قیمت سیمان افزایش یافت - ۲۹ اردیبهشت ۹۲
گروه صنعت و معدن- با افزایش قیمت سیمان هم موافقت شد تا این کالا هم رشد قیمت را تجربه کند. سیمان هر چند در سبد خانوار قرار ندارد، اما تنظیم بخش اعظمی از بازار به آن وابسته است و با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن صنفی سیمان منعقد شده بود رشد قیمتی 14 تا 5/21 درصدی را تجربه کرد.

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن صنفی سیمان منعقد شد، این انجمن مجاز شد با توجه به هزینه‌های مترتب، نسبت به تعیین و ابلاغ قیمت فروش (درب کارخانه) انواع سیمان و کلینکر به صورت ملی و منطقه‌ای بدون وارد شدن شوک شدید به بازار اقدام کند. تفاهم‌نامه‌ای که یک روز پس از عقد آن از سوی مسوولان وزارت صنعت تکذیب و اعلام شد که انجمن سیمان تنها مجاز به قیمت‌گذاری سیمان صادراتی خواهد بود و اثری روی قیمت بازار داخلی نخواهد داشت. از سوی دیگر، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت بارها با تاکید بر اینکه مازاد سیمان در کشور وجود دارد، اعلام کردند سیمان در بازار داخلی گران نخواهد شد. اما تنها دو هفته پس از عقد تفاهم‌نامه و وعده عدم افزایش قیمت سیمان، این مجوز به انجمن صنفی سیمان داده شد تا بتواند قیمت این کالا را در بازار داخلی و شاید بازار صادراتی افزایش دهد و با مشاهده قیمت‌های اعلام شده، می‌توان گفت قید افزایش قیمت بدون وارد آوردن «شوک» به بازار در تفاهم‌نامه رعایت نشده است. تناقض‌گویی‌های عدم افزایش قیمت سیمان موجب شد تا این کالا نیز همانند سایر اقلامی که طی این مدت بارها افزایش و پس از آن کاهش قیمت را تجربه کردند، در بازار با مشکل مواجه شود، به طوری که تنها بر هم خوردن بازار داخلی و دپوی سیمان در انبارها را به همراه داشت.
در این میان، وجیه‌الله جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی روز گذشته با اعلام اینکه انجمن سیمان همواره در قیمت‌گذاری با این وزارتخانه در تعامل خواهد بود، گفت: ضرباهنگ تغییرات قیمتی با یک آهنگ متعادل به صورت ملی و منطقه‌ای و بدون وارد شدن شوک به بازار از سوی این انجمن تعیین خواهد شد. هر چند معاون امور معادن و صنایع معدنی از عدم وارد کردن شوک به بازار خبر داد، اما قیمت اعلام شده نشان دهنده آن است که بازار ساخت و ساز که به سیمان وابسته است با شوک شدید قیمتی مواجه خواهد شد. معاون امور معادن و صنایع معدنی همچنین با اشاره امضای تفاهم‌نامه همکاری سه جانبه با انجمن سیمان، گفت: برای تحقق هر چه بهتر اهداف پیش بینی شده در تفاهم‌نامه کارگروهی متشکل از نمایندگان معاونت توسعه بازرگانی داخلی،‌ امور معادن و صنایع معدنی، سازمان توسعه تجارت، گمرک و نماینده‌ای از انجمن سیمان به عنوان مسوول و دبیرخانه کارگروه،‌ تشکیل شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی با اشاره به تاثیرات واگذاری بخشی از وظایف مدیریتی صنعت سیمان به انجمن صنفی، اظهار کرد: با این اقدام،‌ زمینه ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی به جریان فعال سازی اقتصاد و شکوفایی اقتصاد به صورت پایدار و هدایت آن به سمت تشکل‌های فراگیر فراهم شده است.
وی با بیان اینکه واگذاری تصدی‌گری‌های دولتی به بخش خصوصی و تشکل‌های صنعتی یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی است که در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه بر آن تاکید شده، گفت: اعتقاد ما بر این است که بخش خصوصی می‌تواند یک جایگاه حقوقی برای خود مهیا کرده و مقدمات اجرای هر چه بهتر قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار را فراهم ‌کند.
معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در پایان گفت: در حال حاضر فعالان این بخش نه تنها موفق به تامین نیاز داخل شده‌اند، بلکه با صادرات بیش از ۶/۱۳میلیون تن سیمان در سال گذشته ارزآوری مناسبی نیز برای کشور به ارمغان آورده‌‌اند.
از سوی دیگر، هر چند انجمن صنفی سیمان توانست حرف خود را به کرسی بنشاند و قیمت سیمان را در بازار داخلی افزایش دهد، اما هنوز مشخص نیست که قیمت‌گذاری بازارهای صادراتی به چه صورت تعیین خواهد شد و آیا همانند تفاهم‌نامه اولیه کارگروهی متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن سیمان و گمرک تصمیم‌گیری خواهند کرد.
ابلاغیه افزایش قیمت سیمان
در مصوبه انجمن سیمان آمده است: عطف ماده یک از بند «الف» تفاهم‌نامه امضا شده بین وزارت صنعت، معدن، تجارت و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و ابلاغیه شماره 60/42758 مورخ دهم اردیبهشت ماه وزارتخانه مذکور و در راستای وظایف مدیریتی و راهبردی تنظیم بازار داخلی و صادرات کشور و بررسی مستندات مربوط به افزایش هزینه‌های تولید ناشی از افزایش دستمزدها، هزینه‌های حمل مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای مرتبط تولیدی و افزایش هزینه‌های تامین قطعات یدکی داخلی و خارجی از سوی کارگروه منتخب انجمن (مدیران و کارشناسان هلدینگ‌های سیمان) در تاریخ چهاردهم اردیبهشت ماه و رعایت مصالح مصرف‌کنندگان به استناد مصوبه مورخ بیست‌و‌پنجم اردیبهشت ماه هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، به این وسیله جدول ذیل با لحاظ 14تا 5/21 درصد افزایش در قیمت پایه انواع سیمان فله جهت اجرا از تاریخ بیست‌و‌ششم اردیبهشت ماه ابلاغ می‌شود. بر اساس این مصوبه، قیمت جدید سیمان تیپ 325-1 درب کارخانه و فله 81 هزار تومان، سیمان پوزولانی ویژه 75 هزار تومان، سیمان پوزولانی 79 هزار تومان، سیمان تیپ دو 84 هزار تومان، سیمان تیپ 425-1، 85 هزار تومان، سیمان تیپ پنج 86 هزار تومان و سیمان تیپ 525-1 هم 87 هزار تومان تعیین شد. در این ابلاغیه تاکید شد با توجه به عدم افزایش نرخ‌های خرید پاکت، هزینه بسته‌بندی تا اطلاع ثانوی به ازای هر تن سیمان پاکتی بدون افزایش معادل 150 هزار ریال است. مبلغ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده از خریدار اخذ و به قیمت‌های فوق اضافه و در فاکتور فروش درج شود.