایش ارزش دلار که در روزهای اخیر در برابر ین ژاپن به بالاترین رقم طی ۴ سال گذشته رسیده است، موجب شد قیمت این فلز زرد در روز جمعه با سقوط ۳۲ دلاری به پایینترین رقم طی ۲ هفته گذشته برسد. هفته گذشته انتشار نرخ بیکاری آمریکا توسط وزارت کار این کشور موجب شد بانک مرکزی آمریکا بار دیگر نسبت به اجرای سیاستهای انبساطی پولی تجدید نظر کند و این مدت زمان و میزان اجرای طرح محرکه اقتصادی را کاهش دهد. برخی تحلیلگران بازارهای جهانی طلا معتقدند که قیمت جهانی طلا برای آغاز روند صعودی باید از سطح ۱۴۸۷ دلار عبور کند.
روز گذشته با بازگشایی بازارهای جهانی و افت قیمت اونس، بازار تهران نیز از ارزش هر مثقال طلایش کاست. در این روز افزایش محدود در قیمت دلار تا حدودی توانست اثر کاهش قیمت اونس طلا را خنثی کند. بهای دلار روز گذشته با افزایش یک درصدی به حدود ۳۵۰۰ تومان رسید. قیمت سکه نقدی اما روز گذشته نوسان چندانی نداشت که این موضوع باعث شد برخی کارشناسان بازار، از این امر به بزرگ شدن مجدد حباب سکه در بازار تعبیر کنند. بازار معاملات آتی در این روز شاهد نوسانات فراوان اما در دامنه محدود بود؛ به طوری که در فواصل زمانی کوتاه، به طور مداوم درصد تغییرات از مثبت به منفی و برعکس، تغییر میکرد. به گفته سلیمانی از کارگزاران بازار آتی سکه، دلیل این امر این است که اولا معاملهگران کاهش چندانی را برای دلار پیشبینی نمیکنند و از سوی دیگر معاملهگران این بازار قصد کاهش قیمت برای سکه آتی را بیش از این ندارند و بازار چندان فروشنده نیست که این مسئله بهدلیل پیشبینی آنها از حباب گرفتن مجدد سکه نقدی است.
برخی سرمایهگذاران بازار ارز نیز، انتظار افزایش بهای دلار در روزهای آینده را دارند و اقدام به فروش دلار در بازار نکردند که این امر موجب بالا رفتن محدود قیمت دلار در بازار شد. دیروز در بازار قراردادهای سکه آتی، کف قیمتها برای هر سه سررسید، کمتر از قیمت تسویه روز قبل از آن بود. از طرفی حجم معاملات هم مجددا همچون هفته گذشته بسیار کاهش یافت و نشان از حضور کمرنگ معاملهگران در این بازار داشت که ترجیح میدهند منتظر اتفاقات روزهای آینده در مورد خبرهای انتخاباتی و همچنین مذاکرات روز پنجشنبه در استانبول باشند. به هر حال اتفاقات این هفته توانست تا حدودی بازارها را از رکود خارج کند، اما با این حال تحولات بازار در حد انتظار نبود به نحوی که باز هم چشمها به هفته آینده و روشن شدن مسائل جدیدتری از انتخابات دوخته شده است.
روز دوشنبه بعد از نوسانات فراوان در بازار آتی سکه، در نهایت سکه سررسید اردیبهشت با کاهش ۲۵/۰ درصد، سررسید خرداد با افت ۱۴/۰ درصد و سکه سررسید تیرماه با کاهش ۰۱/۰ درصدی به ترتیب در محدوده قیمت (پایینترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و ۲۹۹ هزار تا یک میلیون و ۳۰۵ هزار تومان، سررسید خرداد در محدوده یک میلیون و ۳۳۵ هزار تا یک میلیون و ۳۷۷ هزار و سکه سررسید تیرماه در محدوده یک میلیون و ۳۷۱ هزار تا یک میلیون و ۳۷۷ هزار تومان معامله شد. در این روز قیمت سکه سررسید اردیبهشت در پایینترین حد، با بهای سکه نقدی برابری میکرد.
ارسال نظر