مقاومت فلزات پایه در بازار آزاد
بر اساس این گزارش در عرضههای دیروز آلومینیوم در بورس کالا شمش هرمزال با قیمت پایه ۶ هزار و ۳۰ تومان در هر کیلو عرضه شد که با ۱۰ درصد دامنه رقابت به قیمت ۶ هزار و۶۳۳ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به آخرین معامله افزایش ۲۵ تومانی داشته است. کل تقاضا برای این محصول ۸ هزارو ۹۰۰ تن بود در حالی که تنها ۵۰۰ تن به تقاضاکنندگان عرضه شده است.
از طرفی شمش المهدی نیز با همین قیمت پایه در بورس عرضه شد که با ایجاد رقابت 10 درصدی با قیمت 6 هزار و 633 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به آخرین معامله 10 درصد رشد نرخ را تجربه کرده است. از طرفی نیز شمش خالص این فلز هم اکنون در بازار آزاد با نرخ 7 هزار و 350 تومان در هر کیلو به فروش می رسد که نسبت به روز گذشته افزایش 50 تومانی داشته است. همچنین بیلت آلومینیوم نیز با قیمت 7 هزار و 900 تومان در هر کیلو معامله شد.
این در حالی است که با توجه به رکود بازار از ابتدای هفته جاری تجار دست از خرید و فروش کشیدهاند و با توجه به پیشبینی کارشناسان منتظر افت بیشتر قیمتها در هفته آینده هستند. در میان فلزات پایه آلومینیوم تنها فلزی است که با رشد اندکی روبهرو شده که به گفته فعالان آگاه تنها دلیل آن نیز افزایش صوری تقاضای این فلز در بورس کالا بوده است؛ چراکه خریداران مجبور شدهاند برای دریافت سهمیه بیشتر از این کالا، تقاضای بالاتری را به ثبت برسانند.
از سوی دیگرروند سایر فلزات پایه در بازار آزاد نسبت به روز گذشته ثابت باقی ماند، البته این در حالی است که قاعدتا باید فلزات بازهم همانند روزهای اخیر با افت معاملات روبهرو میشد، چرا که همچنان روند بازارهای جهانی در حال افول است و این موضوع در کنار تاثیر کاهش نرخ دلار، بازار فلزات را کاهش میدهد.
از طرفی فعالان بازار پیشبینی کردهاند این روند تا هفته آینده ادامه داشته باشد و فلزات پایه در بازار آزاد با وجود مقاومت زیاد باز هم کاهش اندکی را تجربه میکند. اما با توجه به اخبار جهانی منتشر شده با شروع ماه مه و افزایش ساخت و سازها در ماه آینده میتوانیم شاهد رشد مجدد فلزات در بورس لندن و به تبع آن در بازارهای داخلی باشیم.
بنا بر پیشبینی آگاهان اقتصادی، کاهش قیمت مس در بازارهای جهانی تا هفته آینده ادامه خواهد یافت و از اواخر ماه آوریل رشد این فلز به دلیل افزایش تقاضا شروع خواهد شد.
البته بازار مس، متاثر از میزان تقاضا در کشورهای مختلف جهان، رشد قابل ملاحظهای در چند سال گذشته داشته است که باعث شده قیمت این فلز، با شتاب قابل ملاحظهای افزایش یابد. افزایش قابل ملاحظه تقاضا در اقتصادهای نوظهوری نظیر چین و هند، نه تنها کاهش تقاضا در کشورهای بزرگ صنعتی را جبران کرده، بلکه با توجه به مشکلات موجود در عرضه مس، بازار را به سمت کسری موجودی به پیش برده که این مساله، قیمتهای بالایی را برای این فلز حیاتی به دنبال داشته است.
از طرف دیگر قلع نیز با اینکه از بازار کوچکتری نسبت به مس برخوردار است اما همچنان در مقابل روند کاهشی بازار مقاومت میکند و از شروع سال جاری از نرخ 96 هزار تومان در هر کیلو پایینتر نیامده است. به گفته فعالان بازار همچنان در بازار آزاد با کاهش موجودی این فلز روبهرو هستیم که به عقیده فعالان آگاه انتظار میرود با کوچکترین خبر مثبتی یا افزایش نرخ ارز، شاهد افزایش قیمت این فلز در بازار آزاد باشیم، به طوری که از مرز 100 هزار تومان نیز بگذرد.
اکنون تحلیلگران اقتصادی معتقدند: کاهش ظرفیت تولید قلع و رشد مصرف طی ماههای آینده در بازارهای جهانی باعث خواهد شد که قیمت این فلز در نیمه دوم سال جاری به بالاترین میزان برسد. اگر این پیشبینی تحقق یابد، قلع نخستین فلز پایه است که بار دیگر به اوج قیمت تا اواخر سال ۲۰۱۳ خواهد رسید.
همچنین تحلیلگران با توجه به اینکه همبستگی بالایی بین نوسان قیمت مس و این فلز وجود دارد این احتمال را میدهند که قلع بالاتر از هر فلزی رشد کند؛ زیرا عوامل بنیادین بازار برای رشد قیمت قلع بسیار مساعد است.
از ابتدای سال جاری تا کنون، نوسان قیمت قلع از دیگر فلزات اساسی کمتر بوده و سرمایهگذاران شاهد ثبات تقریبی قیمت آن بودهاند. قیمت قلع بیشترین تاثیر را از محدودیت ظرفیت تولید میپذیرد و اگر وضعیت کنونی تولید این فلز همچنان ادامه پیدا کند، عملکرد قیمتی آن بهتر از دیگر فلزات اساسی خواهد بود. پیشبینی میشود تولید قلع در سال جاری ، حدود ۶ درصد افزایش یابد.
ارسال نظر